Behold, selg eller lån ut: Reece James

Reece James leverte en kanonsesong for på utlån i fjor for nedrykkstruede Wigan, og hjalp dem til en posisjon godt over streken. Hvordan vil fremtiden til Chelseas 19-år gamle supertalent se ut?

Reece James var formidabel på utlån forrige sesong hos Wigan, og spilte 45 av 46 ligakamper for The Latics. 19-åringen kan bekle flere defensive roller, og i sitt låneopphold spilte han blant annet midtstopper og defensiv midtbane utover sin beste posisjon; høyreback. Uansett hvor James spilte på banen var han som regel Wigans beste spiller på banen.

Kåret til årets spiller

James vant flere priser forrige sesong, og blant dem vant han tre individuelle priser i Wigan. Han ble kåret til årets spiller av fansen og spillerne, og scoret også målet som ble stemt fram til årets mål for Wigan.

I tillegg til dette kom han også med på årets lag i Sky Bet Championship; det til tross for at Wigan havnet på 18. plass i ligaen.

Reece James har en formidabel fysikk som 19-åring, og med høy, eksplosiv fart og en styrke som matcher de fleste viste han seg virkelig fram langs høyrekanten forrige sesong. Unggutten stod for tre scoringer og tre målgivende pasninger forrige sesong.

Wigan-sjef Paul Cook har mange varme ord å si om Chelsea-talentet, men spesielt dette sitatet er verdt å ta med:

- Han er månedens spiller hver måned og han er banens beste i så å si hver kamp han spiller. I tillegg er han en like god person som han er en spiller. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si om denne gutten.

Ikke altfor tøff konkurranse

Det blir ingen lett vei for Reece James å ta seg inn i Chelseas førsteellever. Skaden han pådro seg på under Toulon-turneringen for England U21 er trist for unggutten, men han har hatt en vellykket operasjon og er ventet tilbake i aksjon i løpet av de første månedene av sesongen.

Med kaptein Cesar Azpilicueta som fast inventar på høyrebacken og Davide Zappacosta som reserve er det ikke utenkelig at vi vil få se Reece James et tosifret antall ganger denne sesongen.

Zappacostas fremtid er fortsatt usikker, og til tross for at Azpilicueta er førstevalg betyr ikke det at spanjolen kommer til å spille samtlige kamper denne sesongen. Med Chelsea i Mesterligaen vil det potensielt bli veldig mange kamper å spille, og da er det viktig å rotere laget.

Det betyr at både Zappacosta (dersom han blir ut overgangsvinduet) og Reece James begge vil få sjansen. Dersom James viser seg fram da kan han fort ende opp med å danke ut Zappacosta som andrevalg og italieneren kan ende opp med å bli solgt til jul.

Behold, selg eller lån ut

Jeg tviler på at mange kommer til å bli overrasket over konklusjonen på om Chelsea burde beholde unggutten eller ikke. James kan, hvis han holder seg skadefri og får spilletid, bli Chelseas førstevalg på høyrebacken i en årrekke fremover.

Frank Lampard har også sagt i førsesongen at ingen på laget har klippekort og at alle vil få muligheten til å vise seg frem, og det er ikke anderledes for James. Det nivået han leverte på for Wigan i fjor var overbevisende, og jeg tviler ikke et sekund på at han kommer til å vise seg frem for Chelsea i år også.

Overgangsnekten har utvilsomt kommet på et bra tidspunkt for Chelseas unggutter, og en Lampard som ikke kommer til å være redd for å dyppe tærne inn i Chelsea-akademiet er dette en kjempemulighet for Chelseas unggutter og ikke minst Reece James. Det er bare å merke seg det navnet, for han kommer til å gå langt.

Konklusjon

BEHOLD med store bokstaver.

 

 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.