På en torsdag: Eureka

Ideer. Åpenbare eller geniale. Gode og dårlige. Vi får alle våre ideer, og resultatene er det så som så med. Samtidig handler det om gjennomføring, ikke bare med tanken.

EKSEMPELVIS NÅR VI i På en torsdag skal skrive en tekst. Hva i alle dager skal man skrive om? Noen ganger faller det ned i hodet på oss uten videre oppstyr, andre ganger må man kverne litt ekstra.

Resultatet er, som faste lesere vet, alt fra kjedelig til genialt. Forrige ukes bidrag av Alperton vil jeg kategorisere som genialt, hvem vet, kanskje mye på grunn av det faktum at jeg visste jeg måtte følge opp uken etter. Altså nå. Så hva skriver man om? Som du skjønner er dette en av de gangene man kverner litt ekstra, et av de litt mindre geniale øyeblikkene.

EN ÅPENBAR IDÉ er det som tilsynelatende har vært en åpenbar idé i omtrent ti år i Vest-London. Nemlig hva som skjer hvis man benytter seg av det som må være en god kandidat til verdens beste akademi. Det foreløpige svaret har vært delvis positivt og delvis forventet. Positivt i den forstand det har vært spinnvilt forover og like fullt forventet i den forstand det har vært spinnvilt bakover.

EN IDÉ INNAD I IDEEN er at egenproduserte spillere vil ha en større tilhørighet til klubben og i alle fall ønsker å prestere bedre motivert av denne tilhørigheten. Som Tammy  Abraham sa etter Wolves-kampen: «Jeg er strålende fornøyd med å score mål for et lag jeg har vokst opp med, som jeg elsker, og alltid har ønsket å spille for. Det er bare en fantastisk følelse og har ikke gått opp for meg ennå.» Det er noe annet enn kommentarene Alvaro Morata hadde å by på.

«ONE OF OUR OWN», eller «en av våre egne» på morsmålet, er ideen om at en spiller har en større tilhørighet til en klubb gjennom sterkere tilknytning. For de som ser på oss norske fans av engelsk fotball som noen sosiale kasuser med et nærmest fiktivt verdigrunnlag, som jubler da lag som befinner seg over sjø og land unna scorer mål, virker det nok som en videreføring av denne galskapen hvis vi legger til kriterier om spilleres emosjonelle tilknytning til klubben vi følger.

Hvorfor skal liksom vi bry oss om hvor spillere kommer fra, når laget vi holder med er i et annet land? Poenget her er ikke at vi nordmenn bryr oss om at en engelsk klubb har engelske spillere, men at de som representerer klubben har samme følelser for den som oss selv. Vi investerer tross alt en hel del følelser i dette.

UAVHENGIG AV BEGRUNNELSER så har mulighetene vært der for Chelsea. Akademiet har rasket med seg det som er av mulige trofeer, og spillere har fremstått som gudbenådet. Likevel har førstelaget bestått av spillere som ville fått tre i engelsk på et gjennomsnittlig norsk gymnas. Det er lett å få en idé om hva som kunne vært.

SÅ VAR DET DETTE med gjennomføring da. Vi har alle hatt gode ideer vi av forskjellige grunner ikke har gjennomført. Fornuften har stoppet oss fra å ikke triple bruken av tennvæske på grillen. Om ikke hver gang, så i alle fall ofte. Motet har kanskje stoppet oss fra å sette seg tilbake på skolebenken for å følge drømmen, og av ymse årsaker har vi ikke spist sunt og trent hele året, selv om ideen kom så lett til oss etter atter en flaske boblevann var tom natt til årets første dag.

I samme ånd som den siste idéen som ble presentert her virket det som om integrering av akademispillere var for fornuftig til å gjennomføres. Det er ingenting å utsette på tanken, men det fantes så mange fristelser. Heldigvis ble registreringsnekten pålagt klubben. Da hadde man ikke lenger noe valg. Slik sett var det kanskje ikke en idé, men en konsekvens. Det er vanskelig å unngå en slankekur når du havner på en øde øy.

FÆRRE INN har gitt større muligheter for talentene, og de har valgt å gjengjelde tilliten med gode prestasjoner. I følge Whoscored.com er de tre beste Chelsea-spillerne i Premier League denne sesongen Tammy Abraham, Mason Mount, og Fikayo Tomori. Ikke verst for en kompisgjeng.

RESULTATENE HAR IKKE VÆRT på et nivå man forventer av Chelsea, men kanskje vi på sikt får et Eureka-øyeblikk når vi innser hva man kan oppnå ved å satse på talentene.

- Pozzo

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.