Poengdeling etter en jevnspilt kamp og VAR-drama

En rolig første omgang var preget av et VAR-drama, der Chelsea utvilsomt skulle hatt straffespark. Siste omgang var ikke bedre, og det ble en evig stillingskrig.

FOTO: Chelsea FC/Twitter
FOTO: Chelsea FC/Twitter

Chelsea 0 - 0 Manchester United

Før kampen

Chelsea stilte et sterkt lag mot United, med en ny vri på formasjonen, nemlig en 3-4-2-1.

I mål var den nysignerte Mendy. På de tre stopperplassene var Azpilicueta, Silva og Zouma. Foran på midtbanen var Jorginho og Kanté, og på backene var James og Chilwell. Angrepstrioen besto av Havertz, Werner og Pulisic.

VAR-drama ødela en potensiell ledelse for Chelsea

Det var en rolig og kjedelig start på kampen, da United lå i forsvarsposisjon og ikke turte å utfordre. Chelsea hadde alt av spill og fortsatte presset sitt, uten å finne de store rommene. Etter 29 minutter, skapte Mendy kampens første sjanse da han nesten trillet ballen i eget nett. Like etter, kom Fernandes til en skuddmulighet fra drøye 20 meter, men Mendy reddet enkelt.

Pulisic vant ballen på midtbanen i det 32. minuttet og gikk på et solo-raid mot mål, men klarte ikke å finne nettmaskene.

Gigantsjanse til United etter at Silva ikke fikk et godt førstetouch på midtbanen! Rashford var på hugget og satte fart mot mål. Avslutningen var god, men redningen var bedre og Mendy feide den ut til et hjørnespark. 

Shaw felte James på sidelinjen og pådro seg et gult kort. Chilwell slo inn et nydelig frispark til Azpilicueta, men Maguire holdte kvelertak i kjent stil og hindret Chelsea-kapteinen. Det var og er ingen tvil om at det skal dømmes straffe i den situasjonen, men nok en gang viser VAR seg helt ubrukelig. Like etter, kontret United og fikk nesten en scoring da Mata avsluttet i hjørnet. Nok en gang ryddet Mendy opp, men dramaet var ikke over. Rashford falt som en skutt mann, etter en kakk i foten fra Silva, noe som utviklet seg til en VAR-situasjon. Heldigvis ble det ikke dømt straffe, slik som det vanligvis blir for United.

FOTO: Utvilsomt straffespark til Chelsea

Dette ble også det siste nevneverdige som skjedde i første halvdel.

Andre halvdel

I det 48. minuttet vant Chilwell ballen og spilte den til Pulisic. Han satte fart fremover og spilte videre til Chilwell på overlapp. Pulisic fikk tilbake ballen og dro inn mot fem-meteren. Han ble felt av Maguire, i nok en tvilsom straffesituasjon.

Cavani og Pogba ble byttet inn drøye ti minutter senere, og førstnevnte scoret nesten på første mulighet. Hjemmelaget tok en kort corner og fikk lagt inn på Cavani. Han forlenget den nesten i mål, men heldigvis var nettveggen og Mendy i veien.

Noen minutter senere, løp James seg fri på linjen og la inn en nydelig ball. Den kom på bakerste, men Maguire stusset vekk ballen og Pulisic klarte ikke å styre ballen i mål.

Stillingskrigen fortsatte i andre halvdel, og denne varte tilsynelatende evig. Ikke før på overtid kom gigantsjansen, og denne kom til hjemmelaget. Rashford fyrte av kanonen fra 18 meter og Mendy vartet opp med en klasseredning. Kampen endte 0-0 og Chelsea dro hjem til London med ett poeng. For å dra frem noen positive sider fra kampen, så spilte keeper, begge backene og alle tre midtstopperne en god kamp, der Mendy og James utmerket seg.

Veien videre

Det ble poengdeling på Old Trafford og nok en gang ble kampbildet preget av VAR-drama. Neste kamp er mot Krasnodar i Champions League. Denne spilles på onsdag 28.10, klokken 21:00. Kampen kan sees på Viaplay eller Viasat.

Carefree.

 

  • Hits: 908

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.