Nytt skuffende tap på Stamford Bridge

Chelsea klarer ikke finne løsningene på hjemmebane. 

Tre bak igjen 

Frank Lampard sendte laget ut i samme formasjon som mot Tottenham, men gjorde noen endringer i laget. Callum Hudson-Odoi fikk starte igjen etter lang tid uten en plass i startelleveren. 

Christian Pulisic var å finne på benken sammen med Mason Mount. Willian og Tammy Abraham beholdt dog plassene sine i angrep. Emerson tok rollen som venstre vingback i stedet for Alonso, som spilte der mot Tottenham. 

De tre midtstopperne holdt buret rent mot Tottenham og ble sendt utpå med samme mål i Boxing Day-kampen. Ingen endringer. 

Ingen fyrverkeri fra start

Det var ikke en typisk "spent" atmosfære på Stamford Bridge og intensiteten i laget var også ganske så nedtrappet fra oppgjøret mot Tottenham, der samtlige Chelsea-spillere var fyrt opp. 

Southampton prøvde å stå høyt, men ble ofte presset ned dypt igjen av Chelsea, men det var tydelig at de i alle fall ønsket å være med på moroa foran mål også. 

Akkurat det var det dog ingen av lagene som klarte de første 20 minuttene av oppgjøret. Både Kepa Arrizabalaga og Alex McCarthy fikk en veldig rolig start på det tradisjonelle Boxing Day-oppgjøret. 

Hudson-Odoi sto for Chelseas første halvsjanse da hans skudd ble klarert ut til kampens første hjørnespark, som Emerson tok kort til Willian, som sendte ballen inn til Tomori, men headingen hans ble altfor svak. 

Southampton begynte allerede å ta seg god tid tidlig i første omgang og brukte over minuttet på hvert frispark de fikk. I det vi var ved halvspilt første omgang fikk de et frispark i god innleggsposisjon. 

Ward-Prowse la inn og etter mange headinger fram og tilbake, fikk endelig Tomori klarert med et brassespark. 

Ryan Bertrand var den første mannen i boka til dommer Jon Moss etter utallige overdrevne tilfeller av bortkasting av tid, i tillegg til å prøve å stjele over ti meter på innkastet. 

Hudson-Odoi mistet ballen på midtbanen etter halvtimen spilt, Southamptons Ward-Prowse snappet den opp og slo den forbi Tomori til Obafemi, som løp rett på et ryggende Chelsea-forsvar før han banket ballen opp i krysset. Flott scoring, men igjen altfor enkelt for bortelaget som møter opp på Stamford Bridge. 

Problemene fortsetter for Chelsea på hjemmebane og etter nok en tam start var det de tilreisende som tok ledelsen. Chelsea responderte med å sette inn et visst press, men det varte ikke i lenger enn fem minutter. 

Cesar Azpilicueta sto for de blå sitt første skudd på mål da han flikket videre et hjørnespark på første stolpe, men McCarthy gjorde en kvalifisert redning. Mer var det ikke å skrive hjem om i første omgangen. 

Formasjonsendring i pausen

Mason Mount varmet opp for seg selv i pausen og ble introdusert for Stamford Bridge i det andre omgang startet. Han kom inn for Kurt Zouma. Formasjonsbytte i pausen altså.

En endring var definitivt nødvendig og Chelsea-sjefen endret til en 4-2-3-1. 

Chelsea angrep mer og prøvde å sette inn press på Southampton, men den første store sjansen i omgangen var det gjestene som sto for. Che Adams var bare noen millimeter fra å doble ledelsen. 

Det var Lampards menn som naturligvis dominerte til lenger vi kom ut i omgangen, men Southampton hadde fått målet sitt og var komfortable med å forsvare seg og gå for kontringer mot et ustabilt Chelsea-forsvar. 

Nathan Redmond kunne ha sendt Southampton opp i 2-0 25 minutter før slutt, men Kepa var med på notene og fikk slått den ut. 

Christian Pulisic kom inn for Callum Hudson-Odoi etter 70 minutter spilt. 

Redmond økte ledelsen 

Med et kvarter igjen å spille kom, ikke overraskende, det andre målet for Southampton. Nathan Redmond hadde allerede truet med å score en gang og når Che Adams på enkelt vist lurte vekk Tomori kunne han servere Redmond. 

Alene med Kepa gjorde den tidligere Norwich-spissen ingen feil og det var 2-0 til de for anledningen svarte og gul-kledde.

Chelsea tapte sin første Boxing Day-kamp siden 2003 og sin tredje hjemmekamp på de siste fire. Rett ned på jordet igjen etter en fantastisk seier mot Tottenham på søndag. 

  • {{text}}
{{hotkey}}
 
{{text}}
 
 
  • {{text}}
{{hotkey}}
 
{{text}}
 
 
  • {{text}}
{{hotkey}}
 
{{text}}
 
 
  • Hits: 604

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.