Behold, selg eller lån ut: Zappacosta

Den italienske forsvarspilleren kan gjenvinne posisjonen sin etter for stor konkurranse i Chelsea.

Foto: Igor Band Redigering: Filip Peroni

Domino-effekt i Italia

Davide Zappacosta kan bli del av en større overgangskjede i Serie A etter flere av landets backer er ryktet å ønske seg bytter.

27-åringen hadde sjansen til å forlate Chelsea i Januar da Lazio uttrykket sin interesse i å låne han ut sesongen, med videre mulighet til å signere permanent.

Den Roma-baserte klubben virker til å ha droppet sin interesse etter å ha gjort andre kjøp, men Juventus skal fremdeles være på utkikk etter en mulig erstatning for Joao Cancelo.

Skulle Zappacosta forlate England i sommer vil Chelsea sannsynligvis tape penger, etter å ha betalt rett under 300 millioner kroner til Torino i 2017.

Lazios tidlige bud nådde såvidt halvparten av den originale prislappen, men Chelsea vil ha noen ekstra dager på å bestemme seg ettersom Serie-A vinduet stenger 10 dager senere, den 18. august. 

En stabil brikke

Zappacosta har vært en diskré men relativt pålitelig spiller i Antonio Conte og Maurizio Sarri sine taktikker, og virker å komme overens med Frank Lampard også.

Fra høyreback og høyre ving-back posisjonen har mannen servert sterke pasninger til lagkameratene sine i 52 kamper, med to mål og fire målgivende til sitt navn. 

Et av de målene kom i Champions League debuten mot Qarabag der et originalt ment innlegg lurte keeperen og fløy inn i nettet, en demonstrasjon av italienerens sterkeste evne. 

En kritikk av Zappacosta har likevel vært de defensive innspillene, der akademispiller Reece James virker til å ha et mye høyere potensial. 

Zappacosta gjorde 1 start av 3 kamper i Premier League til en total av 125 minutter forrige sesong, et nesten usynlig tall når sammenlignet med James sine 45 kamper og 3972 minutter i Championship med Wigan. 

Den 19-årige engelskmannen er spådd til en bli en fremtidig startspiller av flere blå fans, inkludert tidligere Chelsea profil Joe Cole, og nåværende forsvarspartner David Luiz. 

Behold, selg eller lån ut?

Zappacosta har gjort positive minutter i før-sesongen til Chelsea, men med James på vei tilbake fra en ankelskade og kaptein Azpilicueta som førstevalg i høyreback, kan det være begynnelsen på slutten for Chelseas italienske forsvarer.

Konklusjon

Selg.

 

 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.