Behold, selg eller utlån: Kurt Zouma

En av oppgavene til Frank Lampard denne sommeren er å velge ut en tropp til den kommende sesongen. Vi vurderer aktuelle spillere i denne spalten. Først ut er Kurt Zouma. 

Frank Lampard sa selv på sin første pressekonferanse at han ikke forhåndsdømmer en eneste spiller og at han kommer til å gi alle en rettferdig sjanse. Chelsea har en overgangsnekt, men likevel er det noen spillere som sannsynligvis må lånes ut eller eventuelt selges.

En av de som returnerer fra lån er 24-åringen Kurt Zouma. Han har tilbragt sesongen på lån i Everton, som havnet på 8. plass i Premier League denne sesongen.

Den 24 år gamle midtstopperen fra Frankrike ble umiddelbart en viktig brikke i Everton-laget. Yerry Mina pådro seg en skade, Phil Jagielka begynte å dra på årene og Mason Holgate var svært urutinert.

Nøkkelspiller for Everton

Kurt Zouma dannet over sesongen et partnerskap med Michael Keane i midtforsvaret for Everton. Zouma spilte flere minutter (2612) enn alle utenom nøkkelspillerne Jordan Pickford, Gylfi Sigurdsson, Michael Keane, Lucas Digne og Idrissa Gueye.

Han startet 29 kamper og ble byttet inn i tre oppgjør.

Han sto for 1442 pasninger hvor 1205 var suksessfulle. Det er en prosent på 83,6. I egen halvdel var dog 89,5% av pasningene suksessfulle. Han hadde 65,6% suksess på taklinger og 62,3% i dueller.

Nok om det. Statistikker når det kommer til midtstoppere er enda mer meningsløst enn normalt. Zouma ble etterhvert en ekstremt viktig spiller for Everton og en av deres beste denne sesongen.

Det er en grunn til at Marco Silva veldig gjerne ønsker han til Everton og han har gjort det klart at det er meget viktig for laget fra Liverpool at han fortsatt spiller på Goodison Park neste sesong.

Spillestil

Kurt Zouma posisjonerer seg svært intelligent på banen for sin relativt unge alder. Det alle som ser han spille først biter seg merke i er hans fysiske egenskaper - som åpenbart også er enorme.

Zouma gjorde en meget bra jobb med å følge løpene i bakrom - ikke nødvendigvis fordi han er så rask, men fordi posisjoneringen hans er så god. Ikke minst etter han hadde spilt noen kamper sammen med makkeren Michael Keane.

Everton sitt mål i hver kamp er presse motstanderen høyt opp i banen og Lampard vil nok stå for noe av det samme i Chelsea. Det er han i så fall godt vant med og spillestilen til Chelsea neste sesong skal normalt passe Zouma fint.

Markedsverdi

Kurt Zouma har blitt ryktet for et salg til Everton denne sommeren og da var det snakk om rundt 320 millioner kroner. Det er nok ikke langt i fra, men virker som litt i det minste laget for en så talentfull og fortsatt ganske ung midtstopper.

Chelsea kunne nok fått 400 millioner kroner for franskmannen om de skulle selge, men det virker mest aktuelt med et lån om han skal ut, så vi kan nok legge bort snakket om salg for nå.

Selg, behold eller lån ut?

Kurt Zouma er en meget bra midtstopper i en alder av 24 som har lagt bak seg en flott sesong for en hardtsatsende klubb som Everton, som riktignok skuffet litt med en åttende plass, men likevel hadde veldig gode perioder i løpet av sesongen.

I Chelsea dannet Antonio Rüdiger (kommer tilbake fra langtidsskade kort tid før sesongstart) og David Luiz et stopperpar som til tider var veldig solid, men også kunne være katastrofalt dårlig. Andreas Christensen var førstevalget bak disse og Fikayo Tomori returner fra et suksessfullt lån i Derby.

Rüdiger vil neppe være tilgjengelig for start i de første par kampene, mens David Luiz er "favoritt" til å være sikret en plass i startoppstillingen. Da er de tre andre valgene Andreas Christensen, Kurt Zouma og Fikayo Tomori.

Lampard har et greit kjennskap til Christensen, da dansken har vært i Chelsea i nesten åtte år, tross hans unge alder. Tomori har han trent i en hel sesong, mens Zouma vil være mer ukjent, men han har nok allerede sett tilbake på flere av hans kamper i Everton sist sesong.

Det finnes gode argumenter for at Kurt Zouma er Chelseas beste stopper bak Antonio Rüdiger og David Luiz - noen vil kanskje si bedre enn en av de også.

Det er ingen tvil om at Zouma kan kjempe om en fast plass i laget og da bør han bli i Chelsea, med mindre han virkelig underpresterer i pre-season.

Konklusjon

Behold.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.