Klarer Chelsea topp fire?

Vi leser oss opp og analyserer tabell og kampprogram. Klarer Chelsea topp fire etter de siste resultatene?

Chelsea har nettopp gått gjennom noen veldig tøffe kamper. Mange supportere så fram til denne perioden med frykt etter Chelsea trakk Barcelona. Programmet ser slik ut med tre av de fire verste kampene i denne perioden på rundt en måned.

ti. 20 feb. kl. 20.45 
CL Chelsea
1 - 1 Barcelona
sø. 25 feb. kl. 15.05 PL Manchester United 2 - 1 Chelsea
sø. 04 mars kl. 17.00 
PL Manchester City 1 - 0 Chelsea
lø. 10 mars kl. 18.30 
PL Chelsea - Crystal Palace
on. 14 mars kl. 20.45 
CL Barcelona - Chelsea

Det har altså ikke akkurat gått over forventning. Frykten mange hadde ser ut til å ha vært realistisk. Chelsea startet greit med et uavgjort-resultat mot Barcelona, men tapene mot Manchester Untied og Manchester City har skapt frustrasjon.

Samtidig har absolutt alle resultat ellers vært negative for Antonio Conte & co. Tottenham slo Crystal Palace og Huddersfield. Dermed plukket de seks poeng i samme periode som Chelsea ikke fikk noen med seg.

Liverpool har tatt komfortable seiere mot West Ham og Newcastle. Manchester United står med to seiere, mens Arsenal har falt helt ut av kampen om topp fire og det må noe helt spesielt til om de skal klare det.

Slik ser tabellen ut akkurat nå:

1. Manchester City 29 78 +63
2. Manchester United 29 62 +34
3. Liverpool 29 60 +35
4. Tottenham Hotspur 29 58 +31
5. CHELSEA 29 53 +24
6. Arsenal 29 45 +11

Chelsea ligger altså på en femte plass med 53 poeng. Fem poeng bak Tottenham som står med 58. Det betyr at Chelsea sannsynligvis må vinne alle sine kamper, mens Tottenham går på to smeller. Havner de blå på samme poengsum som Tottenham har Spurs pr dags dato bedre målforskjell.

Viktigheten av neste runde

En hjemmekamp mot Crystal Palace føles kanskje ikke som verdens viktigste kamp, men i den situasjonen Chelsea er i nå betyr den ekstremt mye. Alle de gjenstående kampene er på en måte cupfinaler, men på lørdag kommer det til å handle mye om responsen.

Conte har blitt kritisert hardt for måten han sendte ut laget på mot Manchester City og Chelsea har som nevnt falt bak litt i kampen om Champions League-plassen til neste sesong. Da venter mange på hvordan laget responderer mot et, med all respekt, lag som Crystal Palace.

Og det er med all respekt. Man skal huske dette er et lag som har vært noen få minutter fra å ta poeng mot Tottenham og Manchester United. Absolutt ikke en gratis seier som venter på Stamford Bridge lørdag.

Noe av det viktigste om man skal klare å ha en god innspurt i ligaen er å få momentum. Det starter med en seier og helst en overbevisende seier. Det er det som gjør neste kamp mot London-rivalene så spennende. Chelsea må resie seg og gjøre at de ander lagene kjenner presset.

Er det mulig å ta noe inn på Tottenham, Liverpool (og Man Utd?)

Det er det absolutt. Tottenham, som er det laget som nok får mest oppmerksomhet av Chelsea-øyne med tanke på topp fire, møter Bournemouth på bortebane. Det høres kanskje ikke skummelt ut, men Bournemouth har vunnet tre av de siste fem hjemmekampene. Eddie Howe sine menn er kapable til å overraske, men selvsagt vinner Tottenham sannsynligvis. Et lite håp er det likevel for den blå delen av London.

Manchester United tar i mot Liverpool på Old Trafford i den tidlige kampen på lørdag. Det er kanskje en del Chelsea-supportere som er usikre hvem de bør holde en knapp på i det oppgjøret, men en Liverpool-seier er det verste som kan skje Chelsea.

