Kommentar: Merci beaucoup, Eden Hazard!

i'm signing for the champions league winner

Eden Hazard er ferdig i Chelsea og har sannsynligvis spilt sin siste kamp for klubben. Han er klar for Real Madrid i en alder av 28, der han vil spille under en av hans store helter Zinedine Zidane.

Hazard tilbragte syv år i Chelsea og spilte 352 kamper (55 fra benken), der han scorte 110 mål og hadde 92 målgivende pasninger. Han hjalp Chelsea til å vinne Premier League, FA-cupen, Ligacupen og Europa League.

i'm signing for the champions league winner

Det var mye spekulasjoner rundt Eden Hazard før Chelsea snappet opp den daværende 21-åringen for det som skulle bli den ydmyke prisen 340 millioner kroner. Hazard likte, da også, å ha det gøy.

Lille-stjernen, som han var på den tiden, annonserte selv på Twitter hva valget hans ble da han skrev "I'm signing for the champions league winner" sommeren etter Chelsea slo Bayern München i Champions League-finalen på Allianz Arena.

Hazard har senere avslørt at han hadde sjansen til å signere for Manchester United, Manchester City og Tottenham. Om ikke Champions League-triumfen i 2012 allerede var betydningsfull nok kan det altså også ha vært det som skaffet oss den belgiske magikeren.

- Jeg tok det riktige valget. Vi gjorde noe fantastisk sammen, sa Hazard reflekterende på tiden i Chelsea.

Da Hazard kom til Chelsea tok han over nummer 17 fra Chelsea-legende og Champions League-vinner José Bosingwa. 18. juli spilte Hazard sin første kamp i Chelsea-drakt. En høydare av en treningskamp mot Seattle Sounders på det gunstige tidspunktet 04:00 (norsk tid.) Allerede her scoret Hazard sitt første mål for klubben, sammen med den tyske Lionel Messi: Marko Marin.

Det er flere øyeblikk man kan dra opp fra Hazard sin første sesong i Chelsea. Som da han viste seg fra sin brutale og kaldblodige side i Ligacupen mot Swansea, der han pirket tåen borti ballen som lå under ballgutten og fikk rødt kort.

Chelsea vant Europa League i Hazard sin første sesong, men han kunne ikke spille finalen på grunn av skade. Noen husker kanskje likevel at han scorte et ekstremt viktig mål mot Sla... Sparta Praha for å sende Chelsea videre til åttendedelsfinalen.

Bare begynnelsen

I 2013 skrev undertegnede en kommentar om Eden Hazard etter hans vanvittige fremføring i en 4-3-seier mot Sunderland, der tittelen var "Dette er bare begynnelsen." 

Allerede her sammenlignet jeg Eden Hazard med Cristiano Ronaldo, som var i en Premier League-klubb i seks år før han gikk til Real Madrid. At han skal nå opp til det Cristiano Ronaldo gjorde i Real Madrid er en ganske stor forespørsel, men det er ikke umulig, med spillerne han kommer til å ha rundt seg der.

Og dette var bare begynnelsen. Senere samme sesong ble han kåret til årets unge spiller i Premier League og hadde blitt årets spiller om det ikke var for Luis Suarez. Hazard ble dog årets spiller i Chelsea.

Det var også denne sesongen han uttalte at Chelsea kun var satt opp for å kontre (satt opp kun for å kontre under Mourinho? Nei nå har jeg aldri!). Mourinho responderte (naturligvis!) med at Hazard ikke var mentalt klar nok for å hjelpe forsvaret.

Nummer 10

I 2014 ble Eden Hazard Chelseas nummer 10 etter Juan Mata sin overgang til Manchester United. Og dette er sesongen vi kåret til hans beste sesong i Chelsea.

- Mourinho sin andre sesong i Chelsea etter comebacket og Hazard leverte en eventylig sesong. Før sesongen startet ble han tildelt draktnummer 10 og det er trygt å si at han levde opp til forventningen. Han endte opp med 14 mål og 10 målgivende og han var den avgjørende faktoren i at Chelsea vant Premier League. Hazard sine prestasjoner gjorde at han stakk av med prisen for årets spiller i Premier League. For å runde av en eventyrlig sesong scoret han det avgjørende målet mot Crystal Palace som sikret Chelsea ligagullet, begrunnet vi det med i artikkelen.

