På en torsdag: Karma Police

Hva er egentlig galt med Frank Lampard?

NEI, DET ER IKKE mer komplekst enn som så. «Hva er egentlig galt med Frank Lampard?» er temaet for denne torsdagens tekst.

Hvorfor i all verden skulle man stille et sånt spørsmål, spør du kanskje, og det kan jeg forstå. Men heng med – det er en form for logikk bak det hele.

DET ER FRISTENDE å kalle det en teori om karma, derav tittelen på denne teksten. Men tittelen er egentlig gal, for karma er jo en teori som tilsier at ens handlinger i ett liv, får resultater i et kommende liv. Oppfører du deg dritt i dette livet, blir du unnfanget som toalettbørste i ditt neste. Enkelt og greit, gitt at man tror på gjenfødelse, da.

Men det blir altså feil å kalle teorien karma. Yin og yang er mer korrekt, for der handler det om konstant balanse mellom for eksempel det gode og det onde.

LA OSS TENKE OSS en yin-og-yang-teori der mennesker er like gode. Det man mangler av kvaliteter på ett område i livet, tar man igjen med tilsvarende mange kvaliteter på et annet område i livet. Eksemplene er fryktelig mange, så la oss holde oss innen fotballen og trekke frem et par navn (det riktignok ikke er et fnugg av balanse mellom) derfra:

JOHN ARNE RIISE hadde for eksempel en habil venstrefot, men på en annen er han ginger, og i Riise-slekten.

Det ene veier opp det andre.

ZINEDINE ZIDANE viste seg å være en habil fotballsparker, og har gjort en kurant jobb som manager også. Samtidig huskes han av mange for et idiotisk hodestøt i en finale, samtidig som han har en hårmanke de færreste menn vil misunne ham.

En form for balanse, altså.

DE FLESTE VIL nå ha innsett at yin-yang-teorien er like god og vanntett som den er underholdende. Derfor er det like greit å lansere unntaket som bekrefter regelen først som sist: Ikke prøvekjør teorien på en viss A. Hitler. Så gjennomarbeidet er nemlig ikke teorien.

MEN SÅ TIL POENGET: Frank Lampard.

Utpekt allerede som ungdom som en spiller som kommer til å nå helt til topps. Tidenes toppscorer i en av verdens beste fotballklubber. Vinner av Europaligaen, Mesterligaen, et par Community Shield, like mange ligacuper, fire FA-cuper og tre ligatitler. Mottager av så mange individuelle utmerkelser at det selv i en digital verden ikke finnes blekk nok til å trykke hele listen, så vi nøyer oss med et par høydepunkter: Årets spiller i Premier League, sølvvinner i Ballon d’Or, årets midtbanespiller i Europa og på verdenslaget i 2005. Gikk nesten rett fra gressmatta og inn i managerstolen i en Championship-klubb – hvilket kan være en prøvelse i seg selv – som han tok til Premier League-play-off før han ble rekruttert av en av verdens største fotballklubber som manager med én sesongs erfaring, og der gjør han en foreløpig høyst godkjent jobb.

HAN HAR KUN en bitteliten tabbe i media som ung spiller, og har ellers holdt seg på matta – med unntak av den gangen han ringte inn til en radiokanal for å med rette skjelle dem ut for måten de omtalte familiesituasjonen hans på.

Han er lynende intelligent. Han serverer gjennomtenkte svar på spørsmål fra journalister, og har alltid glimt i øyet. Han har utseendet med seg, og er gift med en av Storbritannias mer kjente kvinner, som heller ikke ser så gæær’n ut, hvis man bryr seg om sånt.

HVIS FRANK LAMPARDS gode og dårlige kvaliteter skal veies på en vekt, bør de fleste ha innsett at den vekten er rimelig tung på den ene siden.

Spørsmålet blir dermed: Hva er galt med Frank Lampard?

DET ER JO IKKE et interessant spørsmål i seg selv, men man må jo begynne å lure: Er det ikke noe galt med fyren?

Er han en sånn som kan stille seg opp på vidda med stiv kuling midt imot, dra ned buksa og pisse, og komme tørr fra det hele?

Er han en sånn som kan ta med seg kortstokk på Sørlandsekspressen og ha stablet opp et korthus innen han har kommet seg ut på E18?

Går alt Frank Lampards vei?

DET HÅPER JEG NATURLIGVIS av hele mitt hjerte. Dette handler ikke om misunnelse på noen måte, mer om nysgjerrighet. For sannheten er jo at skulle man balansert ut Franks mange kvaliteter med noe negativt, måtte det jo noe sabla negativt til for å oppnå denne balansen. Og det er det ingen som ønsker, eller ønsker å tenke på – for det blir for mørkt.

Så får vi heller slå oss til ro med at Frank Lampard er en vandrende suksess. Hurra for Frank!

Ha en blå helg!

- Alperton

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.