Chelsea utklasset på eget gress av brutalt Manchester City

Chelsea ble banket av Manchester City og har nå en seier på de siste seks kampene. 

Chelsea - Manchester City 1-3 

Ziyech tilbake og Werner som midtspiss

Hakim Ziyech var tilbake i startoppstillingen og med Christian Pulisic på motstatt side kunne Timo Werner starte i midten. 

Forsvaret var samme rekka som har startet hele sesongen, utenom Reece James, som var ute med skade. Cesar Azpilicueta erstattet 21-åringen. 

Mateo Kovacic fikk plass i midtbanen sammen med N'Golo Kante og Mason Mount. 

Chelsea styrte fra start 

Det ser ikke sånn ut på resultatet, men det var faktisk Chelsea som dominerte fra start og Manchester City forsvarte seg med mange spillere. 

Chelsea spilte ball, men slet med å skape sjanser. De noterte seg for to hjørnespark før ti minutter var spilt og hadde mest ball. 

Men vi så tidlig hva som er faren med det. Manchester City snappet tok over og fant et stort rom mellom Thiago Silva og Zouma. Der står De Bruyne, men alene med keeper sendte belgieren ballen utenfor. 

Brutalt og lynkjapt City-lag

Alt handlet om Manchester City etter dette. De var brutale i angrepsspillet og Chelsea hang ikke med. 

Det beskriver den første scoringen greit. Etter kjappe kombinasjoner får Zinchenko ballen på kanten. Han sender den til Gundogan, som etter raske bevegelser til siden skyter ballen ned i hjørnet. 

Det gikk bare to minutter før den andre scoringen satt i nettet og kampen virket å være over etter bare tjue minutter. De Bruyne fant Phil Foden, men en svak takling fra Thiago Silva gjorde at De Bruyne fikk ballen igjen. Han ser at Foden er på løp inne i boksen, der han på første stolpe setter den i mål bak Mendy. 

Manchester City spilte praktfull fotball og Chelsea hang ikke med i det hele tatt. Alle som så kampen forventet nok en scoring i mot, men måten målet kom på oppsummerte det som hadde vært en horribel første omgang. 

N'Golo Kante slo en dårlig pasning etter en dødball og den følgende klareringen fant en Raheem Sterling, som var helt alene. Han ser ut til å rote det til da han ventet til flere blå var tilbake, men han holder roen og satte ballen i stolpen. Ballen faller selvsagt rett ned i føttene på De Bruyne som har en enkel jobb med å avgjøre kampen en gang for alle. 

Trøstemål

At Manchester City ikke satte sin fjerde for kvelden snaue ti minutter ut i andre omgang er ganske utrolig. De Bruyne svinget inn et innlegg mot Rodri, som ingen av Chelsea-spillerne brydde seg om. Da kan han stå helt alene og heade, men Mendy er ekstremt rask og slår ballen over mål. En stor redning av målvakten, som kanskje ikke var på sitt beste på to av de første scoringene. 

Chelsea dominerte en del av spillet i andre omgang, men Manchester City var svært komfortable og så konstant farlige ut på kontringer, mens Chelsea hadde trøbbel med å bryte ned forsvaret til Pep Guardiolas menn. 

Med 65 minutter spilt gjorde Lampard to endringer, som kanskje var mer symbolske enn noe annet. 19 år gamle Billy Gilmour og 20 år gamle Callum Hudson-Odoi kom inn for erfarne N'Golo Kante og nysigneringen Hakim Ziyech. 

Det var naturligvis ikke nok til å hjelpe Chelsea i jakten på poeng og City kontrollerte inn en overbevisende seier mot Chelsea, til tross for et trøstemål av Hudson-Odoi helt på tampen. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.