Chelsea tapte på Etihad - Gjorde seg ikke bort

Chelsea gikk på et knepent tap på Etihad Stadium, men gjorde seg på ingen måte bort mot de regjerende mesterne.

Foto: Getty Images

Manchester City 2-1 Chelsea

Kanté med 150 for Chelsea

Tammy Abraham, Willian og Christian Pulisic fikk tillit fra start på topp mot de regjerende mesterne på Etihad Stadium. N'golo Kanté, Jorginho og Mateo Kovacic skulle styre midtbanen, mens Cesar Azpilicueta, Emerson, Fikayo Tomori og Kurt Zouma utgjorde forsvarsrekken.

Dette ville også være Kantés 150. kamp for Chelsea.

Det startet bra, men...

Chelsea åpnet best; klart best. De kjempet på hver eneste ball og vant så å si alt som var av andreballer og 50/50-dueller.

Allerede syv minutter ut i kampen fikk Chelsea en fin mulighet da Abraham stjal ballen fra City-forsvaret. Han spilte ballen til Willian som fosset mot mål, men avslutningen snek seg like utenfor buret til Ederson.

Kvarteret uti kampen fikk Chelsea nok en god sjanse. Etter en corner og litt klabb og babb endte ballen til slutt opp hos Tomori. Unggutten smalt til fra drøtr 7 meters hold, men ballen gikk like til side for mål.

Chelsea fortsatte å kjøre på, og Kovacic fant Kanté med en nydelig høy gjennombruddspasning. Franskmannen stormet mot mål og fikk akkurat avsluttet bra nok til at ballen snek seg over mållinjen. Chelsea tok føringen på Etihad.

Gleden ble imidlertid kortvarig, for like før halvtimen var spilt utliknet Manchester City. Kevin de Bruyne hadde ballen rettvendt utenfor boksen og prøvde lykken. Ballen gikk uheldigvis for Chelsea, via Zouma og inn i mål bak en sjanseløs Kepa.

Vondt skulle bli til verre for Chelsea. Med under ti minutter igjen til pause drible Riyad Mahrez seg innover i banen. Han rundlurte Emerson og skjøt lavt mot lengste stolpe. Ballen snek seg inn og plutselig var det Man City som var i ledelsen.

Luften gikk litt ut av Chelsea etter målene, og hjemmelaget kunne fort ha gått opp til 3-1 før pause etter en blemme fra Kepa, men Agüero ble hindret av tverrliggeren.

Slet med å skape store sjanser

Andreomgangen var preget av et litt demoralisert Chelsea-lag etter å ha levert 30 fantastiske minutter, men som allikevel lå under. Manchester City hadde gjenfunnet selvtilliten og det ble vanskeligere for Chelsea å skape sjanser.

Chelsea skulle imidlertid få en fin mulighet ved Kanté, men skuddet hans fra ti meter ble blokkert ut til corner. Azpilicueta var nok uansett i offside i starten av angrepet, og dersom det hadde blitt mål, hadde det nok ikke stått.

Like etterpå kunne en innøvd corner-variant ha straffet Chelsea, men Joao Cancelos skudd var ikke bra nok, og Chelsea fikk ryddet unna.

25 minutter før full tid fikk City en god mulighet. Azpilicueta blokkerte Fernandinhos forsøk før Kepa måtte gjøre en god redning for å hindre Mahrez sitt andre for dagen.

Etter en lang periode uten en Chelsea-mulighet kom det endelig en sjanse. Willian fikk ballen fra 20 meter, og prøvde seg på en volley fra distanse. Ballen smalt mot mål, men dessverre for Chelsea gikk den like over mål.

På overtid prøvde Mason Mount seg fra drøyt 30 meter på frispark, og forsøket var heller ikke dårlig, men det gikk like til side for mål.

Minuttet senere satte Manchester City ballen i buret for tredje gang, men Raheem Sterling ble avblåst for en hårfin offside.

Det endte dermed 2-1 til Manchester City etter en intens og jevn kamp på Etihad Stadium. Chelsea gjorde seg på ingen måte bort mot de regjerende mesterne.

 

  • {{text}}
{{hotkey}}
 
{{text}}
 
 
  • Hits: 1068

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.