Chelsea tok en råsterk seier i Amsterdam

Chelsea og Ajax barket sammen i en underholdende og tett kamp på Johan Cruyff Arena, men det var Chelsea som tok alle tre poengene.

Foto: REUTERS

Ajax - Chelsea 0-1

Det så lenge ut til å ende målløst i Amsterdam, men Lampards grep med å sende innpå Christian Pulisic og Michy Batshuayi ble avgjørende da Chelsea vant.

Lagnyheter

Mateo Kovacic returnerte til førsteelleveren og opererte midtbanen sammen med Jorginho og Mason Mount. Trioen i front bestod av Callum Hudson-Odoi, Willian og Tammy Abraham. Dette var Hudson-Odois første kamp fra start i Mesterligaen, kun 18 år gammel.

For Cesar Azpilicueta ble dette hans 350. kamp i Chelsea-trøyen, og sammen med Kurt Zouma, Fikayo Tomori og Marcos Alonso skulle de holde tett bakover. Emerson er tilbake fra skade og fant seg plass på benken.

Ajax på sin side stilte med det samme mannskapet som så overbevisende slo Valencia 3-0 sist runde.

Første omgang

Ajax åpnet friskt og hadde mye ball innledningsvis. Flere kjappe kombinasjoner sørget for at Chelsea-forsvaret fant seg i ubalanse ved et par anledninger, men det ble med nestensjanser for Ajax.

Kvarteret uti kampen fikk Chelsea sin første mulighet. Mount spilte vegg med Hudson-Odoi og kom seg til skudd inne i Ajax sekstenmeter, men skuddet ble reddet ut til corner fra Andre Onana.

Chelsea hadde tatt over litt nå, og det så ofte farlig ut med Hudson-Odoi ute på venstrekanten. Ti minutter senere kom han seg til en skuddmulighet, men skuddet gikk et stykke til side for mål.

Kun få minutter senere fikk Hudson-Odoi nok en mulighet. Denne gangen falt ballen beleilig for unggutten og han druste til på halvvolley fra døyt 15 meter. Skuddet gikk dessverre like utenfor.

Like etterpå var det tid for VAR med litt oppmerksomhet, og denne gangen reddet det Chelsea. Hakim Ziyech skjøt fra spissvinkel og ballen gikk via Tomori og rett til Promes som kunne styre ballen inn fra fem meter. TV-bildene viste imidlertid av Quincy Promes var et par centimetere i offside, og scoringen ble annullert.

Ajax var farlig frempå med Promes kun minutter senere på venstrekanten, men en god blokkering fra Azpilicueta hindret potensiell scoring.

Dermed gikk lagene til pause med 0-0 i målprotokollen.

Andre omgang

Andre omgang startet treigt, og det var Ajax som fikk omgangens første store sjanse. Edison Alvarez var sterk på en Ajax-corner og fikk et godt hodestøt til ballen, men stolpen reddet Chelsea.

Det var mye frem og tilbake og mange situasjoner der begge lag kunne ha skapt sjanser, men gode individuelle forsvarsprestasjoner ble avgjørende. Spesielt Azpilicueta og Tomori var store i dag for Chelsea.

Kvarteret før slutt fikk Batshuayi en gigantsjanse da Pulisic sitt skudd ble blokkert og ballen nært sagt landet hos Batshuayi. Fra 10 meter smalt han imidlertid ballen over mål.

Fem minutter før slutt fikk belgieren en ny sjanse, og også denne gangen var Pulisic nest sist på ballen. Amerikaneren spilte ballen lavt inni feltet fra venstre. Alonso hoppet over ballen, og bak var Batshuayi som smalt ballen i tverrliggeren og inn til stor Chelsea-jubel.

De siste minuttene gjorde Chelsea en mesterlig jobb i å dra ut tiden inne på Ajax banehalvdel, og hjemmelaget så aldri ut til å utlikne.

Dermed tar Chelsea nok en sterk borteseier i Mesterligaen, og sjette strake seieren i alle turneringer. Det betyr også at Chelsea og Ajax nå begge har 6 poeng etter tre spilte runder.

  • Hits: 932

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.