Nok en seier for Chelsea - videre til semifinalen

Chelsea er videre til semifinalen i FA-cupen etter en 1-0-seier mot Leicester. 


Leicester - Chelsea 0-1. 

Chelseas lag: Caballero; James, Zouma, Rüdiger, Emerson; Gilmour - Kante, Mount; Pulisic, Abraham, Willian. 

Benk: Kepa, Alonso, Azpilicueta, Jorginho, Barkley, Loftus-Cheek, Kovacic, Pedro, Giroud. 

Direkte tekstoppdatering fra kampen

'1 Kampen er i gang! Chelsea i sine hvite bortedrakter i dag. 

'2 Leicester nære en stor mulighet! Harvey Barnes utnytter rot i Chelseas forsvar, men får et dårlig touch som ødelegger den potensielle kjempemuligheten. Caballero kommer ut å plukker. 

'3 Hjemmelaget står høyt og presser svært aggressivt, noe Chelsea har store problemer med så langt. Strålende start av Brendan Rodgers sine menn som har stått for alt av ballinnhav og angrepsspill i de første minuttene på King Power Stadium. Antonio Rüdiger er forbannet på midtbanen for å slippe gjennom de blåkledde så enkelt. 

'7 Endelig får Chelsea kontroll på ballen og Leicester roer ned presset litt, som dog har hatt meget god kontroll på Chelsea sine angrepsspillere så langt. De ser ganske så komfortable ut, vertene. Chelsea-spillerne har en liten hangover fra City-kampen kan det virke som! Ikke mye som stemmer. 

'10 Lampard klapper og man kan faktisk høre at han skriker "våkne opp" på guttene for å få de mer i gang.

'12 Chelsea prøver å komme seg til en sjanse i etablerte angrepsspill, men Leicester gjør en glimrende jobb i omstillingen og går fra og angripe med mange til å forsvare seg med nesten alle. Er vel fort en kontring eller dødball scoringen må komme på her. 

'13 Frispark til Leicester. Reece James sklir og ender uheldig nok opp med å takle Harvey Barnes. Innleggsposisjon. Innlegget treffer en fullstendig umarkert Ndidi, men headingen er svak og går rett på Caballero.

'15 Frispark til Chelsea i innleggsposisjon. Er vel Pulisic som får et hodet på ballen, men headingen er like svak som Ndidi sin i den andre enden. Rett på Kasper Schmeichel. 

'18 Kontring for Leicester etter Kante mister ball. Ndidi leverer den til Praet, som legger inn foran mål, men ballen når ikke Vardy og den går ut til utspark. 

'20 Gilmour sender en stygg feilpasning. Tielmans får ballen og prøver seg fra distanse. Caballero slår den ut til en corner, men burde nok klart å holde den i fast grep. Hjørnesparket ender i et nytt, som Caballero kommer å bokser ut. 

'23 Pulisic med kjappe bevegelser og dribler seg gjennom flere spillere. Soyuncu klipper han bare ned og får det gule kortet av dommer Mike Dean. Da tar spillerne også drikkepause - den vil nok Lampard utnytte til å gi en liten hårføner og kanskje også gjøre noen taktiske endringer. 

*Det gjør han også. Beordrer og peker febrilsk rundt med hendene. Ikke fornøyd. Brendan Rodgers er dog også ute med intense instruksjoner til sine menn. 

'28 Rüdiger sender frem en ball til Willian på kanten - brasilianeren spiller den videre med et herlig direkte-touch, men Mount er ikke helt med på notene og rekker den ikke. Veldig bra tenkt av Willian. Kan vel tenkes at Lampard har bedt de om å få opp tempoet i spillet og det er nettopp det vingen gjorde der. 

'29 Enorm mulighet for Johnny Evans. Chilwell slår inn i feltet og Evans er det ingen som har kontroll på, men headingen hans går utenfor. Sjokkerende svakt av Chelsea på defensive dødballer så langt. 

'30 Kjempesjanse for Chelsea! Mount finner Pulisic med en flott pasning. Pulisic banker til med retning mot nettaket, men Kasper Schmeichel er med på notene. Solid keeperspill av dansken. Chelseas første målsjanse. 

'32 Nå bølger det mye frem og tilbake her! Vardy får ball i bakrom og løpet er bra, men avslutningen står ikke i stil - heldigvis for Chelsea sin del. 

'35 Christian Pulisic har så langt fulgt opp de to fantastiske kampene han har hatt siden coronapausen. Tar initiativ og skaper det meste Chelsea får til fremover i banen. Har vært en nytelse å se på amerikaneren siden fotballen startet opp igjen. Kan han få en scoring i dag også? 

'37 Corner Leicester. Blir klarert til et nytt, som Chelsea igjen klarer ut i banen. Leicester tilbake i etablert angrep. 

'43 Går mot en målløs omgang. 

'44 Jamie Vardy ender nok en gang opp med ballen i bakrom. Perfekt løp, men igjen er ikke skuddet bra nok. Triller noen meter utenfor. 

'45 Mange Chelsea-spillere som har varmet opp de siste 20 minuttene før pause. Vil ikke være noe sjokk om det vil bli gjort et par bytter ut i andre omgang. 

'45 Corner Leicester. Ny corner. Ny corner, men da blåser Dean av til pause. 

