Hvilken sesong i Chelsea har vært Hazard sin beste?

Hazard sin Chelsea-karrieren ser ut til å gå mot veis ende. Han har hatt en eventyrlig karriere i Vest-London og har nå tilbrakt sju sesonger i den blå drakta. En overgang til Real Madrid ser ut til å bli nærmere for hver dag som går.

For å mimre tilbake på hans tid i Chelsea har jeg rangert sesongene hans på Stamford Bridge.

Syvendeplass – 15/16

Dette var den letteste sesongen å rangere med tanke på Chelsea og Hazard sin forferdelige sesong. Etter å ha vunnet Premier League sesongen før, raknet det totalt for de blåkledde. Laget manglet sult, motivasjon og alt var et stort kaos. Hazard gikk store deler av sesongen skadet og prestasjonen bar tydelig preg av det. En sesong å glemme for Chelsea og Hazard.

Sjetteplass – 17/18

2017/18 sesongen hadde mange likhetstrekk til 15/16 sesongen. Antonio Conte var tydelig frustrert på styret fordi han ikke fikk den støtten han ønsket. Forholdet hans til Abramovich surnet og da var det helt kjørt. Dette resulterte i en surmulende og sint Conte noe som smittet over på spillerne. Sesongen endte med en skuffende femteplass i Premier League hvor Hazard endte opp med noe skuffende 12 mål og fire målgivende. Statistikken var litt misvisende i og med at lagkameraten veldig ofte ikke klarte å sette ballen i mål etter at Hazard hadde satt dem opp. Hazard hadde en god sesong, men det var tydelig at han var et stykke unna sin beste form.

Femteplass – 12/13

2012/13 sesongen var Eden sin første sesong i England og han startet med et smell. I den første kampen på bortebane mot Wigan vertet den unge belgieren opp med to målgivende før han ble byttet ut etter drøye timen spilt. Dette var bare starten på en fantastisk Chelsea-karriere. I løpet av sesongen endte Hazard opp med 9 mål og 14 målgivende. Alt i alt en veldig imponerende debutsesong for den unge Eden Hazard.

Fjerdeplass – 13/14

Hazard sin første sesong under José Mourinho og det var en særdeles bra sesong. Han endte opp med 14 mål og 9 målgivende og var veldig god gjennom hele sesongen. I motsetning til den foregående sesongen var Chelsea med i tittelkampen. Til slutt ble det tredjeplass begge sesongene, men 13/14 sesongen var mye nærmere. Du kunne se at Mourinho var i ferd med å bygge et nytt gullag som bare manglet de siste brikkene for å nå helt til topps. Hazard sine prestasjoner gikk ikke ubemerket og han ble kåret til PFA´s Young Player of The Year. I tilegg havnet han på andreplass bak Luis Suarez i PFA´s Player of The Season.

Tredjeplass – 16/17

Etter at Mourinho fikk sparken etter den tragiske 15/16 sesongen, tok Antonio Conte over som trener på Stamford Bridge. Italieneren implementerte 3-4-3 systemet som passet Hazard veldig bra. Dette ble reflektert på banen og Hazard leverte gode prestasjoner gjennom hele sesongen. På slutten av sesongen stod han med 16 mål og 5 målgivende. Hans sterke prestasjoner var veldig avgjørende for at Chelsea stakk av med ligagullet. Han endte på andreplass i PFA´s Player of the Season bak Kanté og kunne fort ha vunnet den også.

Andreplass – 18/19

2018/19 sesongen er akkurat blitt ferdigspilt og det har vært Hazards beste sesong i Chelsea rent statistisk. Til slutt endte han opp med 16 mål og 15 målgivende noe som er utrolig med tanke på hvor varierende Chelsea har vært denne sesongen. Hans målbidrag stod for 49% av scoringene til Chelsea og det forteller hvor ekstremt god han har vært. Hazard tok Chelsea egenhendig til en topp fire plassering og uten han hadde det ikke vært mulig. 

Førsteplass – 14/15

Mourinho sin andre sesong i Chelsea etter comebacket og Hazard leverte en eventylig sesong. Før sesongen startet ble han tildelt draktnummer 10 og det er trygt å si at han levde opp til forventningen. Han endte opp med 14 mål og 10 målgivende og han var den avgjørende faktoren i at Chelsea vant Premier League. Hazard sine prestasjoner gjorde at han stakk av med PFA´s Player of The Season. For å runde av en eventyrlig sesong scoret han det avgjørende målet mot Crystal Palace som sikret Chelsea ligagullet.

 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.