En tam prestasjon fra Chelsea da de røk ut av Ligacupen

FOTO: Chelsea FC/Twitter

Chelsea  1 - 2  Manchester United

Stor rotasjon

Et revansjelystent Chelsea tok mot erkerivalen Manchester United på Stamford Bridge i åttendelsfinalen av Ligacupen 2019/2020.

De blå var fulle av selvtillit etter sju strake seire i alle turneringer og Lampard forsatte sin satsing på ungdommen.

Det ble hele seks endringer i startelleveren siden sist kamp mot Burnley.

I mål startet Caballero, og foran han var James, Guehi, Zouma og Alonso. Midtbanen skulle holdes på plass av Jorginho, Kovacic og Gilmour. Angrepstrioen besto av Hudson-Odoi, Pulisic og Batshuayi.

Svak første halvdel 

Ballen fløt fram og tilbake lenge før kampens første store sjanse kom, mye takket være hoveddommer Paul Tierney. I det 23. minuttet endte James på bakken etter en hoftekollisjon med Alonso.

Like etter, satte Rashford straffen i nettet. Uniteds farligste våpen, nemlig raske kontringer, kom nok en gang til syne, men denne gangen som straffespark. 0-1.  

Dette ble den første og eneste merkverdige sjansen i første halvdel. Omgangen startet bra for Chelsea med fint pasningspill og raske kontringer.

I det United scoret, mistet vertene det fine spillet og havnet på hælene mot et bortelag full av selvtillit. Mye mulig at den manglende spillerfaringen på Chelseas lag spilte en faktor i håndteringen av målet i mot.

Gilmour gjorde kanskje den dårligste opptreden, han ble for liten mot Uniteds lavtliggende midtbane. De blå gikk derfor til pause med usle to skudd, der ingen var på mål.

En sterkere omgang fra Chelsea, men de trakk likevel det korteste strået

Chelsea hang med fra start da Alonso løp seg fri langs kanten. Et godt innlegg fra spanjolen havnet på bredsiden til Hudson-Odoi, men avslutningen gled av foten og havnet derfor utenfor buret.

Ette drøye 60 minutter satt den for vertene! Batshuayi vant ballen som ble sendt fra Caballero. Han danset gjennom hele Uniteds lag fra midtbanen og banket ballen fra 18 meter i nettmaskene. Ja, for hvem trenger lagspill når man kan utligne alene? 1-1.

Pedro ga Fred et puff i ryggen som ble frispark til bortlaget. Rashford serverte et kremmerhus av et frispark og veteranen Caballero ble sjanseløs. 1-2.

Chelsea spilte en mye bedre omgang, men ble for små mot laget fra Manchester. Nok en gang beviste de blå at ballbesittelse ikke alltid er veien til seier, spesielt ikke mot et kontringssterkt lag som United. Rashfords frispark satte i tillegg en brems på idéskapningen og kreativiteten til vertene.

Veien videre

Neste kamp for Chelsea er borte mot Watford i Premier League. Denne spilles den lørdag 2 november kl. 18:30 og kan sees på TV2 Sport Premium eller TV2 Sumo. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.