Ett poeng var nok til å sikre tredjeplassen

Chelsea dro til Leicester for å avslutte Premier League-festen for denne gang, men det ble ingen målfest på King Power Stadium.

Leicester City 0-0 Chelsea

Ingen Hazard fra start

Maurizio Sarri bestemte seg for å hvile Eden Hazard i den siste serierunden. Mesterligaplass til neste år var allerede sikret før kampstart, men tredjeplassen var fortsatt å spille for.

Cesar Azpilicueta spilte nok en gang fra start, hvilket betyr at spanjolen har vært med i samtlige Premier League-kamper denne sesongen.

På keeperplassen fikk Willy Caballero en sjelden start, mens Ross Barkley erstattet Mateo Kovacic på midten. På topp fikk Gonzalo Higuain muligheten, med Willian og Pedro på flankene.

Ingen mål - men flere sjanser

Chelsea åpnet bra og fikk en god mulighet allerede før tre minutter var spilt. Jorginho løftet ballen nydelig over Leicester-forsvaret til Barkley, som plutselig fikk alle tiders mulighet, men skuddet gikk rett på en stor Kasper Schmeichel.

Ikke mange minuttene senere prøvde Pedro seg på et innlegg mot Ruben Loftus-Cheek, men Chelsea-produktet klarte ikke å få headingen på mål.

Leicesters første mulighet kom rundt åtte minutter uti kampen, da unggutten Hamza Choudhury prøvde seg fra distanse, men blåste ballen et stykke over målet til Caballero.

Fem minutter senere var det Willians tur til å prøve seg, men også hans skudd ble reddet av Schmeichel.

Etter en drøy halvtime fikk Higuain en fin mulighet etter fint forarbeid av Willian. Argentineren vred opp rundt seksten meter fra mål og druste mot lengste hjørnet, men markkryperen snek seg like utenfor stolpen.

Like før hvilen fikk Leicester en kjempesjanse da David Luiz skled som bakerste mann. Jaime Vardy fosset framover, og prøvde å finne Youri Tielemans i midten, men pasningen ble for svak og vinkelen for spiss for belgieren.

På overtid av omgangen skulle imidlertid omgangens aller største sjanse komme. Marcos Alonso kom seg fri på venstrekanten og la inn lavt til Higuain som stod nærmest fem meter fra mål, men argentineren klarte ikke å treffe målet.

Fortsatt målløst

Andreomgangen bød på et friskere Leicester og et mer slitent Chelsea, men uttelling skulle det ikke bli til noen av lagene.

Chelsea forsvarte seg godt, og det meste hjemmelaget skapte var enten langskudd eller innlegg i farlige posisjoner som Chelsea rensket unna. Azpilicueta hadde en særdeles viktig inngripen på et innlegg fra høyre som var på vei mot Vardy ti minutter ut i omgangen.

De neste 20 minuttene var de to største mulighetene ganske tamme langskudd fra både Pedro og Barkley.

Ti minutter før slutt kom Ben Chilwell seg rundt på venstrekanten og la inn i farlig område, men Luiz fikk ryddet opp.

Like etterpå fikk Chelsea omgangens største mulighet ved Hazard. Loftus-Cheek med flott forarbeid fikk dyttet ballen inn til Hazard, men belgieren fikk ikke stokket beina ordentlig og en bråte med Leicester-spillere kom til unnsetning før han fikk skutt.

Det endte dermed 0-0 på King Power Stadium, men takket være Evertons uavgjortresultat mot Tottenham tok Chelsea 3. plassen i Premier League-sesongen 2018/2019.

Nå venter Europaligafinalen mot Arsenal 29. mai klokken 21.00

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.