Chelsea avgjorde på overtid og koblet sterkt grep i topp 4-kampen

Chelsea  tok et stort steg mot en topp 4-plassering. 

Manchester City – Chelsea 1–2

Det var en kamp som bærte preg av at lagene som spilte hadde vært ute i noen tøffe Champions League-kamper i midtuken, til tross for mye rotering av både Thomas Tuchel og Pep Guardiola. 

Første omgangen var absolutt ikke en toppkamp som dette verdig, og vi kunne ikke registrere en skikkelig målsjanse før det 44. minutt, da hjemmelaget tok ledelsen. 

Feilberegning og skade da City tok ledelsen

Ruben Dias slo en lang ball opp mot Gabriel Jesus. Dansken fikk problemer i løpsduellen, og feilberegnet spretten på ballen. Det straffet seg – Jesus sendte ballen inn foran mål. Der er Aguero, som misser ballen, men bak han igjen er Sterling, for å skli ballen inn i nettet. 

Vondt ble til verre for Christensen og Chelsea da midtstopperen holdt seg til hamstringen og måtte ut. Chelsea måtte spille et lite minutt med ti mann, og rotet det fryktelig til for seg selv i det minuttet. 

De lyseblå angrep med mange mann i boksen, og det utbrøt fullstendig panikk i Chelsea-forsvaret, som endte med at Gilmour løp i beina på Jesus, som fikk et relativt billig straffespark. 

Det var en relativt billig variant fra Agüero også, da han forsøkte en panenka, som Mendy fanget med bare den ene hånden. 

Ziyech-skudd utlignet 

Champions League-finalistene bydde ikke opp til noen fest i andre omgang heller. City forsvarte seg med mange mann og var svært fokuserte, som gjorde det vanskelig for Chelsea å skape noe. 

Da var det en enkeltprestasjon som måtte til. Rodrigo mistet ballen midt på banen, Azpilicueta snappet den opp og kombinerte fint med Pulisic. Spanjolen fant Hakim Ziyech, som ladet kanonen fra rundt 18 meter. 

Ballen snek seg inn i høyre hjørne via hansken til Ederson, og utlikningen var et faktum. 

Offside-parade 

Timo Werner satte en scoring i en offside-posisjon i første omgang, og fortsatte i det sporet i andre omgang. 

Tyskeren lå hele tiden på linjen. Han ble spilt gjennom også i andre halvdel, og satte ballen i nettet, bare for å se linjedommerne heise flagget. 

Hudson-Odoi ville også være med på moroa, og scoret fra offside.

En som ikke var i offside, var Marcos Alonso. Da en Werner utpå kanten, rykket mot dødlinjen, og sendte inn ballen 45 grader ut. Der var Alonso, som satte inn 1-2 og avgjorde kampen.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.