Chelsea med sjokkerende statistikk under Anthony Taylor sin kampledelse

Over det siste tiåret har Chelsea tatt 12% mindre poeng enn vanlig med Anthony Taylor som dommer, mens Liverpool, Arsenal og Manchester United alle har betydelig bedre snitt under hans kampledelse. 

Det var mange Chelsea-supportere som var oppgitt etter Anthony Taylor sine kontroversielle avgjørelser i FA-cup finalen mot Arsenal, der kanskje den verste avgjørelsen kom da han sendte Mateo Kovacic av banen med sitt andre gule etter det faktisk var kroaten som ble tråkket på. 

Arsenal fikk 14 frispark i løpet av kampen, mens Chelsea måtte nøye seg med fire frispark i løpet av de nesten hundre minuttene med fotball.

I etterkant har vi også sett at The Gunners sin målvakt, Emiliano Martinez, skulle hatt rødt kort for å fange ballen utenfor 16-meters boksen

At Arsenal fikk straffe var ikke like kontroversielt, men et åpenbart straffespark var det ikke og det hjalp neppe på følelsene til Chelsea-supporterne at alt dette kom i tillegg til den situasjonen. 

Det er ikke første gang Chelsea har en dårlig opplevelse med Anthony Taylor som dommer. I kampen mot Manchester United tidligere denne sesongen ga han ikke rødt kort til Harry Maguire etter et spark i Michy Batshuayi sine edle deler.

Han dømte først frispark til Totteham da Paulo Gazzaniga overfalt Marcos Alonso mot Tottenham tidligere denne sesongen. 

I samme kamp mislyktes han i å vise ut Heung Min-Son for et spark på Antonio Rüdiger. VAR måtte rydde opp i begge de nevnte situasjonene og Chelsea endte opp med å vinne kampen 2-0, som forbedrer deres ellers svake poengstatistikk med Taylor som dommer. 

I sist FA-cup finale mot Arsenal i 2017 ga han Victor Moses to gule kort som resulterte i rødt. I samme kamp mente mange at Mesut Ozil burde blitt avblåst for hands, men det skjedde ikke. 

WhoScored sin statistikk for denne sesongen, og da snakker vi kun om ligaen, viser at det er han som har delt ut flest gule kort til Chelsea med sine 13. Det gir han også det klart høyeste snittet med 3.25 gule kort til Chelsea pr kamp. 

Om man tar med alle de siste "nylige sesongene" som WhoScored kaller det, er det fortsatt Taylor som leder i antall gule kort delt ut til Chelsea med 2.40 pr kamp. Han har gitt de blå 60 gule kort på 25 dømte kamper. 

Når det gjelder Chelsea sin poengstatistikk under Anthony Taylor er den også meget interessant, som du kan se på bildet nedenfor. 

På bildet er poeng pr kamp under Taylor sin kampledelse av disse fem lagene regnet ut og det viser at Chelsea har 11,8% mindre poeng pr kamp med Manchester-fødte Taylor som dommer, mens for eksempel Manchester United har 16% mer. Liverpool har 7,2% mer, mens Arsenal har 4,2% mer. 

Manchester City kommer også litt dårlig ut med sine 6,2% mindre. 

Det er bare fire dommere (Michael Oliver, Martin Atkinson, Andre Marriner og Mike Dean) som har blitt satt opp mer på Chelsea-kamper enn Anthony Taylor over de siste sesongene.

Han har dømt Chelsea i begge de to siste FA-cup finalene de har vært i, samt Community Shield-finalen i 2015 og Ligacup-finalen samme året. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.