På en torsdag: Endelig tilbake!

I dag trekkes gruppespillet i Champions League. Og endelig er Chelsea tilbake! Møter vi Eden Hazard? Diego Costa? Carlo Ancelotti eller Antonio Conte?

DET GIS MANGE SVAR denne uken på spørsmålene om hvem Chelsea skal møte i de ulike turneringene de kommende ukene.

Spilleplanen i Premier League er jo kjent. Kamper mot Manchester United, Leicester og Norwich er tilbakelagt. Sheffield United, Wolverhampton og Liverpool venter. I tillegg er det også spilt Uefa Super Cup-kamp mot Liverpool, en kamp som tydelig viste at Chelsea fortsatt kan hamle opp med de antatt beste lagene i ligaen.

I GÅR ble det klart hvem Chelsea møter i tredje runde i Carabao Cup, eller ligacupen, som den alltid vil hete i manges hode. Det blir enten Macclesfield Town eller Grimsby Town – dette avgjøres først ut i september.

Og i dag blir det kjent hvem Chelsea må slå for å komme seg videre fra gruppespillet i Champions League.

Ahh, Champions League!

Endelig er vi tilbake!

LIGACUPEN HAR LENGE vært en turnering der de større lagene eksperimenterer mer med lagoppstillingene – helt til man innser at man er kommet til kvartfinalen, eller semifinalene, og innser at man faktisk er nære å vinne hele driten, for deretter å mønstre et tilnærmet toppet lag.

Vil Frank Lampard følge en slik strategi, i likhet med flere av sine forgjengere? Det vil i så fall fort kunne bli snakk om en slags omvendt løsning enn den vi er kjent med fra tidligere. Denne gangen er det de unge talentene i Mason Mount og Tammy Abraham som kanskje får hvile, mens mer etablerte navn som Willian og Michy Batshuayi får bli med fra start.

I CHAMPIONS LEAGUE derimot, vil Lampard fort måtte plukke ut det han mener er Chelseas aller beste 11-er, enten han vurderer etter form eller erfaring, eller begge deler. Det er jo de beste lagene fra Europas mange ulike ligaer som venter i denne turneringen.

Heldigvis er Chelsea førsteseedet, takket være seieren i forrige sesongs Europaliga. Dette innebærer at vi slipper Barcelona, Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain og Zenit St. Petersburg – og selvsagt Liverpool og Manchester City.

MEN I NESTE SEEDINGGRUPPE lurer både Atlético Madrid og Real Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Sjakhtar Donetsk, Ajax og Benfica. De er alle ganske gode lag, kan man si, og nærmest alle har dessuten en eller annen form for relasjon til Chelsea. Atlético har først og fremst vært en vrien motstander for Chelsea i senere tid, og i tillegg har klubben nå spillere som Álvaro Morata og Diego Costa, som begge sikkert vil like å overliste Kepa Arrizabalaga en gang eller to hver.

Hos Real Madrid finner vi kjentfolk som Thibaut Courtois og Eden Hazard, mens Napoli ledes av selveste Carlo Ancelotti. Ellers er Dortmund i storform i Tyskland, Ajax beviste hvor gode de kan være ved å nå semifinalene i Champions League i forrige sesong, Benfica er alltid en vrien nøtt, mens Sjakhtar er gamleklubben til Willian. I tillegg i denne seedingpuljen er Tottenham, men lag fra samme nasjon slipper jo å møte hverandre i gruppespillet.

I PULJE TRE lurer det som nok skal være litt mer overkommelig motstand for Chelsea. Der finner vi franske Lyon, tyske Bayer Leverkusen, østerrikske Red Bull Salzburg, spanske Valencia, italienske Inter, greske Olympiakos, belgiske Club Brugge og kroatiske Dinamo Zagreb.

Mens de tre sistnevnte umiddelbart virker som lettere motstand, er det likevel langt fra noen walkover her.

FØRST OG FREMST har vi Inter, med Antonio Conte og Romelu Lukaku, begge med fortid i Chelsea, som vi vet. Laget har gjort solide forsterkninger i sommer og hadde en kruttsterk første serierunde i Serie A, og blir garantert en vrient motstander for de fleste denne sesongen. Både Conte og Lukaku vil dessuten helt sikkert like å stikke kjepper i hjulene for Chelsea.

GOD START på sesongen har også Leverkusen hatt, Lyon og Valencia er begge lag det er tøft å møte, selv om sesongstarten deres ikke har vært perfekt, mens Red Bull Salzburg med Erling Braut Haaland har vunnet alle sine første fem kamper hjemme i Østerrike.

I sommer måtte energidrikklaget imidlertid se seg slått av Chelsea i sesongoppkjøringen, i en underholdende kamp som til slutt endte 5-3 til våre blå. Kanskje er dette noe det østerrikske laget gjerne revansjerer?

PULJEN MED DE SVAKEST rangerte lagene i Champions League består av russiske Lokomotiv Moskva, belgiske Genk, tyrkiske Galatasaray, tyske Red Bull Leipzig, tsjekkiske Slavia Praha, serbiske Røde Stjerne, italienske Atalanta og franske Lille.

Umiddelbart kan man jo tenke at lagene med denne seedingen skal være enkel motstand for Chelsea, men den gang ei.

SLAVIA PRAHA kunne like mye som Chelsea gått videre fra kvartfinalene i Europa League i forrige sesong – de gjorde seg absolutt ikke bort, og scoret dessuten tre ganger på Stamford Bridge. Red Bull Leipzig gjør det meget godt i Bundesliga, og Lille, gamleklubben til Eden Hazard, har funnet tilbake til toppen i Ligue 1. Atalanta er et meget spennende lag i Italia, mens man aldri helt skal avskrive tyrkiske lag.

VERST TENKELIGE UTFALL for Chelsea er muligens å bli trukket i gruppe med Dortmund, Inter og Galatasaray. Ikke bare fordi det er meget gode lag med meget gode trenere, men også fordi de alle spiller med øredøvende supportere bak seg, som en slags lagets tolvte spiller, noe som aldri skal undervurderes.

BEST TENKELIGE UTFALL, sportslig sett, må kanskje være at Chelsea havner i gruppe med Sjakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb og Genk. En sådan trekning ville dessuten kunne slått an blant supportere som liker å legge ut på reise til nye steder i verdensdelen vår når Chelsea skal ut på bortetur. Når det er sagt; hvor ofte er man ellers i for eksempel Bergamo, Beograd eller Leipzig?

Uansett: Finalen spilles i Istanbul i Tyrkia 30. mai neste år. Det er ganske mye fotball som skal spilles frem til da, men fytti katta det er ålreit å være med i det gjeveste selskap igjen!

- Eastcote

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.