KOMMENTAR: Lampard har rett - de andre topplagene må leve med favorittstempelet

KOMMENTAR: Frank Lampard har rett når han sier at det er latterlig å forvente at Chelsea skal vinne ligaen denne sesongen. 

Chelsea gikk lørdag kveld på sitt første tap siden nederlaget mot Tottenham i Ligacupen mot slutten av september. Hadde det blitt poeng mot Carlo Ancelotti sine menn hadde det vært Chelsea sin 15. strake kamp uten tap, men slik ble det ikke. 

Chelsea gjorde ikke noen god kamp og en tabbe fra Edouard Mendy, som førte til at Everton fikk straffespark og konverterte, var nok til å gjøre ende på den lange rekken uten tap. 

Frank Lampard virket litt småirritert i intervjuet etter kampen over snakk om at Chelsea kan vinne tittelen, noe han også har vært forsiktig med å innrømme selv i de beste periodene denne sesongen. Sist helg etter en overbevisende seier mot Leeds sa han at det ikke hjelper med gode perioder om du ikke finner stabilitet

Vi så på lørdag hvorfor han sa nettopp det. Et steg tilbake etter en meget god periode.

Det som nok trigget kommentarene til Lampard om at det er latterlig å forvente at Chelsea vinner ligaen, er uttalelsene til Jürgen Klopp, som mener det er Chelsea som skal være favoritter til å vinne tittelen med troppen de har - eller det er i alle fall det han sier han mener, mens mange fans også har store forventinger til denne spillergruppen. Mourinho påstår selvsagt at serieleder Tottenham ikke engang kjemper om tittelen. 

Chelsea har en god og konkurransedyktig tropp, som skal kunne kjempe om trofeer. Det er ingen tvil om det, men det er også en tropp som trenger tid og en tropp som har mange urutinerte spillere - spesielt i Premier League. Men la oss samtidig ta en titt på denne uvirkelig fantastiske troppen. 

Lampard ventet til 70 minutter før han gjorde et bytte i går og han gjorde bare to bytter av sine tre tilgjengelige. Det er merkelig med det som tydeligvis er en helt ekstrem tropp. (Ja, Chelsea har tre spillere ute, men en fantastisk tropp skal vel kunne takle det.) 

Dette er spillerne han hadde å velge mellom på benken: Kepa, Rüdiger, Azpilicueta, Gilmour, Jorginho, Anjorin, Abraham. 

Dette er spillerne Jürgen Klopp, som har så mange spillere ute med skade at de nesten ikke kan stille lag, skal man tro flere Liverpool-supportere, kunne velge mellom i 4-0-seieren mot Wolves: Adrian, Alexander-Arnold, Phillips, Tsimikas, Keita, Jota, Minamino. 

Dette er spillerne Pep Guardiola kunne velge mellom i 2-0-seieren mot Fulham: Steffen, Laporte, Garcia, Fernandinho, Foden, B. Silva, Torres. 

Jeg ser ikke en enorm forskjell på disse benkene. Sistnevnte er nok best og mellom Chelsea og Liverpool er det mer jevnt. 

Og hva om da Edouard Mendy skulle bli skadet (som har skjedd tidligere denne sesongen og Chelsea slapp inn tre mål i kampen han var ute)? En av de viktigste forsvarsspilleren i Thiago Silva er 36 år gammel og veldig utsatt i et tett kampprogram, hva med han? 

Eller bare ta eksempelet som er nå. Skadeutsatte Christian Pulisic og Hakim Ziyech er begge ute med skade, som de forøvrig har vært store deler av sesongen. Chelsea spilte lørdag med to vinger som ikke er vinger. Igjen - rar disponering av det som visst er en så gigantisk og uslåelig tropp. 

Sannheten er at Chelsea bare er en litt uheldig situasjon fra å sette prospektet om å i det hele tatt være i nærheten av tittelkampen i fare. Det har vi sett klare bevis på at Liverpool ikke er og all honnør til Klopp for det. Han har klart å sette sammen en tropp som klarer spille slik han vil selv med mange spillere på skadelisten. 

Det er en vinnermentalitet som har satt seg i hver enkelt spiller og en spillestil som er innprentet i samtlige. De har vunnet Premier League og Champions League - og de har gjort det sammen. Det er dette Lampard snakker om når han sier at Chelsea ikke har samme forutsetninger for å vinne ligatittelen. 

Hvis Chelsea skulle ha klart å holde alle spillere skadefrie hele sesongen så kunne man kanskje kjøpt en forventing om at de skal være en av favorittene til å vinne ligatittelen, men selv da har fortsatt både Liverpool og Manchester City en fordel med sine etablerte tropper. 

Det skuddet til Reece James mot Everton går inn om det er Liverpool. Det frisparket til Mason Mount går inn om det er Liverpool. Det er for øyeblikket forskjellen på lagene. 

Det er ikke synd på Chelsea. Det er en stormakt i Premier League og de har hentet spillere som utgjør en meget god tropp med stort potensial, men denne sesongen må de andre klubbene leve med favorittstempelet. 

Bookmakerne holder i skrivende stund Liverpool som favoritter, framfor Manchester City. Tottenham følger så, med Chelsea like bak de. Det mener jeg er helt korrekt. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.