På en torsdag: Hva føler jeg nå?

Nå som Bayern-kamper er noen timer unna, er et på tide å gjøre opp status. 0-3 hjemme er ikke noe man er fornøyd med, men hvor ille er det egentlig?

VISSE TING får vi ikke gjort så mye med. Liverpool vinner ligaen, Lampard har utelukkende tapt mot Solskjær, og stadionplanene later til å være skrinlagt. Mye kunne vært bedre. Kanskje en Champions League-kamp mot Bayern er det som skal til for å lette på humøret. Det har funket før.

PÅ BOHEMEN, med en nytappet Guinness i hånda, innser jeg at jeg ikke har sjekket lagoppstillingen. «Det er samme som mot Spurs,» skytes det inn fra siden. Det høres jo ikke feil ut. Selv om det smerter en supporter å bivåne slike derbykamper – siden de er så uendelig vonde å tape – var det en meget god kamp av Lampards menn.

Sluttresultatet på 2-1 til Chelsea representerte ikke nødvendigvis hvor mye bedre Chelsea var den kampen. Uansett ble det seier mot undertegnedes hatlag nummer én, og for første gang i fotballhistorien hadde José Mourinho tapt både hjemme- og bortekampene mot ett og samme lag i en ligasesong. Det er en unyttig, men trivelig faktasetning. Med utbytting av trivia som denne og andre er det faktisk så trivelig at Guinness-en får bein å gå på og er tom før avspark. Det er bare å få seg en ny øl før dommeren blåser i fløyta.

KAMPEN BLÅSES AV. Ingen av de oppmøtte på Bohemen kan mistenkes å være fylt av overmot. I alle fall ikke i den blå avdelingen. Det er riktignok noen i andre enden med rød drakter og navn som Lewandowski og Kimmich på ryggen som kanskje har litt større tro på seier til laget sitt. Ikke så rart, det. Skader på stopperen Süle og kroatiske Perisic har moderert hybrisen en anelse, men her tror jeg vi snakker marginalt.

HELLER IKKE I KOMMENTATORBUA virker det som om Chelsea er favoritt. Jeg er selvsagt langt fra nøytral selv, og min oppfattelse er gjennomsyret kongeblå. Likevel overrasker det meg at Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb høres ut til å representere Bayern Fan-TV. Eller – det gjør jo ikke det.

Etter over 20 år som supporter av Chelsea i Norge har man vel ikke bygd opp noen forventning om goodwill fra media. Overgangsnekt, tap av lagets viktigste spiller, og skadesituasjon er glemt, og laget Chelsea mønstrer burde prestere som Chelsea i glansdagene kan det høres ut som over høyttalerne.

I et alternativt univers spiller Chelsea Bayern av banen med dette innbilte og toppede laget, og kommentatorene gir laget tyn for å ikke spille unggutta som får sjansen i dette universet.

RIKTIGNOK ER DET spillemessig god grunn til å hylle dette Bayern-laget. De spiller som om de er Tysklands beste lag med toppspillere i sin beste fotballalder i de fleste posisjoner mot et relativt nykomponert Chelsealag fylt av enkeltvis gode spillere, spillere som ikke er fullt så gode lenger, og akademispillere under utvikling. Ikke bare spilles det slik – det er slik.

ETTER DEN TIDLIGE stillingskrigeni kampen er unnagjort ser man det tydelig. Presspillet til Bayern er et lagspill både i hvordan de presser ballfører og spiller seg ut av press. For Chelsea er det mer individuelt, og man begynner å skjønne hvorfor Lampard snakket om å lide uten ball før kampen. De oppmøtte på Bohemen holder motet oppe ved å vitse om alderen til Thomas Müller. «Han har overlevd to verdenskriger!» kommer det fra én.

VI HAR OGSÅ våre førpensjonister. Willy Caballero, som for alt jeg vet har hatt skjegg lenger enn han har hatt hår på hodet, redder oss flere ganger og vi er heldig som kan gå til pause med uavgjort.

DER HVOR VI har holdt oss i forskjellige deler av Bohemen under kamp byr pausen på trivelig passiar på nøytral grunn. Pissoaret huser både røde og blå, og man får diskutere både hva man synes om kampen så langt og hva man tror om andreomgang.

«Chelsea er farlige på kontringer,» sier en Bayern-fan, «vi så det spesielt på den ene feilpasningen til Boateng!» Den ene feilpasningen blir fort ledd bort av oss blå når vi nevner våre kanskje ti.

NY ØL. Ny omgang. Serge Gnabry, som vi oppmøtte er enige om er Arsenals Kevin de Bruyne – han de lot gå – gjør sin ting. Én. To. Før Lewandowski setter tre, og i praksis sender oss ut av Mesterligaen for denne gang. Der hvor Bayern bytter inn Coutinho for Coman, Tolisso for Gnabry, og Goretzka for Thiago, bytter vi inn Willian for Barkley, Abraham for Giroud, og Pedro for Azpi. Lampard har en stall å bygge.

MEN INGEN KAMP uten VAR på Stamford Bridge. Alonso får rødt etter gutta i bussen mener han bruker hånda for aktivt i trynet på Bayerns polske spydspiss. Kanskje burde han sparket han i skrittet eller stemplet leggen hans i stedet? Eller er det andre regler i Europa? Uansett så får han gleden av å se fotballkamp på Allianz Arena sammen med Jorginho, Erland Johnsen, og resten av publikum.

SIDEN DETTE ER SPORT faller det meg naturlig å spørre om hva man føler i øyeblikket, og jeg spør like gjerne meg selv: Hva føler jeg nå?

Vel, jeg liker selvsagt ikke å tape 0-3 på hjemmebane, men denne sesongen ser jeg på det meste som bonus. Du vet, det vi sa før sesongen som vi vanligvis glemmer i løpet av den. Ha tålmodighet. Vi har solgt vår beste, ikke kjøpt noen, og de unge har fått sjansen.

VI LIGGER FOR øyeblikket på fjerdeplass, med en liten luke ned til nærmeste rival. Uten å ha gått nøye gjennom tallene har vi neppe tjent noe mindre på å nå åttendelsfinale i CL enn vi gjorde da vi vant Europaligaen. Med et Man City i full krig med Uefa kan det uansett se ut til at vi klarer oss med femte om det virkelig skulle brenne på dass.

«VI BLIR virkelig lært en leksjon», sies det på Bohemen. Bra! Det er erfaring, og det er det unggutta trenger for å lære. Se på Reece James denne kampen. Kjæledegge fra akademiet som aldri får tyn. Hadde Willian levert den kampen Reece gjorde, hadde Twitter kokt over. Nå vet han hvor lista ligger. Neste sesong kommer han til å være skummel!

«HER TRENGS DET forsterkninger», går også igjen. Så absolutt, og det kommer! Hakim Ziyech er på vei. Hazard-penger skal brukes. Jadon Sancho skal jaktes. Det er noen overgangsvinduer siden det ble handlet sist. Sommeren kommer til å bli underholdene, og Lampard ved hva han trenger.

Jeg føler meg ganske bra, jeg!

- Pozzo

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.