Chelsea tok med seg tre viktige poeng fra Frankrike

FOTO: Chelsea FC/Twitter

Lille 1 - 2 Chelsea

Før kampen

Chelsea stilte med et ungt og friskt lag. I mål fant vi som vanlig Kepa, og forsvarsrekken besto av Azpilicueta, Tomori, Zouma og Alonso. Midtbanen skulle holdes på plass av James, Jorginho og Kante. Angrepstrioen var Willian, Abraham og Mount.

En jevn første halvdel

Kampens første store sjanse kom etter 19 minutter i favør vertene. En upresis pasning tilbake gjorde at Kepa måtte utenfor 16-meteren og ty til føttene. Hadde ikke Kepa vært så våken som han var, hadde det nok stått 1-0.

Kun to minutter senere sitter den for Chelsea! Takket være Lille sin forsvarsrekke fikk bursdagsbarnet Abraham slippe igjennom alt for lett. Forsvarsrekken til vertene var så sikre på at det var offside at alle stoppet opp. Han setter derfor ballen iskaldt i høyre hjørne forbi keeper, uten at noen forsvarer! 0-1.

Drøye ti minutter etter scoringen til Chelsea, smalt Osimhen tilbake. Bamba la inn fra siden og ingen hoppet høyere enn Lilles Osimhen, som utlignet med en velplassert heading. 1-1.

Like før pause kom Jorginho med en kanonkule fra utsiden av boksen. James la igjen til italieneren som skrudde ballen elegant med retning høyre kryss. Dessverre for Jorginho og Chelsea, skrudde ikke ballen nok og traff stolpen. Gigantsjanse for bortelaget!

Dette markerte siste sjanse i første omgang, som var fylt med angrepsfotball fra begge lag. Ingen av lagene hadde spesielt mange sjanser, men begge var kritiske foran mål. Det unge Chelsea laget spilte generelt bra, for utenom Kante som ikke fikk markert seg slik han bruker.

Chelsea var giftigst foran buret

Andre halvdel ble åpnet med en stor sjanse til Lille. Nok engang var de livsfarlige på hodet og Kepa vartet opp med en vakker enhåndsredning. Chelsea ble små i luften mot de spenstige franskmennene. 

Reece James ble byttet ut etter 66 minutter og leverte en helt grei Champions League debut. Han skapte ikke mye, men gjorde heller ingen store feil. Hudson-Odoi ble byttet inn og fikk stående applaus fra den usle delen av Stadie Pierre Maroy som heiet på Chelsea.

Vertene og bortelaget trillet mye ball seg i mellom før sjansene kom. Kante spilte Abraham fri på høyre flanke, men innlegget til bursdagsbarnet ble dyttet vekk av Lilles keeper. Like etter kom hjemmelaget stormende i kontring. Osimhen dro seg fri fra Chelseas forsvarsrekke og  sendte en suser til sides for målet.

I det 72. minuttet viste Mount seg fram. Willian la en dårlig pasning bak Mount som var på vei mot mål, men på utrolig vis drar engelskmannen med seg ballen. Avslutningen hans ble for svak og det resulterte i en enkel keeperredning for Maignan.

Brasiliansk kunst fra Willian! Hudson-Odoi som kom inn tidligere i andre omgang, la et nydelig innlegg fra venstre kant på Willian som var plassert på bakerste stolpe. Han skjøt på hel-volley i bakken og over en sjanseløs Maignan. En livsviktig scoring for Chelsea! 1-2.

Kort tid etter, rotet Tomori vekk ballen i forsvaret og ga nesten Lille en utligning. Osimhen snappet opp ballen og kom alene mot keeper, men heldigvis var Kepa våken også denne gang. Det ble ropt på straffespark fra alle kanter, men hoveddommer Kulbakov var sikker i sin sak.

Andre omgang var lik den første, men inneholdt enda mer rot i forsvaret. Noen situasjoner med både Tomori og Kepa kunne blitt skjebnesvangre, men de slapp unna denne gang. Kampen ble blåst av etter fire minutter på overtid og Chelsea dro hjem med tre livsviktige poeng.

Veien videre

Neste kamp er 6. oktober kl. 15:00 mot Southampton i Premier League. Kampen spilles på bortebane og kan sees på TV2 Sumo/TV2 Sport Premium 1.

 

  • Hits: 940

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.