Chelsea valset over Southampton på St Mary's

Chelsea seilet opp til femte plass på tabellen, to poeng bak Manchester City, da de slo Southampton 4-1 på St Mary's.

Chelseas lag: Kepa; Azpilicueta (c), Zouma, Tomori, Alonso; Jorginho, Kante; Willian, Mount, Hudson-Odoi; Abraham.

Direkte tekstoppdatering fra kampen

'1 Southampton best i gang. Bryter en pasning fra Azpilicueta og ruller opp et angrep. Redmond prøver seg fra distanse og det er et godt forsøk, men ballen går liker over mål.

'3 Chelsea biter seg fast i angrep, men klarer ikke få skapt sjansene. Southampton motiverte i dag og er ute å snapper opp ballen så fort en Chelsea-spiller er upresis.

'5 Corner Southampton. Zouma får headet ut i returrommet. Shane Long får beskjed om å skyte, men ballen går langt over.

'6 Corner Southampton. Slår en ball langs bakken 45 grader ut, men der er ingen og Alonso plukker opp ballen. Spesiell variant.

'10 Chelsea har ikke skapt noe så langt. Southampton er offensive og står høyt med mange. 

'11 Der kommer det første skuddet på mål. Hudson-Odoi finner Abraham i returrommet. Spissen skyter, men Angus Gunn i Southampton-buret har grei kontroll på den og holder den fast.

'12 Gult kort: Jorginho. For sen inn i en takling på Shane Long. Så ut som Azpilicueta skulle hatt frispark i forkant. Tidlig gult for Jorginho som ofte får de sent i kampene. Farlig.

*Fjerde gule kortet til Jorginho for sesongen. Det betyr suspensjon ved neste gule.

'13 Stopp i spillet. Long ligger nede etter en duell med Kante. Oppe igjen etter noen sekunder.

'15 Det handler fortsatt om Southampton her. Har ball og styrer kampen. Chelsea bak med alle mann.

'16 MÅL! 0-1 Chelsea! Tammy Abraham. Lang ball opp fra Hudson-Odoi finner Abraham. Angus Gunn møter, men Abraham tupper ballen høyyyt opp i luften. Den detter ned og det ser ut som Yoshida får klarert på streken, men dommer Paul Tierney tar noen sekunder å ser på klokken. Han blåser i fløyten og det er dømt mål til Chelsea. Den har vært over streken - Abraham kan slippe jubelen løs og feire sitt åttende for sesongen!

'19 Har ikke vært en typisk kamp der Chelsea har styrt alt, men den første store sjansen ble perfekt utnyttet. Effektivitet - herlig å se fra de blå.

'22 Chelsea har fortsatt vanskeligheter med å skape angrep. Southampton sin offensive og intense stil har forsåvidt fungert bra så langt, men de ble altså straffet av en lang ball fra Hudson-Odoi som Abraham fikk tåa på. 

'24 Kepa med et håpløst utstpark som Redmond tar i mot. Han setter kursen mot mål, men Alonso gjør en strålende jobb og rydder opp. Fantastisk forsvarsspill av spanjolen.

'25 MÅL! 0-2 Chelsea! Mason Mount. Willian presser Gunn til å gjøre et dårlig utspark. Mason Mount vinner en duell på et dårlig utspark. Han gir ballen til Jorginho og tar løpet inn i boksen. Jorginho finner Willian, som gir den videre til Mount. Han er sikker alene med Gunn. Chelsea brutalt effektive. 0-2!

'28 Huff da, Mason! Mount får jo en scoring servert av Abraham der, som finner han med en pasning. Han er helt alene foran mål, men ballen sklir av foten og går langt utenfor. Der skal de være tre!

'30 MÅL! 1-2. Danny Ings. Valery danser seg gjennom fire(!) Chelsea-spillere. Tomori klarer heller ikke stoppe han. Han finner Ings foran mål som pirker den inn i nettet. Utrolig svakt forsvarsspill og da er det nervøst igjen for de blå. Ikke ufortjent at vertene scorer, men å slippe inn et mål på den måten der er veldig unødvendig.

'32 Så ligger Tammy Abraham nede med vondt i ankelen. Halter av banen, men ser vel ikke så alvorlig ut. Heldigvis.

'35 Valery skaffer en corner. Southampton sin tredje. Romeu ender opp med den i føttene, men Zouma slenger seg ned på bakken og blokkerer skuddet som hadde retning mot mål.

'37 Frispark til Chelsea i innleggsposisjon. Mount tar og det er godt slått, men ingen får hodet på den. Alonso ender opp med ballen på kanten, men igjen er Southampton gode og presser Chelsea langt tilbake i banen.

'39 Willian stopper en Southampton-kontring med et strålende returløp. Har vært god i dag, brasilianeren. Abraham mister ballen igjen dog og Redmond setter fart mot mål. Kaster seg i håp om straffe, men ikke i nærheten.

'40 MÅL! 1-3. N'Golo Kante. Alonso sender en ball ut til Kante sentralt et par meter utenfor boksen. Han får all tid i verden til å skyte. Hardt skudd, men går via en forsvarer og skifter fullstendig retning. Angus Gunn er utspilt. Mål er mål. Chelsea leder med to igjen!

'42 Willian har gjort en god jobb for laget denne omgangen og vil prøve seg selv. Skyter fra nesten 30 meter, men skuddet er veldig svakt. Innser selv det var feil valg og unnskylder seg.

'44 Det er så unødvendig. Tomori går seg inn i trøbbel og mister ballen. Ings snapper den opp. Han er alene med Kepa og får ballen forbi han, men Jorginho har løpt inn bak sisteskansen og får klarert. Herlig jobb av italieneren, men nå må de fokusere der bak!

