Giroud med fire(!) da Chelsea sikret gruppeseier i Sevilla

Reservepregede Chelsea leverte en fantastisk bortekamp mot Sevilla i Mesterligaen da Olivier Giroud noterte seg for et perfekt hat-trick og enda litt til da han sikret gruppeseier for Chelsea i Gruppe E.

Sevilla 0-4 Chelsea

 

Store rotasjoner til toppkampen i Gruppe E

Kun Edouard Mendy og Mateo Kovacic forblir i startoppstillingen fra 0-0-kampen mot Tottenham i helgen.

Olivier Giroud får tillit på topp etter å ha reddet tre poeng for Chelsea på overtid i forrige Mesterligaoppgjør mot Rennes. Christian Pulisic og Callum Hudson-Odoi startet på vingene.

Ved siden av Kovacic stilte Kai Havertz og Jorginho opp, mens Andreas Christensen og Antonio Rüdiger skulle renske unna foran Mendy. På backene startet kaptein Cesar Azpilicueta og Emerson.

Chelsea tok ledelsen tidlig

Det var ikke mange Mesterligaminutter siden Giroud sist scoret mot Rennes, og franskmannen brukte ikke lang tid på å sette inn den neste. Havertz fant spydspissen med en liten stikker etter drøyt åtte minutter. Giroud tok en fin touch mot mål, la ballen til rette og skjøt ballen kontrollert i lengste hjørne.

Drøyt ti minutter senere fikk Sevilla en kjempesjanse etter et frispark. Oscar Rodriguez slo ballen inn og Diego Carlos headet ballen mot mål. Ballen traff deretter Christensen før ballen ender opp fri foran Mendy. Chelsea-keeperen kaster seg frem og får avverget den situasjonen, men Sevilla kom igjen. Det siste skuddet endte imidlertid i blokken og Chelsea fikk ballen vekk.

Med litt over et kvarter igjen av omgangen stormet Pulisic framover. Amerikaneren fikk avsluttet, men Sevillas keeper Alfonso Pastor fikk reddet til corner.

På den påfølgende corneren kom nesten 2-0. Rudiger knuste alle i luften og headet mot mål, men på streken fikk Franco Vazquez akkurat klarert.

Det siste kvarteret av omgangen kom Sevilla aldri nærmere, men den spanske klubben var utvilsomt ikke ufarlige. Chelsea kunne gå til pause med 1-0.

Giroud med hat-trick

Det tok under ti minutter for Giroud i første omgang, og det gjorde det også i andre. Franskmannen fikk en fin pasning fra Kovacic og alene med Sevillas sisteskanse leverte Giroud en utsøkt chip og sørget for 2-0 til Chelsea i toppkampen.

En drøyt time uti kampen fikk Sevilla en rekke cornere for å prøve å redusere, men Chelsea ryddet unna uten noen særlige farligheter.

Innbytter Mason Mount fikk en kjempemulighet etter en personlig feil av Carlos, men Pastor vartet opp med en eventyrlig redning etter Mounts skudd alene med keeper fra drøyt 12 meter.

Giroud var ikke ferdig med å vise alle at 34-åringen fortsatt er en spiss i ypperste klasse. Innbytter N'golo Kanté forserte fremover på høyresiden og la inn til Giroud. Franskmannen leverte et ypperlig hodestøt og stanget ballen inn forbi Pastor, og Chelsea opp til 3-0 i Sevilla med et kvarter igjen å spille. Et perfekt hat-trick for Giroud: Ett med venstre, ett med høyre og ett med hodet for 34-åringen.

Sevilla slet med å skape store sjanser, og har rett og slett fått en leksjon av Chelsea og Giroud her i kveld. 

Sergi Gomez sørget for å gjøre ting fra vondt til verre for Sevilla da han løp Giroud overende i feltet og klar straffe til Chelsea. Fra straffemerket gjorde dagens helt, Giroud, ingen feil og hamret ballen i mål. 4-0 til Chelsea i Sevilla.

Timo Werner ble deretter byttet inn for dagens store spiller, og tyskeren fikk en gyllen mulighet med en gang. Werner fikk imidlertid en litt dårlig touch og den endte til slutt opp i armen til Gomez. Dommeren tok en titt på VAR-skjermen for å se om det var straffe, men lot spillet fortsette.

Kampen endte dermed 4-0 til Chelsea i en maktdemonstrasjon av et reservepreget Chelsea mot Sevilla. Denne seieren betyr også at Chelsea er sikret gruppeseier i Gruppe E med en kamp igjen å spille.

 

 

  • Hits: 864

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.