På en torsdag: Skuddår

2020 inneholder en ekstra dag. La oss håpe den brukes godt.

GODT NYTT ÅR, da, dere – og takk for det gamle!

FORGJENGEREN TIL 2020 bød på litt av hvert. En full gjennomgang av Alpertons liv skal leseren få slippe, så vi kan jo holde oss til det rent fotballmessige, og av rariteter fra 2010-tallets siste år kan vi jo trekke frem managerbytter, en skuffende vårsesong som likevel endte opp med 2010-tallets tredje europatrofé, overgangsnekt og et høyst varierende spill på høsten.

MAN KUNNE BRUKT den første torsdagsteksten etter det berømte juleprogrammet til å oppsummere formen og det vi har opplevd, men det er nok ikke nødvendig å si at det er sabla gøy å slå Tottenham og Arsenal – mindre gøy å tape for West Ham og Everton, eller å slippe inn utligningsmål når en tidligere kunne ha avgjort kampen ved en rekke anledninger.

GJENNOM DISSE motgangsperiodene er det ikke til å komme unna at det sniker seg inn en følelse av at laget kanskje kunne vært langt bedre stilt om man bare hadde skutt litt mer. Fra avstand.

NÅR MOTSTANDERLAGET ligger dypt og velorganisert, har Chelsea lang og god erfaring med å prøve å tråkle seg gjennom, og veldig ofte krever det enten en mirakuløs serie med driblinger eller at samspillsnivået er på 100 prosent av maks. Slik har det ikke vært, og det har ført til at dusinvis av Chelsea-supportere nå kan konstatere prematurt hårtap som følge av å ha revet seg i parykken gang etter gang mens de roper «skyt!».

LANGSKUDDET ER PÅ INGEN måte svaret på alle lagets utfordringer, men det er tidvis et savnet syn som det trolig ikke vil skade om blir tatt i bruk litt oftere. Et knallgodt langskudd kan jo sette ut selv den mest garvede målmann. Et helt OK langskudd faller nok inn under kostholdkategorien «keepermat», men det skal ikke mer til enn en liten retningsforandring til før bakerste mann er satt ut av spill og ballen ligger i nettet. Dessuten øker sannsynligheten for at man får avsluttet angrepet, så slipper man disse evinnelige kontringene imot.

OG I TILLEGG TIL å putte langskuddet i verktøykassen, kan jo spissene kanskje også skjerpe skuddføttene sånn generelt. Ifølge ligaens nettsider, er Chelsea faktisk det laget med nest flest skudd hittil i sesongen, kun forbigått av Manchester City. Chelseas 344 skudd har gitt 36 mål, som betyr drøyt 9,5 skudd per mål. Til sammenligning har den rødkledde ligalederen fra arbeidsledighetens høyborg skutt bare 299 ganger, men fått igjen 47 scoringer – som betyr 6,4 skudd per mål. Det er ikke rart at man faller litt bakpå i konkurransen når du må skyte tre ganger flere for hvert mål du trenger.

MEN I ÅR ER DET altså skuddår, og det er det bare å håpe at spillerne får med seg. La gå at det er en åpenbar svakhet i at «skuddår» er et norsk begrep, og at det er et fåtall på Cobham, bortsett fra Reiten, Mjelde og Thorisdottir som trakterer vårt fagre mål.

I ÅR FALLER JO skuddårsdagen attpåtil på en lørdag, noe den ikke alltid gjør, og dermed er det bare å håpe at guttene i blått tar til vettet og snører på seg sine skarpeste sko.

Ha en blå helg og et blått nytt år!

- Alperton

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.