Chelsea møter Slavia Praha i kvartfinalen

I dag trekkes kvartfinalene av Champions League og Europa League. Påvirker Champions League Chelsea? Hvem kan vi møte? Hva bør vi håpe på? Følg trekningene her! 

Champions League trekningen går i gang fra 12:00. Europa League trekningen starter etter denne. Følg med LIVE her!

Champions League

Ajax - Juventus
Liverpool - Porte
Tottenham - Manhcester City
Barcelona - Mancheter United

Europa League

Arsenal - Napoli
Villareal - Valencia
Benfica - Eintracht Frankfurt
Slavia Praha - Chelsea

Chelsea møter Benfica eller Eintracht Frankfurt i semifinalen om de skulle gå videre fra kvartfinalen. Kampene kommer til å gå 11. og 18. april.

Semifinalene går 2. og 9. mai. Finalen er i Baku 29. mai.

Bakgrunn

Champions League

Chelsea er ikke med i Champions League denne sesongen, men vi holder et lite øye med denne trekningen også, som involverer flere Premier League-lag.

Dette er lagene som er igjen i Champions League: Ajax, Barcelona, Juventus, Liverpool, Manchester City, Mancheter United, Tottenham og Porto.

Denne trekningen er spennende nok i seg selv for oss som elsker fotball, men den kan også påvirke Chelsea, som fortsatt har igjen kamper mot Liverpool, Manchester United og Tottenham i Premier League.

Samtidig kjemper Chelsea om topp 4 med Manchester United og Tottenham. Det er nok disse lagene man bør fokusere mest på og om de må ut i oppgjør mot Barcelona eller Juventus hadde det passet Chelsea veldig fint, men også Manchester City og Liverpool er tøffe motstandere.

Ajax og Porto er nok de lagene alle toppklubbene håper på i dagens trekning.

Europa League

Over til den største og viktigste turneringen!

Chelsea vant 5-0 (8-0 sammenlagt) mot Dynamo Kiev i går kveld og er videre til kvartfinalen. Det ble spilt mange andre kamper også for å avgjøre hvilke åtte lag som skulle være igjen til trekningen i dag.

Dette er lagene som er igjen i Europa League: Arsenal, Napoli, Valencia, Slavia Praha, Eintracht Frankfurt, Villareal og Benfica.

Hvem bør vi håpe på?

Det klare førstevalget må nok være Slavia Praha, som var griseheldige i første kamp mot Sevilla på borte, i en kamp der sistnevnte var mye bedre. Den endte 2-2. Det gjorde også returkampen i går. Sevilla tok ledelsen i ekstraomgangene, men tsjekkeren snudde det og scoret det avgjørende målet etter 119 minutter. 

Slo ut Sevilla, som er imponerende, men det var ikke veldig overbevisende. Sevilla burde avgjort det allerede i første kamp, men rotet det veldig til for seg selv. Slavia Praha kommer også fra den klart svakeste ligaen, med alle de andre lagene som er igjen enten fra England, Italia, Spania eller Tyskland. Ikke en veldig lang reise heller, men det blir det ikke uansett med lagene som er igjen i turneringen.

Villareal har hatt en begredelig sesong i La Liga og ligger på en utrolig skuffende 17. plass. De har likevel fått noen fine resultater i det siste og knuste Zenit St. Petersburg i åttendedelsfinalen. Hadde en uavgjort-kamp mot Real Madrid for noen uker side og tapte kun 2-0 for Barcelona, men totalt sett er dette en fin motstander for Chelsea

Etter dette kommer Benfica og Eintracht Frankfurt. Benfica ligger jo bra an i Portugal og er kanskje like gode som Champions League-deltaker Porto, mens Eintracht Frankfurt bare blir bedre og bedre, men disse er likevel er å foretrekke foran Napoli og Arsenal. De regner vi som de verste, med en knapp på Napoli som den mest uhedlige å møte.

Noen av dere håper kanskje på en spennende trekning og da hadde jo en gøy kvartfinale vært Chelsea - Arsenal, eller et møte med Maurizio Sarri sin gamle klubb Napoli. Dette svekker dog åpenbart sjansene for avansement.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.