Det nye tiåret begynte med poengdeling for Chelsea

Chelsea så lenge ut til å ta seieren mot Brighton, men Jahanbakhsh ville det anderledes med et brassespark fem minutter før slutt.

Brighton 1-1 Chelsea

Chelsea returnerte til fire bak

Frank Lampard valgte å returnere til firebackslinjen etter at fem bak viste seg problematisk mot Arsenal forrige runde før endringer ble gjort. Det betød at Jorginho returnerte til startoppstillingen til fordel for stopper Fikayo Tomori. Cesar Azpilicueta, som startet sin 100. kamp som Chelseas kaptein ble skjøvet ut på venstreback mens Emerson måtte finne seg i å være på benken. Reece James startet på høyrebacken.

Chelsea dominerte fra start

Fra første spark på ballen var det Chelsea som dominerte banespillet, og Brighton slet med å etablere noe særlig spill, men de viste allikevel tidlig at de kan kontre. Etter drøyt fem minutter fikk Steven Alzate en mulighet for vertene, men forsøket gikk utenfor.

Ikke lenge etter var det Chelsea sin tur. En corner endte til slutt opp hos Cesar Azpilicueta som fra fem meter ikke kunne gjøre noe annet enn å score. Etter en VAR-sjekk kunne Chelsea-supporterne endelig strekke armene i været og juble for scoring.

Chelsea klarte ofte å rulle ut til Reece James på høyrekanten, og det ble farlig ved flere anledninger, men den siste lille detaljen var ikke god nok.

En drøyt halvtime ut i kampen stormer Tammy Abraham i angrep, og selv om Willian kom på et godt løp ved ungguttens side, valgte Abraham å skyte. Skuddet ble imidlertid blokkert.

Brighton kom mer med i kampen mot slutten av omgangen, og med fem minutter igjen kom hjemmelagets første ordentlige mulighet. Neal Maupay fant Leandro Trossard, men belgierens forsøk ble reddet godt av Kepa. På returen druste Martin Montoya ballen både over og til side for Kepas bur.

Dermed kunne Chelsea gå til pause med en god 1-0-ledelse på American Express Community Stadium.

Brighton langt friskere i andre omgang

Chelsea og Christian Pulisic stod for omgangens eneste sjanser de første 10-15 minuttene, men den unge amerikaneren klarte ikke å omgjøre sjansene til mål.

20 minutter ut i omgangen fikk Chelsea flere muligheter på kort tid til å doble ledelsen. Først var det Pulisic som satte Matt Ryan i Brighton-buret på prøve. Deretter var Abraham nære med hodet, før James smalt til fra like utenfor boksen. Skudde gikk via en Brighton-spiller og like utenfor mål.

Ti minutter før slutt vartet Kepa opp med kampens redning. Connolly fikk snudd seg i boksen etter klabb og babb fra en corner og skjøt mot mål. Kepa klarte å komme seg ut i full strekk og redde forsøket.

Dessverre for Chelsea fortsatte Brighton det sene trykket. Lewis Dunk vant en hodeduell etter en corner og ballen havnet hos Ali Jahanbaksh. Iraneren prøvde seg på et spektakulært brassespark, og det gjorde han rett i. Ballen suste inn i mål bak en sjanseløs Kepa. 1-1 på AMEX Stadium.

Ikke lenge etterpå fikk innbytter Callum Hudson-Odoi en stor mulighet, men ungguttens forsøk gikk like over mål fra 10 meter. Nesten for Chelsea.

Brighton skulle få kampens aller siste sjanse med Neal Maupay. Franskmannen stod godt plassert i boksen og mottok et lavt innlegg. Maupay skjøt hardt og lavt mot mål, men Kepa vartet opp med en benparade, og sørget for at Chelsea i hvert fall fikk med seg ett poeng fra dette tiårets første kamp.

Nå venter Nottingham Forest i FA Cupen den 5. januar. Kampen spilles på Stamford Bridge.

  • Hits: 500

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.