ÅRETS SPILLER: Hazard ble kåret til årets spiller i 2014/15-sesongen. Foto: PA

Denne sesongen signerte han en ny fem års-kontrakt med Chelsea. Belgieren ødela forøvrig en ellevill statistikk på straffespark denne sesongen. Frem til november i 2014 hadde han scoret på 16/16 straffespark. Det var mot Maribor at Jasmin Handanovic reddet straffen hans. Han bommet også mot Crystal Palace på Stamford Bridge etter dette, men scoret på returen.

Han ble også en del av den eksklusive klubben, sammen med Frank Lampard, Ray Wilkins, John Hollins og Juan Mata, av spillere som har blitt årets spiller i klubben to ganger på rad.

I mirakelsesongen som Leicester vant spilte Chelsea og Eden Hazard selvsagt en rolle. Chelsea lå under 2-0 mot Tottenham, og selv om denne sesongen var Eden Hazard sin verste i Chelsea, reddet han mye da han smelte ballen i krysset fra rundt 20 meter for å gi tittelen til Leicester og å ødelegge for Tottenham.

Strawberry

I tillegg til å være en vanvittig fotballspiller, er personligheten til Eden Hazard verdt å nevne. Det vil alle journalister i England involvert i kampene også være enige.

Alltid smilende, spøkefull og høflig. En profesjonalitet som man bare kan beundre, der han har unngått nesten alt av kontroverser i rampelyset.

Mine favorittøyeblikk utenfor banen må være da han lo seg i hjel av Ivanovic sitt forsøk på å snakke engelsk, trodde Shrewsburry her Strawberry og hans imitasjon av Raheem Sterling.

Comunicado Oficial

De siste tre årene har vært preget av konstante rykter om Eden Hazard til Real Madrid, som vi i et intervju med Real Madrid-eier Florentino Perez, fikk vite det har vært hold i da han sa de hadde prøvd å signere han i flere år.

Hazard har alltid drømt om å spille for Real Madrid, spesielt under Zinedine Zidane og han har vært ganske ærlig om det i forskjellige intervju, selv om han liker å være kryptisk.

Men han har alltid vært ekstremt profesjonell og gjort sitt beste for Chelsea. Har du ligaens beste spiller må du være forberedt på det blir spekulasjoner om fremtiden nærmest hver sommer, men Hazard sin tid i Chelsea strakk seg faktisk over syv år før han "endelig" havnet i Real Madrid.

De siste årene har vi ofte fryktet en "Comunicado Oficial" (overskriften spanske klubber bruker når de går ut med offisielle uttalelser på hjemmesiden) fra Real Madrid om Eden Hazard, men den har aldri kommet, før nå.

Den var ikke noe gøy å se, men samtidig har Hazard gjort så mye for Chelsea over så lang tid. Han har spilt under ofte veldig vanskelige forhold. Det er ikke alltid enkelt å være Chelsea-spiller, men for Hazard har det vært der han har hørt hjemme i England.

Han forlater ikke med et dårlig forhold til verken klubben eller fansen, han går ikke til en rival og han går ikke for pengene. Han forlater ikke klubben etter en dårlig sesong. Han gjorde en av sine beste sesonger og hjalp Chelsea til både topp 4 og Europa League-triumf.

Han går til en av verdens største klubber som øker sjansen for at han kan få det store trofeet han mangler: Champions League. Som Juven.. Chelsea-trener Maurizio Sarri sa "Vi håper alle at han blir, men vi må respektere valget."

Legendespørsmålet

Det er mange som nå stiller det jeg kaller "Legendespørsmålet". Er Eden Hazard en legende i Chelsea? 

For det første er dette et av de mest misbrukte ordene i fotball, men med den løse definisjonen vi fotballfans har er det for meg lite tvil om at han er nettopp det.

Det er lite sannsynlig at han kommer til å tilbringe mer tid i noen annen klubb i karrieren enn det han har gjort i Chelsea. Han har hjulpet oss til utallige trofé og vært en favoritt blant fansen fra start til slutt.

Viktigst av alt er at det betyr veldig lite. Kall han hva du vil. Han oppsummerte det hele greit selv i intervjuet før Europa League-finalen.

- Vi gjorde noe fantastisk sammen.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.