Kommentar: Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men dommersjefen og Premier League har helt rett

Den linjen dommerne har lagt seg på denne sesongen øker kvaliteten betraktelig på fotballkamper, og jo mindre VAR, jo bedre. Derfor er det helt utrolig at noen managere klager på den nye standarden. 

De to første Premier League-rundene har ikke vært perfekte, men det har vært et stort steg i riktig runde, når det kommer til listen dommerne har lagt seg på. Og ikke minst at det nå faktisk skal en del til før VAR blander seg inn.  

Alle var misfornøyd med VAR sist sesong, og det var vel ganske stor enighet om at teknologien var alt for mye involvert i avgjørelsene. 

Så hvorfor i alle dager klager managere som Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp

Mindre VAR

I starten av denne sesongen har vi sett svært positive signal. Ta kampen mellom Southampton og Manchester United, i forkant av scoringen til førstnevnte lag. Mange ville hatt frispark til Bruno Fernandes, og for sakens skyld kan vi si at det skulle ha vært et frispark.

Betyr det at VAR skulle tatt den? Nei, mener jeg. Det er på ingen måte en klar og åpenbar feil. Akkurat i denne situasjonen kan man faktisk argumentere for at det ikke skulle ha vært frispark. Da skal det i mitt hode være helt uaktuelt for VAR å ta den. 

Et enda bedre eksempel: Skulle Arsenal hatt straffespark mot Chelsea på søndag? Ja. Skulle VAR tatt den? Nei. Det er to meninger man kan ha samtidig. Det kan virke som om folk har glemt at VAR IKKE ble innført for å luke bort feil - men klare og åpenbare feil

Uvirkelig drøm

– Vi er veldig fornøyde med hvordan ting har gått de to første rundene. Og det er blitt belyst av mange kommentarer fra eksperter som sier det er til spillets beste, skal en kilde nær dommerforeningen ha sagt til The Times, skriver TV2

Han har all grunn til å være fornøyd. 

Før sesongen sa dommersjef Mike Riley at "kontakt er bare en del av det dommere skal vurdere. De skal også vurdere om kontakten har en konsekvens, og hvis spilleren brukte den kontakten til å skaffe seg et straffespark eller et frispark. Vi vil ikke at trivielle ting skal straffes" 

Det er nesten uvirkelig å høre fra en dommersjef, men en sann drøm, og en fin påminnelse til kommentatorer og eksperter om å legge fra seg besettelsen de har med om det var kontakt eller ikke i en straffesituasjon. Uten kontekst, er det faktisk totalt irrelevant. 

Klagerne 

Nå har det ikke vært noen store dommeravgjørelser mot Chelsea denne sesongen, men det kommer, og det vil være situasjoner der jeg vil mene Chelsea skulle hatt et straffespark eller frispark. Da må jeg takle at VAR ikke blander seg inn, så lenge det ikke er snakk om en helt klar og åpenbar feil. 

At Ole Gunnar Solskjær sitter igjen med at fotballen er i ferd med å gå over til rugby, fordi en spiller dunket borti Bruno Fernandes, er naturligvis latterlig. Jürgen Klopp har kanskje en bedre sak, da argumentet om at hardtspillende lag som Burnley vil slippe unna med litt mer, er et påstand jeg kan kjøpe. 

Men nå er det kanskje på tide at de mindre lagene i ligaen får noen fordeler også, og jeg tar mye heller det, enn slik vi hadde det sist sesong, da man nesten måtte vurdere om interessen var verdt det i det hele tatt. Så skal spillerne selvsagt fortsatt beskyttes. Den mellomtingen står dommerne ansvarlig for. 

For all del: ignorer de som kommer med klager og behold den standarden som er satt. Da blir Premier League et mye bedre produkt. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.