Behold, selg eller utlån: Lucas Piazon

Fra den nye Kaká til flopp i Chievo. Lucas Piazon har blitt et symbol på hvor ødeleggende Chelseas utlånssystem kan være.

FORTSATT HÅP? Lucas Piazon har vært på syv forskjellige utlån. Foto: Independent

Chelsea betalte 7.5 millioner euro for Lucas Domingues Piazon i januar 2012. Stemplet som den nye Kaká og snappet foran Juventus gjorde at man hadde høye forventninger til hans talent.

Syv år senere og syv utlån sener er Lucas Piazon 25 år og har knapt spilt en hel fotballkamp det siste året. Likevel angrer ikke Piazon på at han valgte Chelsea-overgangen, og har lært mye de siste årene. Kan brasilianeren få en ny Chelsea-sjanse?

Et trist år

Syv utlån senere har 25-åringen fra Sao Paolo har 74 kamper i Championship og 23 målpoeng, fordelt på opphold i Fulham og Reading. I tillegg til Championship i England har Piazon prøvd seg i Spania, Italia, Tyskland, og Nederland.

Forrige sesong ble for det meste tilbrakt på benken i Chievo. Han startet ikke en eneste kamp for de gulkledde som også endte sist i Serie A. Det endte med fire innhopp for brasilianeren som også har italiensk pass.

Han er med klubben i sesongoppkjøringen, og håper å overbevise Frank Lampard at han fortsatt har noe å gjøre i Chelsea. Venstrevingen var også med i fjor sommer i sesongoppkjøringen. Selv om Sarri inkluderte Piazon i sin 25-manns tropp til Premier League, er det tvilsomt at Lampard vil gjøre det.

Selg, behold, eller utlån?

Med en kontrakt som ender juni 2020, bør Chelsea i hovedsak skrape sammen de pengene som er å hente for Lucas Piazon. Piazons Chelsea-mareritt bør ende her, etter 7 år med utlån.

Piazon er blitt 25 år og ikke vært veldig overbevisende i noen av klubbene han har vært i. I tillegg teller han ikke som homegrown-spiller og vil neppe få plass i Chelseas 25-mannstropp til Premier League.

Brasilianeren som ikke blir vurdert som god nok for det dårligste laget i Serie A, har nok ikke mulighet til å spille seg inn på Chelsea heller. Markedsverdien har sunket betraktelig men man skulle ikke bli forundret om Chelsea klarer å dra i land en 50 millioner kroner for spilleren.

Konklusjon

Selg.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.