På en torsdag: Minute by minute

Her er kampreferatet for deg som ikke så gårsdagens kamp, og for deg som tror du så gårsdagens kamp.

Chelsea-Manchester United? «Kult! Toppkamp!» Fjerde runde i ligacupen? «Tja, kanskje det var nå en skulle sortert Spotify-biblioteket etter plateselskap?»

OK, fullt så ille er det ikke med fjerderundekamp i Mikke Mus-cupen, men det er to følelser som kræsjer under kamper som i går. Følelsen av en toppkamp som likevel ikke er helt toppkamp. Likevel: Kamper mot Mancheser United følger man med på. Derfor ble det ikke tid i går til å forfatte en På en torsdag-tekst fra bunnen av. Dermed følger et slags minute by minute-referat, som engelskmennene kaller det. Ikke hvert eneste minutt, da, bare de som er verdt å merke seg.

Minus noen-og-tredje minutter: Jan Åge Fjørtoft på indre bane. I seg selv en grunn til å gå i posten for andre dag i dag. Det er noe med de Karius og Baktus-inspirerte håndbevegelsene og den unike engelskuttalen og spørsmålsstillingen.

Minus 28 minutter: Baktus har fått med seg Tore André Flo! Lyden går på igjen. En kan ikke ikke like Tore André Flo.

Minus 12 minutter: «Fjøra» på igjen, denne gangen med en ny brite. Mute.

Minus 3 minutter: Neeeei, Roar Stokke som kommenterer… Dette er grunnen til at man helst velger (i synkende rekkefølge) pub, lovlig stream, ulovlig virus- og pornostream, 5th Stand-appen eller tekst-TV foran kamp med norske kommentatorer.

Minus 2 minutter: Første bilde av Lampard. Kjekk kar, altså. Første bilde av Solskjær òg. Det gråhåret har fått fart på seg, gitt.

0 minutter: PIP! Chelsea skal spille mot Matthew Harding i andre omgang. Det er bra.

30 sekunder: Ingen scoring til hjemmelaget foreløpig, så da blir det ikke en sånn kveld.

4 minutter: Noen liker å omtale Chelseas amerikanske nummer 22 som «Pulisitsj», selv om han selv tydeligvis sier «Pulisikk» - og da burde vel vi andre gjøre det òg. «Pålisitsj» høres det ut som Stokke prøver seg med.

5 minutter: Et ungt og spennende Chelsea-lag, dette! Gøy med Guehi, James og Gilmour, men hvis sistnevnte hadde spilt under romertiden ville det stått XLVII på drakten hans. Det er minst et par bokstaver for mye.

10 minutter: Kampes første gule. McTominay, høyt fortjent for høyhastighetstakling.  

14 minutter: Tid for en rask Twitter-sjekk. SoMe kan melde at Matthew Harding Lower synger «fuck Dan Levene». Vi lever tydeligvis i en tid hvor det er normalt å synge sanger om en journalist på stadion – og så sitter vi her i Norge og retweeter.

17 minutter: Chelsea frempå første gang på hjørnespark – ikke så mye mer å melde før det. Og årsaken er åpenbar: Undertegnede sitter i en anonym T-skjorte. Går i skuffen og lander etter vilkårlig gjennomtenkt utvelgelse Marion Stanic-drakten. Det vil nok merkes på spilet 1.160 kilometer unna!

Tre sekunder senere: Kampens andre gule kort, denne gangen til Michy for at han kakket en motspiller på leggen. Dommeren har altså valgt å legge listen på «randon» i dag.

23 minutter: Straffe. Klønete av Alonso, som tydeligvis har tolket sin egen sang om å løpe ned en ving litt for bokstavelig. Så skal dommer naturligvis snakke med keeper, sånn i tilfelle Caballero hadde glemt reglene for avvikling av straffe. Reprisen viser at en som ligner storebroren til Lars Lagerbäck sitter på Tanya Harding Lower.

33 minutter: Litt spakt av Chelsea nå, altså. Kanskje Alonsos heading inn i tomt område kan telle som noe offensivt?

35 minutter: Ny Twitter-sjekk. Mirror Sport viser frem et mildt sagt hjemmelaget banner med påskriften «Forza Vialli» på tribunen. Det er forhåpentligvis noe de fleste på tribunen kan enes om.