Vinner Liverpool går de opp i 63 poeng, mens Manchester United har 62 poeng. Da drar disse to litt i fra og det blir nesten umulig at en av de faller utenfor topp fire. Taper Liverpool blir de stående på 60, mens Chelsea går opp i 56 - og Chelsea skal spille mot Liverpool før sesongen er over. De har spilt begge sine mot Manchester United. Uavgjort så havner Manchester United på 63 og Liverpool på 61.

Chelseas program etter Barcelona-kampen

Vi tar en titt på hvordan opplegget blir for Chelsea etter kampene mot Crystal Palace og Barcelona.

sø. 01 april kl. 17.00 
PL Chelsea - Tottenham Hotspur
sø. 08 april kl. 17.30 PL Chelsea - West Ham United
lø. 14 april kl. 13.30 PL Southampton - Chelsea
lø. 21 april kl. 16.00 PL Chelsea - Huddersfield
lø. 28 april kl. 18.30 PL Swansea City - Chelsea
lø. 05 mai kl. 16.00 PL Chelsea - Liverpool
sø. 13 mai kl. 16.00 PL Newcastle United - Chelsea

Dette er de syv kampene som er satt opp. Det skal også spilles en kamp mot Burnley, men den har blitt utsatt på grunn av FA-cup kampen mot Leicester 18. mars.

Det er to kamper som stikker seg ut. Kampen mot Tottenham og potensielt den mot Liverpool, men la oss holde fokuset på Tottenham da dette er de mest sannsynlige til å falle utenfor topp fire. Søndag 1. april er altså dagen og dette er en kamp Chelsea må vinne om Spurs skal tas igjen.

Helgen etter er det nok et lokalloppgjør. Da er det West Ham som kommer til Stamford Bridge. Chelsea har hjemmefordel i begge disse oppgjørene. Det er riktignok lag fra london, men atmosfæren blir til Chelsea sin fordel. West Ham viser store svakhetstegn for øyeblikket.

West Ham sliter med formen for tiden. Foto: Getty Images

Så venter nedrykkskandidat Southampton på bortebane, før David Wagner tar med sine terriers til broa. Det fortsetter med relativ grei motstand da Chelsea reiser til Wales for å møte Swansea. Samtidig kjemper alle de tre nevnte lagene for å holde seg i ligaen. Lag som Brighton, Watford og Leicester hadde kanskje vært bedre å møte mot slutten da de ikke spiller for noe (slik som ting er nå.)

Liverpool hjemme som den nest siste kampen blir en tøff og viktig kamp om Chelsea henger med fram til denne. De blå avslutter sesongen i nord-england mot Newcastle.

Tottenhams program

Tottenham har et veldig greit program på papiret, men det er noen få datoer man kan sette en rød ring rundt. Som nevnt møter Spurs Bournemouth borte i neste runde, så står Chelsea for tur. Disse oppgjørene har vi tatt for oss.

Tottenham besøker Stoke 7. april før de tar i mot Manchester City på Wembley til en kveldskamp lørdag den 14. Samme dag har Chelsea spilt mot Southampton i tidligkampen.

Dette blir en åpenbar merknad i kalenderen for både Tottenham og Chelsea. Her kan man ta innpå. Problemet er at Manchester City nok allerde har vunnet ligaen, men likevel må det regnes som en av de beste sjansene til poengtap for de hvitkledde.

Mandagen etter er det Brighton som verter opp til kveldskamp på Amex. Så er det Watford som må ta turen til Wembley. Dette er to lag som pr dags dato ikke har noe å spille for. West Bromwich har etter alle solemerker rykket ned på dette stadiet og det er de Tottenham skal spille mot i nest siste kamp.

Er Chelsea avhengig av andre resultat for å klare topp fire i siste serierunde. Ja, da er det Leicester man må stole på. Chelsea avgjorde faktisk det hele i sesongen Leicester vant ligaen, da de hentet opp 2-0 til 2-2. Utenom dette har nok ikke Leicester noen grunn til å kjempe ekstra hardt i denne kampen.

Liverpools program

Liverpool har et veldig greit program etter kampen mot Manchester United er fullført. Vinner kan vi legge bort Liverpool og kun fokusere på Tottenham. Taper de den er det verdt å ta en ekstra titt på deres kommende kamper.

