Chelsea sikret fjerdeplassen etter en solid seier over Wolves

Chelsea sikret Mesterligaspill neste sesong etter 2-0 mot Wolves takket være to scoringer sent i den første omgangen.

Chelsea 2-0 Wolverhampton Wanderers

Fortsatte med fembackslinjen

Frank Lampard fortsatte med Reece James og Marcos Alonso som vingbacker i fembackslinjen, med Antonio Rüdiger, Kurt Zouma og kaptein Cesar Azpilicueta som stoppere.

Willy Caballero fikk tillit fra start, og Kepa måtte derfor se kampen fra sidelinjen.

På topp fikk Olivier Giroud fornyet tillit etter en rekke gode prestasjoner, med Christian Pulisic og Mason Mount på vingene. Willian var ikke å se på benken engang under dagens kamp på grunn av en skade.

Temposvakt og sjansefattig åpning

Kampen var preget av to lag som ikke hadde særlig lyst til å slippe inn. De store sjansene uteble, men Wolves var farlig frempå ved noen få anledninger.

Etter drøyt 12 minutter spilt fikk James en mulighet på hode etter et frispark, men headingen traff ikke mellom stengene bak Rui Patricio.

Chelsea tok over banespillet mer og mer, men det var svært få målsjanser å skrive hjem om. Spydspissen til Wolves, Raul Jimenez, pådro seg en skade som varte i 4-5 minutter etter en drøy halvtime i kampen, og det var på overtid av første omgang at ting skulle skje.

Marcos Alonso skaffet Chelsea et frispark drøyt 20 meter fra mål i det 46. minutt, og det var Mason Mount som skulle få prøve seg. Unggutten leverte strålende, og frisparket gikk rett i buret bak en utspilt Patricio. Chelsea kunne dermed juble for 1-0 like før pause.

Det skulle imidlertid ikke stoppe der, fordi Mount vill mer. Unggutten spilte ballen igjennom til Olivier Giroud som først klarte å drible Patricio før han kranglet seg sterkt forbi Connor Coady og satte inn 2-0 fire minutter på overtid i første omgang.

Chelsea kunne dermed gå til hvilen med en solid 2-0-ledelse.

Chelsea holdt tett bak

Chelsea hadde nå resultatet de trengte for å sikre Mesterligaspill neste sesong, og det handlet bare om å ri resultatet ut til 90 minutter.

Wolves fikk seg en halvsjanse med Diogo Jota drøyt 10 minutter ut i omgangen, men Caballero reddet enkelt.

Bortelaget gjorde et trippelbytte etter timen spilt, men Chelsea fortsatte å styre kampen. Wolves så sjelden særlig farlige ut når de angrep.

Ved et par anledninger klarte innbytter Adama Traoré eller Diogo Jota og skape litt ubalanse hos Chelsea, men spesielt Kurt Zouma ryddet opp flere ganger.

Ti minutter før slutt forserte Mount oppover i banen, men skuddet fra drøyt 20 meter gikk et stykke til side for mål. 

Kampens siste sjanse skulle gå til Chelsea og innbytter Tammy Abraham, men skuddet fra drøyt 16 meter ble tamt og Patricio fikk en enkel oppgave å redde forsøket.

Chelsea kunne derfor juble for 2-0 og Mesterligafotball neste sesong. Manchester United vant sin kamp mot Leicester, og tok dermed 3. plassen foran Chelsea på målforskjell.

 

 

  • Hits: 605

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.