På en torsdag: Asterisk og vennene hans

Du har garantert hørt det før, men det må nok gjentas: Det er rare tider. I hvert fall nå.

FOR ANDRE GANG på fem år har Chelsea avgjort ligaen hjemme på Stamford Bridge, til fordel for et lag som sitter hjemme og ser på. For oss blå var det aldri et reelt håp å vinne ligaen, men jakten på en topp fire-plassering, og å ta tre poeng fra Manchester City ga en varm og god følelse.

MEN RETT ETTER KAMPSLUTT føltes det tvingende nødvendig å skru av raskest mulig og å holde seg unna sosiale medier i en god del timer. Det er mye skadefryd, bedreviten og andre undertrykte følelser som har demmet seg opp gjennom tre tiår som nå skal få utløp, og da er eneste fornuftige å holde seg unna.

MAN KAN SNAKKE om at det har vært en sesong der ingen andre har virket som om de vil vinne ligaen, og om et lag som har hatt maksimalt med medvind, men vi kommer ikke unna faktumet at de opparbeidet seg en ligaledelse som tidlig gjorde det klart at det var et spørsmål om «når», og ikke «om», tittelen skulle bli et faktum. 25. juni 2020 ble altså dagen.

SOM JO ER en merkelig dato å vinne ligaen på. Vi skulle vært midt i EM nå, men istedenfor er det bøttevis med gjenstående kamper som skal hastespilles for å få avsluttet sesongen. Fotball er nå en finansiell manøver, som nå handler om å innfri juridiske forpliktelser.

VI GLEDER OSS naturligvis over Chelsea-seire og at fotballen ruller igjen – før Aston Villa-kampen var vi nok mange som kjente på de samme nervene og det samme savnet etter fotball som vi vanligvis gjør i midten av august, før sesongstart – men det hele skjer uten publikum, uten mulighet til å se kampen som vanlig på pub og uten muligheten til å reise til England for å bivåne det med egne øyne. Det er ikke sånn det skal være.

DET ER FRISTENDE å trekke frem et sitat fra Twitter, fritt oversatt fra Dronningens engelsk, om dagens seierherrer, hvor det «alltid vil stå en asterisk bak. Dette er ikke den samme sesongen eller samme konkurransen som begynte forrige sommer. Vi har tatt tre måneders pause midt oppi det, og den eneste grunnen til at den fullføres er finansielle forpliktelser».

DET ER RIKTIGNOK strengt skrevet; med tanke på hvordan ligaen så ut da den ufrivillige pausen tok til, vet vi alle innerst inne at det nok er snakk om en verdig vinner. Så er det sagt.

MEN HVIS/NÅR vi føler for å kverulere litt en sen kveld på puben etter at en eller annen rødkledd gjøk igjen har begynt å snakke om historie eller hvordan han aldri går alene eller noe sånt, da kan vi minne om denne asterisken. Denne parentesen. Som alltid vil stå bak Premier League sesongen 2019/2020. Koronasesongen. Det var det året vi tok en brå tre måneders pause, og da fotballen begynte igjen var det uten publikum, uten hjemmefordel, og det var plutselig drikkepauser og flere bytter. Snakk om moving the goalposts, liksom.

MED TANKE på at de samlet titusener av mennesker, deriblant en del spanjoler, for å avholde en av de siste kampene som ble spilt før verden stengte ned i mars, er det ikke veldig overraskende om de vil trosse noen ansamlingsforbud nå også for å få feiret seieren, men de frarøves en parade. I verste fall kan det hende de får æresvakt inn på et tomt stadion i siste ligarunde. Festløs ligamester i asterisk-sesongen. Takke seg til - hah!

NEIDA, som det mestvinnende laget de seneste årene får vi være the bigger man og gratulere. Men vi har heldigvis annet å bry oss om  - og vi gleder oss først og fremst til den ordentlige fotballen starter igjen.

Ha en blå helg!

- Alperton

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.