Lånespeideren: Hvem har utmerket seg denne sesongen?

Vi ser gjennom spillerne på utlån denne sesongen. Hvem har utmerket seg? Hvem bør kalles tilbake? Hvem bør finne seg ny klubb? 

Chelsea har fortsatt 27 spillere på lån denne sesongen, men fremtiden disse har i klubben er det stor forskjell på. Vi tar en titt på hvem av lånesoldatene som har utmerket seg mest så langt denne sesongen. 

Først: la oss gå gjennom alle Chelsea-spillerne som er på lån og hvor de er. 

Chelseas lånespillere

Nathan Baxter (Ross County)
Jamal Blackman (Vitesse)
Baba Rahman (Real Mallorca) 
Trevoh Chalobah (Huddersfield) 
Jake Clarke-Salter (Birmingham)
Josh Grant (Plymouth) 
Matt Miazga (Reading)
Richard Nartey (Burton)
Dujon Sterling (Wigan)
Davide Zappacosta (Roma) 
Juan Castillo (Ajax)
Ethan Ampadu (RB Leipzig) 
Lewis Baker (Fortuna Dusseldorf) 
Conor Gallagher (Charlton)
Jacob Maddox (Tranmere)
Luke McCormick (Shrewsbury)
Nathan (Atletico Mineiro) 
Danilo Pantic (MOL Fehervar)
Mario Pasalic (Atalanta) 
Danny Drinkwater (Burnley)
Tiemoue Bakyoko (Monaco)
Victor Moses (Fenerbache)
Lucas Piazon (Rio Ave)
Charly Musonda (Vitesse)
Ike Ugbo (Roda JC)
Izzy Brown (Luton) 
Kenedy (Getafe) 

Disse har utmerket seg 

Conor Gallagher (Charlton)

Chelsea-gutten Conor Gallagher ble lånt ut for første gang denne sesongen til nyopprykkede Charlton, som ble dømt nord og ned av samtlige før sesongen, men startet 2019/20-kampanjen på forrykende vis og lå på playoff-kamp lenge. Det har gått mer som forventet i det siste, men enn så lenge holder de seg i det minste over nedrykksstreken.

Gallagher har vært en ekstremt viktig spiller for Charlton i deres Championship-eventyr så langt. Han scoret sitt første mål allerede i deres andre kamp mot Stoke da han la på til 3-1 etter 83 minutter og sikret Charlton alle tre poengene. I neste kamp mot Barnsley var han å se på scoringslisten igjen da han utlignet til 1-1 like før pause, i en kamp som til slutt endte 2-2. 

Skur tiden fremover to uker så avgjorde han oppgjøret mot Brentford med kampens eneste mål. Han scoret også i 2-2-kampen mot topplaget Fulham, samt 3-0-triumfen mot Derby etter landslagspausen. 

Det har blitt seks scoringer og to målgivende pasninger på midtbanespilleren så langt, i tillegg til store bidrag utenom både offensivt og defensivt. Charlton-trener Lee Bowyer har ikke lagt skjul på at laget er heldig som har 19-åringen. 

- Gutten gjør det så bra. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si for å skryte av ham. Det er ikke bare det han bidrar med når vi har ballen, men innsatsen: han er overalt. Han er bokstavelig talt overalt. Han stopper aldri å jobbe for laget. Det er en fantastisk spiller og Chelsea har en juvel der, sa Bowyer om Gallagher etter hans utrolige scoring mot Derby

Gallagher fikk også sin debut for England U21 denne sesongen og Frank Lampard vil garantert ha fått med seg det han driver med i Charlton. Dette er utvilsomt en av de det er verdt å følge med mest på resten av sesongen. Så langt har han klart flest minutter spilt av alle som er på lån med sine 1950 minutter. 

Årets spiller for akademiet 2018/19-sesongen har kontrakt i Chelsea frem til 2021. 

Mario Pasalic (Atalanta) 

Mario Pasalic har blitt 24 år gammel og mange Chelsea-supportere vil nok ikke ha ofret kroaten en tanke på mange år, men dette er en av de beste spillerne i - ikke bare Atalanta, men også i hele Serie A. Selv om Conor Gallagher er mer spennende, er denne mannen sannsynligvis den beste spilleren av alle som er ute på lån. 

Atalanta ligger på femte plass i Serie A og tok seg videre fra Champions League-gruppen sin. De møter Valencia i åttendedelsfinalen og for de Chelsea-supporterne som vil unngå å se Tottenham (som har den andre kampen dagen denne spilles) kan det være aktuelt å speide litt på Pasalic. 

Pasalic scorte mot Manchester City da Atalanta klarte 1-1 mot Chelseas ligakollega. Det var hans andre scoring så langt i Champions League. I ligaen har han fire scoringer og tre målgivende. 

Det er ikke verst bare å ha en fast plass i et fantastisk bra Atlanta-lag, men at han er en av deres beste spillere sier mye og dette kunne været en spennende spiller for Chelsea selv om han ikke var i der fra før. Det er dog et ganske stort problem - Atalanta har opsjon på kjøp. 

Atalanta kan trigge en utkjøpsklausul på 150 millioner kroner, men Chelsea har muligheten til å overtale Pasalic om å bli og det er faktisk ikke helt utenkelig slik som han har prestert. Definitivt en som fortjener en plass i gruppen av spillere som har utmerket seg. 

Disse bør lånes ut til ny klubb

Ethan Ampadu (RB Leipzig)

Et svært spennende utlån da nyheten kom om waliseren skulle lånes ut til den tyske toppklubben RB Leipzig, men det har ikke gått som planlagt. 

Han har spilt totalt 177 minutter denne sesongen. Han har bare start en kamp, mens han har vært innbytter i de fire andre. Totalt (i minutter) har han ikke engang spilt to kamper. 

Hadde 19-åringen fått spilt hadde det vært en perfekt klubb for ham, men hva er vitsen når han nesten aldri får spilletid? Bør definitivt kalles tilbake og lånes ut til en ny klubb. Det vil garantert være Championship-klubber interessert, om ikke Premier League-klubber. 

Frank Lampard ville sende han ut på lån for å få spille, da han hadde gått gjennom en sesong allerede uten mye spilletid. Nå har han gått gjennom en og en halv. 

Ampadu må til en klubb der han nærmest er sikret en fast plass i lagoppstillingen. 

Danny Drinkwater (Burnley) 

Danny Drinkwater sitt utlån har vært en stor fiasko og han er nok ferdig i klubben. Han er svært aktuell for et nytt utlån i en annen klubb denne måneden. 

Han har dog ingen fremtid i Chelsea, så det optimale ville vært et lån med opsjon på kjøp i en annen klubb. Hvem som er interessert er vanskelig å si. Målet hans vil nok fortsatt være en Premier League-klubb. 

Drinkwater har kontrakt i Chelsea frem til sommeren 2022. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.