På en torsdag: Lever vi drømmen?

«Det er for tidlig for Frank» fungerte nesten som et ekko da legenden ble brakt frem i diskusjonen om hvem som skulle bli vår neste manager. Tiden vil vise, men mye tyder på at timingen var helt perfekt.

Fank Lampard.

DET VAR IKKE OVERFLOD av positivitet. Vår beste spiller dro til Real Madrid, en registreringsnekt hindret oss i å hente nye spillere, og sesongen hadde vært et sammensurium av krangling innad. På tross av kvalifisering til Champions League og Europaliga-seier ble ikke sesongen verdsatt blant majoriteten av fans. Hvordan skulle et tydelig svekket lag gi oss noe å glede oss over? Ville det bli en tapt sesong?

LITT ETTER LITT begynte ideen om at kanskje dette skulle bli talentenes sesong å bli mer fremtredende. Akademiet hadde allerede i en årrekke satt sammen lag som rasket med seg det som var av trofeer og produsert spillere vi fans drømte om at skulle ta over stafettpinnen fra John Terry. Gang på gang ble vi skuffet og spillerne havnet stort sett permanent i Championship, etter utallige utlån til Vitesse og andre klubber.

TENDENSEN HAR RIKTIGNOK vært positiv, med stadig økende antall minutter til Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek, og Callum Hudson-Odoi, men det føltes som vi kun så vidt hadde rispet i gullåren, og at det befant seg et helt Klondike av talent både i akademiet og på utlån. Kloke av skade betød ikke dette at Chelsea-fans med sansen for egenproduserte spillere tok noen seire på forskudd. Selv om nesten alt lå til grunn for å få talentene integrert på laget. Det er tross alt en manager som til slutt må ta ut laget.

3. JULI 2019. En rolig kveld for de Twitter-avhengige, som dempet fotballabstinensene med uinspirert scrolling, ble plutselig gjort om til manisk søken etter oppdateringer. En observasjon var gjort utenfor Stamford Bridge:

 

KUNNE DET VÆRE SANT? Skulle det virkelig skje?! Si noe da!!! I alle fall for noen av oss opplevdes det slik. Enkelte fans som var i området patruljerte rundt stadion i håp om å få vite noe eller et glimt av noe som kunne bekrefte det alle mistenkte: At Frank Lampard skulle ta over som manager for Chelsea Football Club.

NESTE DAG ble det bekreftet. På tross av overdreven iver dagen før, reagerte jeg som mange andre med en glede jeg ikke hadde kjent på en stund, i alle fall ikke i kamp. De to koppene med kaffe jeg hadde startet dagen med hjalp nok på, men dette føltes som man hadde drukket en kanne espresso. «Det har skjedd!» utbrøt jeg. «Har han signert?» svarte min kollega som på ingen måte er fotballinteressert, men som under tvang stadig har fått innblikk i fotballens verden.

FRANK LAMPARD ER MANAGER for Chelsea Football Club. Jeg skriver det like gjerne en gang til. Frank Lampard er manager for Chelsea Football Club.

HVILKEN SOM HELST av våre managere kunne ha gjort det. Brukt akademispillerne og sett hva det ville ført til. Styret, og like fullt fansen, har uansett ikke vist eksemplarisk tålmodighet, så forståelig nok har ikke det vært en risiko noen ville tatt.

INNTIL NÅ.

KANSKJE ER DET registreringsnekten som tillater klubben å ta sjansen. Kanskje er det talentene som er på et enda høyere nivå enn tidligere. Kanskje er det kjennskapen til dem fra støtteapparatet som er på plass for første gang.

ÉN TING er i alle fall sikkert. Lampard gir dem sjansen, og de leverer. På tross av det knusende nederlaget mot de Røde Djevlene var prestasjonene oppløftende. Mot Liverpool var laget laget bedre enn jeg har sett på lenge!

DETTE LAGET VIL GLEDE OSS denne sesongen. Det er hevet over enhver tvil.

NOEN AV OSS har drømt om det lenge. Nå skjer det. Talentene skal frem.

- Pozzo

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.