37 minutter: Det kan virke som det nærmer seg for Chelsea. Reese James spiller inn til «Polisitsj», uten at det blir noe.

39 minutter: Hadde dette vært for en eller to sesonger siden, ville det vært ganske hatsk stemning på tribunen omtrent nå. Mot alt og alle, egentlig.

40 minutter: «Polisitsj» avblåses for hands. Det slår meg at jeg ikke aner et fnugg om dommeren. Ser lav ut. En dommerblogg kunne sikkert gjort meg klokere, men skulle jeg gjettet, ville jeg sagt at han sikkert jobber som manuellterapeut på medisinsk senter. Og han gjør det utelukkende for pengenes skyld, for han virker ikke så sympatisk.

45 minutter: Fader, hadde helt glemt at vi lå under. Jæskla surt. Det merkes at det er viktigere å slå Man Utd enn å komme videre i Carabao-cupen, selv om det ene akkurat nå liksom følger med det andre.

46 minutter: Hvorfor teller matchuret til 46 minutter i første omgang? Hadde det blitt scoret nå, ville sikkert mange sagt det skjedde i det 46. minutt. Men hva om man også scoret i andre omgangs første minutt – altså kampens 46. minutt – ville det da vært scoret to mål i 46. minutt? Det riktige er da 45+1? Noen må skrive en bok om dette. En lang bok. Dommeren blåser nå uansett av – med to blås på fløyta.

Pause: Ny sjanse til å kose seg med Alonsos straffe. Protesten hans går ut på å kaste en hånd i været mot dommeren. Det er så tydelig innrømmelse av feil som det er mulig i fotballen. Chelsea 63 prosent ballbesittelse og 75 prosent flere pasninger enn Man Utd.

47 minutter: Det er jo VM-finale i rugby til helgen, noe Man Utds Brandon Williams tydeligvis er gira på siden han feier Calum over reklameskiltene med to armer rundt livet hans.

49 minutter: Kjempesjanse! Kom igjen, da.

51 minutter: Skiltene rundt banen viser reklame for Powerbeats Pro. Savner gamle dager, da det var gule metallplakater med «Mickey’s Garage» og sånt som annonserte.

54 minutter: Chelsea med enda en sjanse. Gode nå. Sikkert forgjeves. Og derr var den, den velkjente følelsen av pessimisme..! Det kan bare bety at en ufortjent 2-0 sikkert venter når som helst nå. Eller om en god stund.

56 minutter: Chelsea med enda en. «Polisitsj» er tydeligvis aksepter uttale på «läktaren» nå.

59 minutter: Reece James utviser kurant teknikk. I min tid var det de som hadde teknikk som en otter som fikk spille høyreback. Jeg var den naturlige høyreback.

60 minutter! Dada-dada-dada-dada-dada-dada-dada-dada BAT-MAN! Har man tre mann på seg er det like greit å kvitte seg med ballen fort, så hvorfor ikke putte den i mål? En 2-0-scoring til Man Utd  virker riktignok mer usannsynlig nå.  

65 minutter: Chelsea-corner etter å ha fortsatt dominans etter målet. Det kan gå veien, det her!

66 minutter: Solskjær kjenner åpenbart presset fra de blå. Dobbeltbytte etter drøy times spill. Hva jeg ville kalt famlende manøver i gamle FM-dager.

69 minutter: Dobbeltbytte for Chelsea. Spennende å ta det såpass tidlig!

72 minutter: Bajis og balle. Habil scoring, det skal Rashford dessverre ha.

76 minutter: James blir tatt luke på. Er det sånn det skal ende?

82 minutter: Mye pipeblåsing fra manuellterapeuten nå. Har ikke hørt så mye fra ham, så han føler kanskje han trenger oppmerksomhet? Fylle en kvote, kanskje?

87 minutter: Zouma fyrer av lagets andre langskudd på kort tid. Stokke med dagens rareste: «Hvorfor kan ikke jeg når Marcus Rashfår? Svar sendes til Chelsea Football Club».

88 minutter: Ashley Young er et ollon.

89 minutter: Gult til Kovacic. Da er det sånn det skal ende da, fire tilleggsminutter til tross.

90+1 minutter: Nevnte jeg at Ashley Young er en kølle?

Slutt: PIP! PIP! PIP! Jaja.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.