"Announce, announce'"

Et lite hjertesukk fra en utålmodig Chelsea-supporter. 

Foto: SkySports

Jeg prøver å holde meg helt rolig, men nå begynner selv en relativt sindig Chelsea-fan å få nok av Michael Emenalo og gjengen som styrer Chelsea-sjappa. 

I kjølevannet av det som nå ser ut til å være en bankers avtale mellom Manchester United og Romelu Lukaku har det bygd seg opp litt frustrasjon, må jeg innrømme. 

Jeg skal prøve å lufte frustrasjonen på en mest mulig sindig og fornuftig måte. 

Ser man hva klubben har oppnådd på inntektsiden når det kommer til salg av spillere de siste årene er det lite å klage på. Klubben tenker inntekter og lykkes. Bare det siste halvåret har vi solgt for en hel Paul Pogba og vel så det. Systemet fungerer som det skal slik sett, men det må sies at det ligger en liten frykt for manglende kjøp slik det gjorde etter vi vant tittelen i 2015 også.

Det er positivt at det ikke hentes inn spillere over en lav sko til uforsvarlig dyre summer, men jeg må innrømme jeg begynner å tvile på Emenalo & co egentlig har det som skal til i slike forhandlinger ved kjøp av de største stjernene. 

Vi skjønte vel alle at lite kom til å skje denne sommeren før Adidas-avtalen offisielt var over, men siden da har Chelsea hentet en spiller - med unntak av noen gode 16-åringer som skal selges med profitt om fire år - en halvgod keeper som i alle fall ikke selger drakter. 

Samtidig linkes klubben til stjerner som Alex Sandro, Tiemoué Bakayoko og Romelu Lukaku. Alle har sett nesten bankers ut, men ting drar ut i tid, og jeg må innrømme frustrasjonen begynner å bygge seg opp. 

Det er ingen som helst tvil om det Antonio Conte fikk til med dette Chelsea-laget, er helt spesielt. Nå skal klubben også konkurrere i Mesterligaen. Det betyr at klubben bare burde hente spillere som kan forsterke troppen. Ikke selge for å så erstatte. Det skaper ikke dybde. 

Et eksempel er ryktene som svirrer rundt Nemanja Matic nå som Bakayoko kan komme inn. Om Matic forsvinner og franskmannen kommer inn, så er kanskje Chelsea styrket i den posisjonen, men mangler fremdeles dybden som må til for å konkurrere i Mesterligaen og Premier League. Og fremdeles vil konkurransen på midtbanen være liten - noe vi har sett konsekvenser av flere ganger tidligere.

Når man i tillegg ser gode (nok) spillere som Nathan Aké, Bertrand Traoré og Dominic Solanke forsvinne ut av dørene, så gjør det frustrasjonen bare større. Nå ryktes det også at en av de største Chelsea-guttene i klubben, Nathaniel Chalobah, også kan forsvinne. Hva søren!?

Det samme gjelder hele farsen rundt Diego Costa. Forhåpentligvis får vi sannheten på hva som har skjedd der i sommer når laget returnerer til trening over helgen. Men her glipper altså Lukaku til en rival samtidig som en av ligaens beste spisser er på vei bort fra klubben. Og så vurderer Chelsea å bruke tilsvarende sum på en spansk spiss som score "bare" 15 mål i La Liga i fjor for verdens suverent beste lag. Ja, jeg er nok en av de som ikke har særlig tro på Alvaro Morata i engelsk fotball, men jeg kan ta feil slik fotballekspertene gjør hver helg. 

Chelsea har fått mye tyn for lånesystemet sitt. Etter mitt syn er det noe helt revulosjonerende hvis man ser fotballverdenen i et pengeperspektiv, noe man må gjøre i dagens fotball. Og selv om jeg vet at Chelseas utviklingsplan handler om å ruste disse opp og så vurdere om de er gode nok når de er rundt 21-22 år gamle, så begynner det å bli en god del brukbare spillere som blir veid for lette og solgt til rivaler. Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku er jo kremeksempel. 

I fotball er timing alt. Det kan Marcus Rashford og Harry Kane skrive under på. Uten mye skader, er det ikke sikkert de ville vært der de er nå i dag, men det er fordi de fikk sjansen. 

Så, Chelsea, om dere ikke får ræva i gir snart, ender vi fort opp med å bruke mye penger likevel denne sommeren, men ikke på spillere fra øverste nivå som passer perfekt inn i systemet til Conte. Det den mannen fikk til med ddenne troppen er som sagt spesielt. Tenk hva han kan gjøre dersom han virkelig får forme sitt eget lag.

Announce, for guds skyld, announce. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.