'45 PAUSE: Leicester - Chelsea 0-0. Ikke den mest fascinerende omgangen med fotball. Leicester gikk rett i strupen på Chelsea fra start og lyktes i å stresse gjestene, men etterhvert kom de litt mer inn i kampen. Leicester har vært det beste laget totalt sett, men Chelsea har absolutt yppet seg litt. Spesielt med skuddet til Pulisic, som uteble takket være et fantastisk stykke målvaktarbeid av Kasper Schmiechel. Verken tempoet eller taktikken til Chelsea har slått helt riktig an. Billy Gilmour spiller ikke i regista-rollen, men foran Kante, som ikke har fungert - selv om den skotske unggutten kom mer inn i det etterhvert. Statistisk sett er det ganske jevnt. Chelsea har hatt 57% av ballen, mens Leicester leder 4-3 i målforsøk. I skudd på mål står det 2-2. Det er likevel Rodgers sine menn som har hatt disse små "truslene" oftest. Ikke noe god omgang. Ekstraomganger passer veldig dårlig her, så det spørs om Lampard kanskje tar litt sjanser med byttene og prøver å gå for det i andre halvdel, så får det bli som det blir. En mer spennende andre omgang er det nesten garanti for at det blir! 

-------------------

'46 Andre omgang er i gang og som vi sa var det en mulighet for det kom til å bli endringer i laget her og Lampard har virkelig tatt grep. Reece James går ut til fordel for Cesar Azpilicueta, Mason Mount for Mateo Kovacic og Billy Gilmour for Ross Barkley. Tre bytter! 

'48 Corner Chelsea. Klareres. 

'49 Azpilicueta finner Barkley, som legger inn, men Soyncu blokkerer. Corner Chelsea. Klareres. 

'52 Det er bedre takter fra Chelsea nå. De som står høyt og stresser Leicester nå - i kontrast til første omgangen. Det er i de avgjørende pasningsøyeblikk det svikter. 

'53 Fantastiske driblinger av Pulisic igjen. Han finner Abraham med en herlig ball, men spissen har tatt løpet litt for tidlig og det vinkes med flagget. Det var offside uansett - men igjen: for en redning av Schmeichel. Er påskrudd i dag, sisteskansen til Leicester. 

'55 Abraham scorer, men det er vinket for offside. Tammy sliter med å holde linjen, Pasningen var nok en gang fra Pulisic. 

'58 Da er det Rodgers sin tur til å ta grep. Dannis Praet rusler av banen til fordel for Ayoze Perez. Marc Albrighton blir erstattet av unge Hamza Cahoudhury. 

'60 Pulisic dribler forbi flere spillere på enkleste vis og får lagt inn, men Emerson klarer ikke få skikkelig kontroll på ballen og det ender i ingenting. Pulisic har ikke fått mye hjelp av lagkameratene i dag.

'63 MÅL! ROSS BARKLEY! Leicester - Chelsea 0-1. Cesar Azpilicueta legger ballen til Willian som får god tid til å legge inn. Da treffer han Barkley inne i feltet og han skuddet hans blir for vanskelig for Kasper Schmeichel, som forståelig nok er illsint på forsvaret sitt. Nok en gang er det en innbytter som gjør det for Chelsea og Lampard kan juble på sidelinjen. 

'65 Han er bare så bra nå, Christian Pulisic. Danser seg nok en gang gjennom Leicester-forsvaret. Det ser ut som han skal miste ballen, men i stedet finner han Barkley som dessverre skyter midt på Schmeichel. Rett og slett en fryd å se på den amerikanske 21-åringen. 

'68 Drikkepause. 

'72 Ruben Loftus-Cheek kommer inn for Christian Pulisic. Får litt behandling ute på siden. Det er ikke fine bilder, men så ikke så altfor galt ut. Chelsea møter West Ham på onsdag og trenger definitivt Pulisic til det oppgjøret. 

'76 Pedro inn for Willian. 

'80 Ross Barkley med sitt tredje skudd fra distanse. Går over denne gangen. Handler om å unngå mål i mot nå for Chelsea. Ti minutter igjen til de er klar for semifinalen. 

'84 Frispark til Leicester i innleggsposisjon. Loftus-Cheek header den ut, men Leicester blir i angrep. De får inn et nytt innlegg og den havner på en umarkert Soyncu, men hans heading går i hodet på Azpilicueta. Voldsom mulighet for Leicester, som nå jager utlikningen desperat. 

'87 Chelsea får ikke klarert og Leicester opprettholder et massiv press nå. 

'89 Chelsea får en kontring fire mot to. Ross Barkley med ball i føttene, men presterer å sende den bak Loftus-Cheek som derfor må gi den tilbake. Barkley sitt skudd blir reddet. Rett og slett helt horribelt av målscoreren. Der skal kampen bare avgjøres. Corner.

'90 Nytt corner. Kort variant. Ender i ingenting. 

'90 Fire minutter lagt til. 

'91 Ndidi med et skudd fra distanse, men det går utenfor. Nå har du god tid, Caballero! 

'92 Chelsea er voldsom baktunge nå. To små minutter igjen. 

'94 SLUTT: Leicester - Chelsea 0-1. Chelsea er videre til semifinalen av FA-cupen! 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.