Kommentar: Hvorfor lot ikke dommerteamet VAR gjøre jobben sin?

Nesten ingen snakker om det, men dommerteamet gjorde en stor feil i Ligacup-finalen. En feil som kan ha blitt helt avgjørende.

Foto: Sky Sports

Det var kontroverser da VAR ble brukt i semifinalen mellom Chelsea og Tottenham, da en offsideplassert Harry Kane scoret mål. Videodommerne så på situasjonen og godkjente scoringen.

I finalen mot Manchester City, like før slutt, var Eden Hazard på vei gjennom alene med keeper. Var han i offside? Det er mulig, men det er også mulig han ikke var det.

I følge reglene skal linjedommer, i tvilsomme situasjoner, ta opp flagget først når ballen har gått i mål - slik at VAR får muligheten til å se på situasjonen. Dette er uten tvil en situasjon der det burde skjedd. Det var slik de løste situasjonen med Harry Kane i semifinalen.

Hvorfor i all verden bestemte linjedommeren seg for å vinke her, slik at VAR ikke fikk muligheten til å ta avgjørelsen, slik som den, riktignok feil, gjorde i semifinalen? Og når han først gjorde tabben med å vinke, hvorfor lot ikke Jon Moss spillet gå? Hvorfor fulgte ingen av dommerne reglene?

Eden Hazard var i alle fall ikke mer i offside enn det Harry Kane var i semifinalen - og det ble jo scoring. Men her skulle dommerne plutselig ta det på øyemål.

Den største feilen her er ikke at det endte i offside, men  at reglene ble brutt og VAR ikke fikk muligheten til å gjøre jobben sin.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.