På en torsdag: Winter is coming

Noe er nytt og noe er velkjent i det vi nærmer oss slutten på årets første måned.

30 DAGER INN i et nytt år, og inn i et nytt tiår. 24 ligakamper en unnagjort, så vi er godt over halvveis, og det må vel kunne sies at vi er omtrent der vi trodde vi skulle være. Med overgangsnekt og en forholdsvis fersk manager ved roret var det alltid topp fire som var ambisjonen for sesongen, kanskje krydret med et cuptrofé. Når Liverpool kan bli motstand i den ene cupen og Bayern er det i den andre, kan det hende det får stå om mesterligaplassen.

MEN NOE ER NYTT i det nye tiåret. Som min eminente kollega Wilton påpekte her forleden, er det jo fullt av hjemmelaget talent i laget; en ungdommelig giv som gjør at fremtiden ser lys ut. Meget lys. Men det har vi snakket om i denne spalten, og det er ikke så mange torsdager gjennom et år at vi kan tillate oss å gjenta oss selv. La oss heller snakke om en annen nyvinning som til og med er nært forestående: Vinterpausen.

DEN TYSKE LIGAEN, eksempelvis, tok ferie bittelille julaften og gjenopptok spill 17. januar, slik at de kunne kvile og puste på ei stund – faktisk i 26 dager. Sånt kan man bli uthvilt av. I England, derimot, er julen hellig – så hellig at fotballspillerne må jobbe doble skift for å underholde resten av verden som sitter med magen full av kalkun, svineribbe, pinnekjøtt eller lutefisk. En ferie er med andre ord utelukket. Men nå står vi altså foran en vinterpause i England.

INGEN SKAL ANKLAGE Premier League-sjefene for å gjøre noe fullt og helt – de foretrekker som regel stykkevis og delt. Så også når det gjelder pausen. Det betyr at Premier League-logoen ikke vil forsvinne fra våre skjermer fordi spillerne får seg en pust i bakken – nei, snarere tvert imot. For ved å gi halvparten av lagene en helg fri og den andre halvparten den neste, kan de by på fotball den 8., 9., 14., 15., 16. og 17. februar. Vi som er generelt glade i fotball burde vel bare være glad for det, noe vi også er, men det er jo fascinerende å merke seg.

CHELSEA ER FAKTISK det laget som får den lengste pausen. Etter tidligkampen på lørdag mot Leicester vil det gå rundt 16 dager, fem timer og 45 minutter – eller snaut 390 timer, eller 23.385 minutter – til blåser i gang mandagsoppgjøret hjemme mot Manchester United. Leicester skal i ilden tre dager tidligere, og får altså 4.300 minutter mindre hvile. Det må da kunne brukes til vår fordel.

MANAGER LAMPARD har sagt at det ikke blir noen storstilt treningsleir i utlandet, men at spillerne vil få fri noen dager før det blir en minioppkjøring til ligaspillet, og vi får håpe oppkjøringen blir av det solide slaget. Det kan være greit å komme raskt og godt ut av startblokken når Chelsea skal møte Man Utd, Tottenham og Bayern München over de første åtte dagene etter pausen.

NOE PAUSEN KUNNE blitt brukt til er å drille en nysignering i taktikk og samspill. Og her er vi ved det som føles ganske velkjent. I det denne artikkelen publiseres er det cirka én dag og ti timer til overgangsvinduet stenger, og Sky Sports oppsummerer overgangsaktiviteten hittil ganske så presist: «No current ins». På ut-fronten skal Danny Drinkwater riktignok til Aston Villa, men holder nok å nevne i en parentes. (Danny Drinkwater skal sitte på benken hos Aston Villa).

NÅ ER DET JO IKKE nødvendigvis slik at veien til frelse går gjennom en åpen sjekkbok, men det er ikke til å komme unna at laget kunne trengt en forsterkning på enkelte plasser, spesielt når vi nærmer oss det som britene gjerne kaller «the business end of the season». Det drar seg til. Og når sesongen en gang skal oppsummeres er det ikke hundre prosent sikkert at de som bekler venstrebackplassen er sikret plass på årets lag noe som helst sted, for å si det slik. Andre har påpekt at en som kan hjelpe oss med noen mål hadde vært greit. Olivier Giroud har fått akkurat få nok minutter til at Frank Lampard nok ikke får julekort dette året, og Michy Batshuayi er fremdeles bedre på Instagram enn foran mål. Økt konkurranse på de offensive plassene er positivt, men samtidig vil det bety at noen av unggutta plutselig ikke blir satset så mye på lenger. Det kan få følger for motivasjonen deres og for utviklingen som spillere.

KAN CHELSEA klare seg ut sesongen uten noen kanonsigneringer i innspurten? Absolutt. Men hvis det skal skje noe, er det veldig typisk Chelsea å vente helt til siste dagen med å spurte inn en signering. Alle som har handlet julegaver på nærmeste åpne kjøpesenter klokken 21.47 på lille julaften vet at å handle sent ikke nødvendigvis er synonymt med å handle godt.

Ha en blå helg!

- Alperton

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.