På en torsdag: Tid for oppvask

Chelsea går fra det ene vaskemiddellaget til det andre denne uken.

TILFELDIGHETENE HAR VILLET ha det til at Chelsea denne uken omsvermes av motstandere som får meg til å tenke på vaskemiddel. Kanskje har tanken streifet deg også.

Det mest åpenbare tilfellet først: Ajax.

Med Ajax-produkter kan du vaske ned kjøkken, bil, bad og sannsynligvis det meste annet som må rengjøres en gang i blant.

Det andre tilfellet av motstander som gir vaskemiddelassosiasjoner, er Crystal Palace.

MIN MOR bryr seg ikke mye om fotball, utover de gangene tilbake i tid da hun måtte bli med sin sønn på fotballcup. Rengjøring er hun derimot sterk på, men detaljer om hennes vaskekompetanse sparer jeg til en annen gang. Grunnen til at jeg nå nevner min mor, er at hun en gang for mange år siden, da jeg var helt i begynnelsen av min tilværelse som fotballinteressert, korrigerte på min uttale av dette fotballaget fra England som heter Crystal Palace.

Britene uttaler det slik: /krɪstl pæləs/

Da jeg var rundt syv-åtte år gammel, gikk jeg for denne varianten: /krystall pala:se/

SIDEN DET FORTSATT hender at jeg, for å være liksom litt artig da, uttaler Crystal Palace på samme måte som for så mange år siden, ledes selvfølgelig mine tanker til grønnsåpen med omtrent samme navn – Krystal – når det blir aktuelt å tenke på eller omtale Crystal Palace. Eller Krystall Palase, altså.

Nå skal ikke jeg bruke denne spalten til å skryte uhemmet av egne ferdigheter innen vask og pleie av her og der, og at jeg dermed har full oversikt over alt som finnes på markedet for rengjøringsmidler. Men, er det sant at Ajax var mer synlig i norske dagligvarebutikker og norske hjem før? Jeg har en mistanke om det.

KANSKJE ER IKKE Ajax like effektivt som andre vaskemidler som har kommet til i senere år.

Det ble ikke akkurat rent bur da Ajax skylte inn over Vest-London med fotballen sin tirsdag denne uken. Ikke rent bord heller. Og var det noe skittent å spore gjennom kampen, var det forseelsene som førte til både ett og to røde kort til det nederlandske laget.

Ajax er ikke helt hva de var for lenge siden. Men forrige sesongs Champions League-prestasjon og møtene med Chelsea de seneste ukene vitner om at Ajax er på vei opp igjen.

NÅR DET ER SAGT; heller ikke Chelsea klarte å holde noe bur rent eller gjøre rent bord tirsdag. Det ble heller en hastig ryddesjau den siste halvtimen, med håp om at resultatet ville være godt nok til slutt. Og tatt den foregående timen i betraktning, med fire baklengsmål og rett og slett mye rart, var nok sluttresultatet til å leve med. Men så er ikke Chelsea noe vaskemiddellag heller. Man er ikke absolutt nødt til å være spesialist på vask og vaskemidler for å komme frem til et brukbart resultat.

TIL HELGEN kommer grønnsåpelaget fra Sør-London på besøk. Hva kan vi vente oss fra dem? De har falt ned til en niendeplass på Premier League-tabellen etter noen svake resultater i det siste, men vil helt sikkert være klare for å rense Chelsea av banen og gjøre underlaget på Stamford Bridge både glansfullt og flott med alle sine triks. Og de har lyktes før – både i 2017 og i 2015.

Men samtidig er det lenge siden grønnsåpe var det eneste som funket for å få rene gulver og vegger – om det noensinne har vært det. Snarere mener jo eksperter nå (sjekk Google) at du for all del IKKE må ty til grønnsåpe når parketten skal rengjøres.

Verdt å merke seg er det også at Crystal Palace ikke har vunnet noe som helst på Gud vet hvor mange år.

JEG SER FOR MEG at kampen kommende lørdag blir en kamp der Crystal Palace og manager Roy Hodgson (72) likevel mønstrer med den gode gamle vaskerutinen med bøtte, kost og såpevann, med mål om å holde sitt eget bur så rent som overhodet mulig gjennom 90 minutter og å satse på et kontringsmål eller to.

Og så håper jeg selvsagt at de mislykkes med denne kjedelige planen, og at heller Chelsea lykkes med sitt ungdommelige pågangsmot og sin offensive kraft, der en flekk her og der ikke vil spille særlig stor rolle.

Så lenge resultatet blir fint nok og noe man kan leve med – 1-0, 2-1, 3-2 og 4-3 er jo alle resultater som gir tre poeng – så er jeg fornøyd.

- Eastcote

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.