Chelsea vant sesongens første kamp uten å overbevise

Chelsea åpnet sesongen med seier, men noen overbevisende forestilling var det ikke. 

Brighton - Chelsea 1-3

Overraskende lag

Det var mange overraskelser i lagoppstillingen, der spesielt Ruben Loftus-Cheek utmerket seg. Jorginho fikk også en litt uventet start, mens kaptein Cesar Azpilicueta var plassert på benken. 

Lampard kunne melde at det var både det taktiske, men også den fysiske tilstanden på spillerne som spilte en rolle i laguttaket. 

Kepa var tilbake mellom stengene etter at Willy Caballero avsluttet sist sesong 

Chelseas lag: Kepa; James, Christensen, Zouma, Alonso; Kante, Jorginho; Mount, Havertz, Loftus-Cheek; Werner. 

Benk: Caballero, Rudiger, Azpilicueta, Barkley, Abraham, Giroud, Hudson-Odoi.

Brighton tok kommando 

Det var Brighton som tok initiativ fra start og presset Chelsea høyt. Det stresset Chelsea-forsvaret til tider, men de store sjansene kom ikke. 

Ny-signerte Timo Werner var ivrig, men hans to første løp ble begge avvinket for offside. 

Kommentator Nils Johan-Semb beskrev det som "jevnt og sjansefattig" etter kvarteret var spilt og det er en god oppsummering. Chelsea fikk det ikke til å stemme fremover, mens Brighton ikke satset frem med nok folk til å skape farligheter. 

Det virket lettere for Brighton å spille seg gjennom og etter snaut 20 minutter kom de til en halvsjanse da Mount måtte klarere ut til deres andre hjørnespark for kampen. 

Werner skaffet straffe 

Så rotet Brighton det til i forsvar da Alzate sendte en grov feilpasning på egen halvdel. Jorginho plukket den opp og fant Timo Werner, som ble felt i det han var på vei til å dra seg forbi Matt Ryan. Craig Pawson var aldri i tvil og pekte på krittmerket. 

Jorghino tok straffesparket og satte det kontrollert til motsatt side av Ryan. En typisk Jorginho-straffe. 

Brighton tok over med engang igjen etter den første scoringen i jakten på en kjapp respons og det kunne de fått ta tidligere Chelsea-spiller Tariq Lamptey fant en skremmende ledig Neil Maupay i feltet med et presist innlegg, men sistnevnte beregner helt feil i det han skal heade og Chelsea slapp unna. 

Første omgangen ble litt oppstykket med skader. Nevnte Lamptey og Maupay lå begge nede, men klarte seg etter litt behandling. 

Det var fortsatt veldig lite som stemte for Chelsea i det klokken tikket mot 45 og Brighton var det beste laget. De skapte sjansene og etter 35 minutter prøvde Alzate seg med et skudd fra distanse, men Kepa var med på notene.

Brighton spilte på seg selvtillit, men merket faren med Chelsea-kontringene i mot da Werner brøt og løp fremover, før han ga ballen til Loftus-Cheek, som bare skal pirke ballen forbi Ben White til en spurtende Werner som hadde vært helt alene med keeper, men ballen ble blokkert av White. 

Chelsea var heldige som gikk til pause med 1-0. 

To kjappe i andre omgang 

Brighton tok kommandoen også i andre halvdel og Conolly fant Maupay på løp, men sistnevnte sendte avslutningen i nettveggen. 

Brighton presset og presset og ti minutter ut i omgangen kom utlikningen. De får spille som de vil utenfor boksen og Leandro Trossard lader opp til skudd. Det går inn i høyre hjørnet og Kepa klarer ikke komme seg på den. Svakt keeperspill, men en scoring måtte komme med det presset i mot. 

Chelsea brukte ikke lang tid på å respondere da Reece James dundret til fra 20 meter og ballen flydde opp i krysset. Et skikkelig kremmerhus av den talentfulle backen og en kandidat til årets mål! 

Brighton prøvde å svare umiddelbart da Lewis Dunk sto helt mutters alene på bakre, men igjen klarte ikke Brighton utnytte en åpenbar målsjanse. 

Dødelig effektive

Drøyt ti minutter senere satt den igjen fra Chelsea, som var dødelig effektive denne kvelden i Brighton. Reece James slår et innlegg som finner Zouma. Han skyter og ballen går via et Brighton-bein og i mål. 

Chelsea fikk mer kontroll på sakene etter 3-1-målet og energien gikk litt ut av Brighton-laget de neste minuttene.  

Ross Barkely erstattet en svak Ruben Loftus-Cheek og han påvirket nesten kampen med engang, da han dro seg forbi et par Brighton-spillere og fant Werner, som fikk innlegget sitt blokkert. 

Havertz sin debut var ferdig etter 80 minutter. Ingen suksessfull debut for unggutten, men en god introduksjon til hvor tøff denne ligaen er. 

Chelsea kontrollerte det ut og vant 3-1. Tre poeng, men virkelig ingen imponerende forestilling.

  • Hits: 510

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.