På en torsdag: Blå jul

Julen er snart over oss med all sin kos og hygge. Last Christmas på radio en gang i kvarteret, beserkergang på handlesenter for å sikre seg de riktige(?) gavene, og fotballen i England tetter seg til. Det er hektiske tider!

BUTIKKENE ER ALLEREDE langt inne i julestria, og man trenger ikke være julebruskongen for å få seg en julebrus i oktober. Om denne forlengede høytiden gjør det hele mindre hektisk er tvilsomt, da man kan fortsatt se desperasjon i menns øyne på lillejulaften.

Og uttrykket «kom som julekvelden på kjerringa» lever fortsatt i beste velgående, til og med selv om juleprogrammet i England gradvis har blitt mindre hektisk. Vinterpause-debatten, som lenge herjet grunnet Englands underprestering i mesterskap, har følgelig avtatt. Ikke minst etter Gareth Southgates prestasjoner nylig.

«MENNESKEKROPPEN er ikke bygget for dette. Det er opplest og vedtatt i de medisinske apparatene og blant managerne, men sånn er det blitt, så de må kompensere med å ha en stor tropp, fantastisk restitusjon og fokus på å ta én kamp av gangen», sa Brede Hangeland da Liverpools vinterprogram ble diskutert. For Chelsea sin del er det snakk om ni kamper på 32 dager, altså en ny kamp for hver 3-4 dag.

DET ER FORTSATT HEKTISK, for all del, men det er ikke lenger lagt opp til at det til enhver tid er tjuefem mann på banen, derav tjueto spillere, en dommer, og to gærninger med båre. Ser man på hvordan egenrådige engelskmenn har introdusert sin egen versjon av VAR, skulle det mye til for at de radikalt skulle endre noe så tradisjonsrikt som julefotballen.

Det droppa de. Til stor glede for oss anglofile fotballidioter! Ingen fotball på Boxing Day?! Glem det! Da er det ball! La oss uansett håpe at vi har fått vår andel skader denne sesongen allerede.

FOR NOEN ÅR TILBAKE pratet man om Chelseas elendige novemberform i ligaen, kun for å finne ut at februar var enda verre. Hvordan det står til med den statistikken i dag lar vi ligge, men hvordan pleier egentlig Chelsea å prestere i jula? Hvis vi ser på de siste fem årene blir det seende slik ut. (I julebrus- og julebord-ånden har vi inkludert kamper helt i slutten av november og kamper rett over nyttår.)

18/19 - Åtte kamper, fem seire, to tap, én uavgjort. 2,0 poeng i snitt.

17/18 - Ni kamper, seks seire, ett tap, to uavgjort. 2,2 poeng i snitt

16/17 - Seks kamper, fire seire, ett tap, én uavgjort. 2,1 poeng i snitt

15/16 - Sju kamper, to seire, to tap, tre uavgjort. 1,3 poeng i snitt.

14/15 - Åtte kamper, fire seire, to tap, to uavgjort. 1,75 poeng i snitt.

DEN ELENDIGE 15/16-sesongen byr ikke overraskende på et ganske lavt snitt, og nest dårligst på poengsnittskalaen er også en Mourinho-sesong, men da ble det likevel ligamesterskap. Ut over det leverer Chelsea varene på lik linke med julenissen sjøl.

Det bør være gode muligheter denne jula også. West Ham (h), Aston Villa (h), Everton (b), Bournemouth (h), Tottenham (b), Southampton (b), Arsenal (b), og Brighton (b) er menyen. Bortekamper mot londonrivalene Spurs og Arsenal blir tøft, men det er lov å håpe på et snitt over 2 poeng per kamp. Mye fotball blir det i alle fall.

IKKE BARE KOMMER kampene tett som hagl, for noen av oss kommer julebordene nesten like tett. Jobben, gutta, jentene, foreninger, de andre gutta, m.fl. skal alle ha en bit av deg og videre ha deg til å bite over enda en porsjon pinnekjøtt, ribbe, lutefisk, eller hva det måtte være. Det blir en stor påkjenning for både for en selv og beltespenner, men så er det hyggelig da, og selv om mange klager over forspiselse og tunge dager derpå gjør man det igjen år etter år.

ALLEREDE TIL HELGEN blir det svært trivelig for mange av oss som har valgt å ta turen til The Heist i London og CSNs julebord! Kverulantene vil påpeke at det er en dag for tidlig, siste dagen i november, men for de fremmøtte er det ikke en dag for tidlig.

Forhåpentligvis har alle fått tre poeng av West Ham i julestrømpa tidligere på dagen, men uansett blir det umåtelig trivelig slik det alltid er når nordmenn og svensker tar turen over Nordsjøen. I alle fall når det er i CSNs regi og på denne siden av årtusenet.

UAVHENGIG OM DU tilbringer førjulen i fedreland eller på de engelske øyer så er CSNs julekalender på plass tilgjengelig for alle med internett, og det burde jo inkludere Dem selv, med mindre du kjenner noen som printer ut disse sakene for deg. Det ville i så fall være verdt en sak i seg selv – ta kontakt! 

FJORÅRETS VINNER av julekalenderens hovedpremie (en valgfri kamp) har valgt helgens kamp og får med det med seg julebordet. Her skal Reiseshop ha stor takk for at det ordnet opp da verdens (tidligere) eldste reiseselskap gikk dukken. Julekalenderen er på plass første desember.

SÅ, OM DU ENTEN foretrekker ribbe eller pinneraketter må du ha en fantastisk høytid med mange gode Chelsea-minner!

- Pozzo

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.