Velfortjent avansement til sluttspill - selv om Lille yppet seg mot slutten

FOTO: Chelsea FC/Twitter
FOTO: Chelsea FC/Twitter

Chelsea 2 - 1 Lille

Før kampen

Det var en spennende kveld da Chelsea møtte Lille og gruppespillet i Champions League skulle avgjøres. Chelsea var avhengige av seier for å kunne gå videre, men var ute med tap på grunn av Valencias fordel over Chelsea på innbyrdes oppgjør. Lampard sparte derfor ikke på kruttet da han tok ut laget.

Kepa var som vanlig i mål, til tross for noen tvilsomme tidligere kamper. Azpilicueta (K), Zouma, Rüdiger og Emerson dannet backrekken som skulle holde ute Remy. Kanté, Kovacic og Jorginho skulle holde midbanen på plass. Angrepstrioen besto av Willian, Abraham og Pulisic!

Chelsea-dominans

Etter drøye ti minutter tok Abraham ballen ned på brystet og la igjen til Pulisic. Amerikaneren dro seg forbi en Lille-spiller og avsluttet, men ballen fant ikke buret og gikk en halvmeter utenfor. Fem minutter senere kom nok en enorm skuddmulighet. Emerson lå i returrommet og fikk avfyrt en kanon, men der kunne Lille takke sin siste skanse.

Like etter så sitter den! Willian dro seg løs fra Lilles forsvarspillere i 16-meteren og stusset inn til en våken Abraham. Der fantes det ingen tvil og Abraham satte den enkelt i mål! Det er verdt å nevne at Chelsea åpnet friskere enn noen gang, til tross for værforholdene på Stamford Bridge. 1-0.

Captain fantastic! Chelsea vant en corner som ble til nok en corner. På det andre forsøket svevet Azpilicueta høyest og banket ballen fra Emerson inn med hodet. Den smakte godt for Chelseas kaptein, hans andre mål denne sesongen. 2-0.

Det var ingen tvil om hvilket lag som hadde kontroll på alt i første halvdel av kampen. Sjanser på sjanser og et friskt Chelsea ga god underholdningsverdi. For en gangs skyld, gjenspeilet også resultatet kampbildet for Chelsea. Kepa var omtrent arbeidsløs og fikk ingen avslutninger på mål mot seg.

Kontrollert andre omgang med færre målsjanser

Andre halvdel ble åpnet med en smell! Pulisic banket til utenfor 16-meteren og Willian får kula i retur. En gigantmulighet, men han brenner den fra fem-meteren. Der burde han scoret. Like etter får han muligheten på nytt, denne gangen fra frispark. Han la den fint over muren, men en våken Maignan reddet scoring og fanget i tillegg sin egen retur.

Så sitter den, overraskende nok, for Lille. Det franske laget vant ballen høyt i banen og Bamba tok den med seg til kortlinja. Der fant han Remy, tidligere Chelsea-spiller, som banket den i tverrliggeren og inn. 1-2.

Chelsea ble ikke tatt på hælene før siste halvdel av andre omgang. Etter målet fikk det franske laget fyr i peisen, og fortsatte med sjanser. Som de fleste andre kamper, slet Chelsea med å holde nullen og hva dette skyldes kan en undre seg; forsvarsrekken eller Kepa? For å dra frem en positiv opptreden, så gjorde Kanté et arbeid som kanskje havnet i skyggen, men som Sky Sports sa; han løp sokkene av seg.

Veien videre

Hjemmelaget tok seg nesten problemfritt videre mot Lille og er dermed klare for sluttspill i Champions League.

Chelsea møter Bournemouth på hjemmebane i Premier League den 14. desember, klokken 16:00. Denne kan sees på TV2 Sport Premium/Sumo. 

  • Hits: 392

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.