På en torsdag: Fuck 'em all

Hva passer vel bedre, inneklemt som vi er mellom kamper mot Manchester United og Tottenham, enn en god, gammeldags tirade om drittlag?

PÅ MANDAG tapte vi igjen for Manchester United. For første gang siden 1985 har vi tapt tre kamper på rad mot United. Det er noe dritt. Noe ordentlig dritt.

Da passer det ganske bra at United er en god gammeldags drittklubb.  Nå er jeg relativt sikker på at en United-supporter ikke synes at klubben hans eller hennes er en drittklubb, selv om de kanskje burde innsett dette for lenge siden og begynt å samle på antikviteter og snurrepiperier istedenfor å stå og synge om gammel moro på den drittstadion de har der oppe. Det finnes jo selvfølgelig flere drittklubber.

DE LAPSKAUS-ETENDE sutrepavene snaue timen langs M62 fra Manchester holder også med en drittklubb. Men disse er så langt inne i illusjonen om sin egen fortreffelighet at skulle sløret av selvbedrag lette fra dem, ville de ganske sikkert blitt tvangsinnlagt hele hurven. På en annen side ville det nok ha tilfredsstilt den offermentaliteten de så effektivt har dyrket frem i den drittbyen deres.

Vi er også så uheldige at vi har flere drittklubber som naboer i vår egen by. Verst av dem alle er kanskje Tottenham. En drittklubb av rang. Nå er vi egentlig et fryktelig dårlig eksempel selv, men når du har en klubbidentitet som kan grense til institusjonalisert antisemittisme (etter dagens lover og regler), da er det rett og slett en drittklubb som spiller sine fotballkamper på et (dritt-)kjøpesenter.

I TILLEGG TIL SUPPORTERE er det ikke minst lagets spillere som bidrar til en klubbs status som skikkelig drittklubb. Du kan for eksempel gjøre som Liverpool, og ha en kaptein som bruker mest tid på sirkle rundt dommeren i kvalmende forsøk på å påvirke dennes beslutninger.

Eller du kan gjøre som Tottenham, og ha et halvt lag som heller grisetakler motstanderen enn å forsøke å vinne ligaen. Eller du kan gjøre som United, og fostre opp en ny generasjon drittspillere.

PÅ DEN ANNEN side så er det litt betryggende. Det er greit å vite at det fortsatt finnes spillere en ikke kan fordra og klubben kan forbli en drittklubb Post-Ferguson. For drittspillere har de. McTominay på midtbanen har potensial til å bli et skikkelig hatobjekt. Kombinasjonen av elendig koordinerte grisetaklinger, filming verdig minst en Golden Raspberry og sutring selv Jordan Henderson kunne vært stolt av, har potensial til å opprettholde Uniteds drittklubbstatus i mange år fremover.

OM IKKE HAN KAN stille opp og frembringe ukvemsord mot diverse TV-skjermer, har de klart å odle frem en drittunge på venstrebacken med svært provoserende hårsveis og vesen. De har også kastet haugevis av pund etter en anakronisme fra forrige århundre. Tydeligvis har de betalt pr. kilo hode for en drittspiller av rang i Harry Maguire.

Hans spillestil hadde vært helt innafor for 30 år siden. Da er jeg helt enig at det var «en del av gamet». Det er det ikke lenger, og da skal man for pokker ikke slippe unna med det heller. Drittspiller.

Passer fint til den dritt-treneren de har jobbende for seg også. En mann som gjentatte ganger har forsvart en serievoldtekstmann passer perfekt inn i en drittklubb som Manchester United.

EN ANNEN TING som kjennetegner en drittklubb, er deres (tilsynelatende) egenskap å både ha flaks, samt at dommeravgjørelsene går deres vei mer enn det som er (tilsynelatende) innenfor rimelighetens grenser.

I de tre oppgjørene mot United i år har vi hatt 26 skudd på mål mot Uniteds 17. Vi har 21 cornere mot Uniteds 10. Vi har hatt gjennomsnittlig 59,9 prosent ballbesittelse (ikke at det betyr noe som helst) og sitter igjen med 1-8 i målforskjell.

Vi har fått skader og stolpeskudd, og ikke minst dommere som dømmer med hue så langt opp i hverandres bakende at de kunne stilt opp på audition som hest ved en lokal teateroppsetning. Dommere som dømmer så dårlig at vi blir tomme i blikket og vonde minner fra en mai-dag i 2009 passerer foran øynene våre tonesatt til Barbers Adagio for Strings.

Det er vel bare å innse at vi har hatt et merkelig godt tak på United i mange, mange år og at dette nå har tatt slutt. Eller forhåpentligvis bare tatt en liten pause.

UFLAKS? Kanskje. Har vi vært for dårlige? Absolutt. Er United en drittklubb? Definitivt. Er dette en subjektiv tirade skrevet av en bitter og desillusjonert fotballtitter? Godt mulig.

Fuck 'em all og takk for i dag.

- Wilto

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.