'45 PAUSE: Southampton - Chelsea 1-3. Chelsea leder med to etter å ha vært dødelig effektive. Hjemmelaget har ikke spilt noen dårlig kamp, men glippene i forsvaret har straffet seg. Chelseas glipper i forsvaret har bare straffet seg den ene gangen - og det kan vel egentlig sies å være forskjellen her. To lag som begge er interesserte i å angripe, men Southampton har vært veldig ivrige i presset og første halvdelen må jo ha kostet litt for Hasenhüttl sine menn. 

-----------------------

'46 Andre omgang i gang.

*Ofte i disse minuttene etter pausen Chelsea har fått seg en på trynet. Det er verst mulig scenario nå. Da er det 2-3 og full match igjen. Bare å håpe Frank har gjort det klart at det må være 100% fokus fra start.

'49 Gigantisk mulighet for Chelsea. Willian driver fint fremover og dribler av mange mann. Spiller ball til Jorginho, som viser fint overblikk og finner Hudson-Odoi. Han kommer alene med Gunn og får tid til å legge ballen til rette, men Gunn redder med foten. Det er for svakt, Callum. Den må settes høyt i mål. Kampen kunne vært avgjort der.

'53 Litt midtbane-krig over dette nå.

'55 Romeu dundrer inn i Willian og løper han rett ned. Dommer Paul Tierney presterer å holde det gule kortet i lommen.

'56 Chelsea prøver å spille fornuftig nå. Seder ikke alle mann frem, spesielt ikke før de har skikkelig kontroll på ballen. Vinner Southampton den jobbes det bak. Har fungert bra så langt - bank i bordet!

'58 Frispark i prefekt posisjon for Southampton. Redmond har ballen like utenfor boksen og N'Golo Kante løper han ned. Tierney blåser i fløyten og det er frispark. Spesialisten Ward-Prowse som skal ta det og nå holder nok borteseksjonen pusten.

'59 Ward-Prowse tar det, men skyter over. Svakt forsøk.

'60 Hudson-Odoi spilles fri på siden, men blir stoppet ved dødlinjen. Han snur og finner Mount på kanten av boksen. Han spiller den inn til Abraham som skyter på direkten. Går midt på mål og Gunn holder. Greit angrep av de blå det.

* Tammy Abraham er oppe å presser Angus Gunn ved hvert eneste utspark. Presser han ofte til å gjøre feil. Herlig jobb av spissen.

'63 Chelsea med klønete spill bakover igjen. Alonso har ballen høyt oppe i banen så sender han en lang ball bak til Kepa, som har litt problem med å dempe den. Blir presset og må spille Tomori som er under press. Southampton tar over kontroll på ballen.

'65 Frispark i innleggposisjon for Southampton. Zouma header den unna i første omgang, men Redmond plukker opp andreballen. Innlegge hans er for dårlig og Chelsea rydder unna.

'66 N'Golo Kante arkitekten bak en kontring for Chelsea. Hudson-Odoi ender opp med ballen på kanten, drar seg inn sentral - forbi et par forsvarsspillere, men skuddet er ikke bra nok.

'67 Corner Chelsea. Kort variant. Innlegget på første stolpe og klarert. Meningsløs variant.

'68 Chelsea jobber utrolig hardt for å vinne igjen ballen etter balltap og det gjør at de klarer holde seg i angrep lange perioder. Willian har spesielt vært hardtarbeidende i denne kampen. Ikke rart å se hvorfor Lampard har valgt han de siste kampene.

'69 Alonso med et hardt og lavt innlegg foran mål. Yoshida klarerer uten å ha kontroll, men ballen går over målet og til corner. Hjørnesparket blir det ingenting utav.

'70 Tammy Abraham med en strålende jobb da han vinner kast under press av mange Southampton-spillere rundt han. Fansen responderer kjapt med å rope navnet til målscoreren.

'71 Praktfull pasning av Alonso til Hudson-Odoi som demper den på mesterlig vis. Southampton får klarert til corner. Mange flotte initiativ fra Alonso i dag.

'72 Hudson-Odoi nede etter en grufull takling av Ward-Prowse. Er på ballen, men fullfører med knottene rett inn i foten på 18-åringen. Vanskelig å forstå at slike taklinger ikke resulterer i kort. Ser heldigvis ut som det gikk bra med Hudson-Odoi.

'75 Southampton frampå for første gang på lenge. Yoshida skyter, men Kepa har god kontroll på den og holder ballen i fast grep.

'78 Chelsea bytte: Callum Hudson-Odoi ut. Christian Pulisic inn. 

'79 Chelsea bytte: Mason Mount ut. Mateo Kovacic inn.

'83 Valery skaper en del trøbbel for Chelsea. Både Alonso og Pulisic må til for å stoppe nederlenderen.

'84 Chelsea bytte: Tammy Abraham ut. Michy Batshuayi inn.

'86 Nå er det en god del slitne ben utpå matten her. Gjelder å finne energien til å skape angrep for Southampton, mens det handler om fokus for de blå.

'88 Chelsea spiler ball i egen banehalvdel. Prøver å kontrollere dette ut nå.

'89 MÅL! Michy Batshuayi! 1-4! Batshuayi spiller vegg med Pulisic, før han avslutter mellom beina på Angus Gunn. Game over!

'90 SLUTT: Southampton - Chelsea 1-4! Tammy Abraham, Mason Mount, N'Golo Kante og Michy Batshuayi sto for scoringene. Det var en jevn kamp i første omgang, men Chelsea var dødelig effektive og fikk scoringene. I andre omgang var det ingen tvil om hvem som var det beste laget og Chelsea styrte det meste.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.