På en torsdag: Where everybody knows your name

Velkommen hjem, Frank Lampard!

Making your way in the world today, takes everything you got

DET FINNES DE som ønsker å få deg til å tro at det er mulig å finne definitive svar på alle spørsmål. At det er mulig å sette to streker her og der. At for eksempel den kommende fotballsesongens store nyvinning i Premier League – videodømming – vil gjøre det mye lettere å finne svar med to streker under iløpet av alle kampene som skal spilles. For det første vil det ikke det. En hands vil nesten alltid være diskutabel, en takling som bakerste mann likeså. For det andre vil vi ikke ha svar med to streker under. Halve opplevelsen er å diskutere med meningsfeller og -motstandere over en øl i pausen eller etter kampen. Den dagen det ikke er noe å diskutere etter en fotballkamp, er det svært sannsynlig at vi melder overgang til en annen idrett. Bowls, for eksempel.

MEN VAR HAR VI diskutert her før. Det er ikke det dette skal handle om. De viktige tre ordene i avsnittet over er «den kommende fotballsesongen» - for nå er den pinadø nær.

ENKELTE VIL HEVDE at den begynner fredag, og det har de for så vidt rett i. Men for oss handler det om søndagen. Og – unnskyld utrykket – fy pokker som det er lov å glede seg.

DET ER NÆRLIGGENDE å skru klokken omtrent ett års tid tilbake, og å hente frem en sammenligning. Foregående sesong var som en tur på en ny restaurant eller et nytt utested eller noe sånt. Vi hadde en vag idé om det såkalte «konseptet», men var usikre på om innehaveren hadde alt på stell. Og etterhvert som vi frekventerte dette etablissementet igjen og igjen og igjen følte vi oss ikke helt hjemme. Det var noe feil. Noe som ikke helt var riktig. Noen valgte til og med å ty til ukvemsord overfor innehaveren.

DET VI STÅR OVERFOR nå er noe helt annet. Den kommende sesongen kan sammenlignes med å velge å dra hjem i kjellerstua til en kompis istedenfor å gå ut – selv om kompisen kanskje nettopp har flyttet til et nytt hus. Du vet ikke nøyaktig hvordan det vil være der nede, men du vet jo hva slags møbler som vil møte deg, du kjenner dekorasjonene han hadde på veggen i den forrige kjellerstua og vet at kompisen din vil være der, og han er en ganske ålreit type. Så selv om du ikke vet nøyaktig hvordan det blir, kan du føle deg ganske sikker på at det trolig blir ålreit.

LA OSS UANSETT ikke fokusere for mye på det ukjente, for denne sesongen handler om følelsen av noe velkjent. Det er bare å glede seg til «Super, super Frank» skal runge over stadion kun sekunder ut i første hjemmekamp. Vi skal få gjensyn med en av de få spillerne som har hatt gleden å få en taktisk rolle på banen oppkalt etter seg, i Claude Makélélé, og Jody Morris skal få frese fra seg på sidelinjen – alt mens Petr Cech’ voktende øyne hviler over stadion.

ELLER, kanskje ikke kjellerstua til kompisen er det riktige bildet. Kanskje vi heller snakker om en tur på the local, som britene sier. En tur på stampuben. Der alle kjenner navnet ditt, og alle er på hils med hverandre. Det er en god følelse, og den skal vi få lov til å kjenne på en god stund nå, etter to sesonger uten spesielt mye godfølelse.

Sometimes you want to go, where everybody knows your name

Ha en blå helg – og en blå sesong!

- Alperton

PS. Lovnadene om at David Luiz skal få shag our wives er herved trukket tilbak

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.