Chelsea hang ikke med på notene mot Sheffield United

FOTO: Chelsea FC/Twitter
FOTO: Chelsea FC/Twitter

Sheffield United 3 - 0 Chelsea

Før kampen

Denne kampen var viktig i håpet om en plass i Champions League neste sesong. Sheffield United var også sultne, ikke på Champions League, men Europa Leaugue. Dette gjorde kampen enda mer spennende.

På Chelsea var Kanté ute av laget, men til gjengjeld var Kovacic tilbake i troppen. Gilmour hadde akkurat vært gjennom en kneoperasjon tidligere på dagen og er ute resten av sesongen. I forsvarsrekken fant vi James, Christensen, Zouma og Azpilicueta. Midtbanen skulle holdes på plass av Barkley, Jorginho og Mount . I angrep var Willian og Pulisic på kantene, med Abraham på topp.

Svakt forsvarsarbeid fra Chelsea i første halvdel

Sheffield yppet seg i starten, men Chelsea var med de også. Etter drøye 10 minutter lå Christensen nede for telling etter en vridning i høyre foten. Like etter, var han heldigvis oppe og går igjen. Morsomme åpningsminutter med høyt tempo.

Sheffield brøyt gjennom Chelseas forsvar og Kepa vartet opp med en vakker enhåndsredning, men på andreball var ingen fra Chelsea klar. Derfor, kunne McGoldrick sette ballen enkelt i mål. 1-0.

Kampens neste store sjanse kom ikke før i det 32. minuttet. Chelsea var som vanlig forferdelig dårlige til å forsvare både innlegg og dødballer, noe som resulterte i at McBurnie headet forbi en forfjamset Kepa. Det er ikke vanskelig å se akkurat hvor forbedringspotensialet ligger hos Chelsea. 2-0.

Reece James snappet opp ballen fem meter utenfor 16-meteren og fyrte av en kanon mot venstre hjørne. Det var så vidt at keeper hang med, men dessverre var ingen av Chelseas angrepsspillere i returposisjon og ballen ble derfor klarert uten problem.

Første halvdel ble åpnet med frisk angrepsfotball fra begge lag, men etter et drøyt kvarter mistet Chelsea det og det utviklet seg til sirupsfotball. To mål baklengs etter en halvtime er ikke holdbart om en skal komme til Champions League neste sesong. En kan anta at Lampard hadde tordentale i garderoben før siste omgang, i det som var en avgjørende kamp om CL-plass.

Andre omgang

I pausen ble det roteringer i forsvarsrekken, Rüdiger og Alonso inn. Christensen og Mount ble byttet ut. 

Giroud ble byttet inn i det 65. minuttet og skapte noe med en gang. Han gjorde seg ledig, noe Rüdiger oppfattet og sendte en lang ball mot offsidelinjen til Sheffield. Giroud dempet den og fikk en avslutning mot mål, men denne fant ikke veien mellom stengene.

Drøye fem minutter senere fikk kaptein Azpilicueta fyrt av et skudd like utenfor 16-meteren, keeper hang med og slo ut til corner. Hjørnesparket ble farlig og fant Abraham på bakerste stolpe, men han satte ballen over tverrliggeren.

Det var ikke lenge etter at Sheffield brøyt igjennom, nok en gang. Et svakt klareringsforsøk fra Rüdiger endte opp i føttene på målscorer McGoldrick. Denne satte han enkelt forbi en sjanseløs Kepa. 3-0.

Chelsea stilte med et svakt forsvar fra start og spilte sirupsfotball gjennom hele kampen. Sheffield brukte hver en sjanse de fikk, noe som resulterte i at de scoret tre mål. Et slikt spill kan ikke fortsette om Chelsea har som mål å nå Champions League neste sesong, noe som kan se ut til å være vanskelig nå.

Veien videre

Neste kamp er også i Premier League, mot Norwich den 14. juli. Denne spilles klokken 21:15 og vises på TV2 Sumo.

  • Hits: 801

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.