Det første oppgjøret etter Man Utd blir mot Watford på Anfield, før Crystal Palace venter på Selhurst Park. Så er det merseyside-derby. To vanlige kamper Jürgen Klopp og spillerne normalt skal ta seg enkelt av så selvsagt en litt spesiell kamp mot Everton der det er håp om poengtap, tross at de røde er det klart beste laget i Liverpool. Crystal Palace kjemper om å holde seg i ligaen og har vært gode mot topplag tidligere, så kan sette en liten merknad bak den.

Bournemouth hjemme, West Brom borte og Stoke hjemme er de tre neste oppgjørene. De to første bør være greie seiere - finner, slik som ting er nå, ingen grunn til en av de oppgjørene skal være vrien for scouserne. Stoke kjemper for øyeblikket om å holde seg og kan derfor bli tøft, men også godt mulig de har gitt opp her. Har et tøft program før dette.

Så kommer Chelsea-kampen, som vi har disktuert, før de avslutter på Anfield mot Brighton.

Manchester Uniteds program

Om det skulle bli tap mot Liverpool for Jose Mourinhos menn kan man merke seg to toppoppgjør de må ut i. De møter Manchester City 7. april og Arsenal 22 dager etter. Den første kampen etter Liverpool blir sannsynligvis (er noen datoer som er litt usikre) hjemme mot Swansea den siste dagen i mai.

Så Man City, før West Bromwich på hjemmebane, med Bournemouth ventende på Dean Court. Arsenal er etter denne.

Jose Mourinho og Pep Guardiola skal møtes igjen før sesongen er over. Foto: TalkSport

Greie kamper mellom de vi noterer oss, men Manchester United har vært nære på ved å snuble mot svake lag flere ganger denne sesongen. Brighton og Watford er de to siste oppgjørene. De to ser for øyeblikket utrolig straight forward ut.

Man United har to toppkamper igjen (etter Liverpool), mens Tottenham og Liverpool har en (mot Chelsea.) Men United sine kamper utenom er mot noen av de beste lagene å møte mot slutten av sesongen. Flere av de spiller kanskje ikke om noe.

Hvem har størst topp 4-garanti?

Vi rangerer alle disse programmene realtivt likt. Chelsea sitt program utenom oppgjørene mot Tottenham og Liverpool er ikke tøffere enn Tottenham og Manchester United sine. Det er Liverpool som ser ut til å få det beste programmet ut sesongen.

Men - Manchester United er de som ligger best an. Selv om det skulle bli tap mot Liverpool drar det som nevnt begge disse lagene på en så stor distanse at det skal bli en meget vanskelig utfordring å ta det igjen. Blir det seier mot Liverpool så har de praktisk talt sikret seg Champions League-plass til neste sesong.

Manchester United ligger best an, med Liverpool like bak - så Tottenham. Det er også slik tabellen ser ut for øyeblikket. Chelsea og Manchester United sine program ser vanskeligst ut, mens Liverpool bør få det enkelt. Helgens kamp mellom de nevnte blir derfor interessant. Den avgjør mye.

Kvartfinaler og semifinaler i Champions League

I løpet av april og mai kommer også finalespillet i denne sesongs Champions League til å påvirke en del. Chelsea har en tøff oppgave mot Barcelona og de forventes å ryke ut. Liverpool er videre etter de slo ut Porto.

Manchester United møter Sevilla på hjemme etter de skaffet et 0-0-resulatat i Spania. De er favoritter til å gå videre. Mancheter City går også videre om ikke noe helt ekstraordinært skulle skje, etter de knuste Basel i første kamp.

Derfor kan alle utenom Chelsea få disse ekstra kampene, men det gjenstår selvsagt å se hva som skjer. Finalen er etter sesongen er over.

Så.. blir det topp fire?

All logikk heller mot svaret nei. Ender Chelsea opp på topp fire betyr det at de har hatt en veldig flott avslutning på sesongen. Gode prestasjoner må til og man er avhengig av at Tottenham og/eller Manchester United og Liverpool går på noen smeller.

Fem poeng bak Tottenham med ni kamper igjen å spille. Det er ikke umulig, men sjansene kan man heller ikke si er store for å ta de igjen. Er det håp? Absolutt. Det er ikke naivt å håpe på at det kan gå, for det kan det, men det blir tøft og Chelsea må nok ha sin beste periode i sesongen disse siste kampene.

Det er sannsynlig at man får mange svar i løpet av den neste måneden. De neste 30 dagene vil definere mye.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.