Klinisk Chelsea sikret seg strålende utgangspunkt før returoppgjøret

Vi følger kvartfinalen direkte. 

Chelseas lag: Mendy; Rüdiger, Christensen, Azpilicueta (c); James, Jorginho, Kovacic, Chilwell; Werner, Havertz, Mount.

Benk: Kepa, Caballero, Zouma, Thiago Silva, Alonso, Emerson, Kante, Hudson-Odoi, Pulisic, Ziyech, Abraham, Giroud

Direkte tekstoppdatering fra kampen (reprise) 

'1 Kampen er i gang

'7 Chelsea dominerer ballspillet, men har ikke klarte å skape noe mot det som virker som et organisert Porto-forsvar. 

'10 Frispark til Porto i innleggsposisjon. Tas kort, og de flytter opp folk for å få til et mer etablert angrepsspill, men Chelsea bryter og kontrer, før de mister ballen igjen. Litt rotete fra begge lag i starten her. 

'12 Porto slår langt, og ballen stusses videre. Jesus Corona får til et innlegg, men Mendy kommer ut å holder ballen i fast grep. 

'15 Porto med et solid press på Chelsea her nå. Moussa Marega kommer seg løs på kanten, og får slått inn hardt via bakken. Luis Diaz er ledig i feltet, og fyrer av, men blir blokkert. Porto holder presset oppe, og angrepet ender til slutt med et skudd fra distanse av Mateus Uribe, men det går like utenfor. Har kun handlet om portugiserne etter Chelsea tok initiativet de første fem minuttene. 

'18 Chelsea finner ikke helt ut av hva de skal gjør når de har ballen. Virker som planen er å slå i bakrom, men de fleste pasningsforsøkene så langt har ikke vært i nærheten. Thomas Tuchel irritert på sidelinjen, i det Andreas Christensen dunker en ball rett inn til vertenes sisteskanse, Augistin Marchesin. 

'20 God kontringsmulighet for Chelsea, men igjen sitter ikke pasningsspillet. Kai Havertz tar løpet, men Mason Mount får ikke nok kraft bak pasningen. Kan unnskyldes med at han ble stemplet i det han skulle sende ballen fremover, og dommer gir frispark, til Porto-spillernes store frustrasjon. 

'22 Frispark til Porto i gunstig innleggsposisjon. Svinges inn, men Rüdiger header den ut til hjørnespark, som blir klarert til innkast, som igjen ender i et nytt corner. Zaidu Sanusi er nære på med et direkte skudd fra innlegget. Porto biter seg fast, og dette oppgjøret har foregått på Chelsea sin banehalvdel.  

'25 Tuchel kan ikke være spesielt fornøyd med det her. Porto ypper seg og har vært farlig frempå ved flere anledninger, mens Chelsea har hatt en tøff jobb med å forsvare seg, og skaper lite trøbbel for Porto sitt forsvar. Veldig lite positivt å ta med seg for Chelsea sin del så langt, utenom at de ikke har sluppet inn mål. 

'30 Chelsea har endelig klart å etablere seg i angrep, og har en god periode nå, men Porto-forsvaret har fortsatt ingen alvorlige problemer med å stoppe Chelsea-spillerne. 

'32 MÅÅÅÅÅÅÅL! 0-1 Chelsea! Mason Mount! Chelsea trengte noe sånt. En presis pasning fra Jorginho finner en feilvendt Mount - engelskmannen varter opp med en glitrende vending, og banker til med engang. Ballen går forbi Marchesin og i nettet. Chelsea leder, og får belønning for den gode perioden de siste minuttene, men her føler nok Porto seg snytt etter det de har vist denne omgangen! 

'41 Nok en gang frispark til Porto i innleggsposisjon. Chelsea får klarert først, men Corona står i returrommet og skyter. Azpilicueta klarerer til hjørnespark. 

'43 Pepe får hodet på innlegget. Mendy slår den ut til en ny corner, som også finner vei til et Porto-hode, men denne gangen er det enda enklere for Chelseas sisteskanse. Har sluppet unna så langt, men gjestene skal være forsiktig med å gi bort så mange frispark og corner. 

'44 Hjørnespark til Porto... Grujic header rett på Mendy. 

'45 PAUSE: Porto - Chelsea 0-1. Chelsea leder til pause, og det skal de være veldig fornøyd med. Porto har vært det beste laget, og den første halvtimen handlet det kun om de blå-hvite stripene, men det er mål som teller i fotball, og et øyeblikks magi fra Jorginho og Mason Mount, gjør at det er Chelsea som kan gå til pause med en ledelse, og ikke minst, et bortemål. 


'46 Andre omgang er i gang! 

'48 Mount med et fint innlegg mot Werner, men tyskeren header et godt stykke over. 

'52 Stor sjanse for Porto. Ballen slås i bakrom, der Rüdiger har mistet kontrollen på Marega. Mendy kommer ut og gjør seg stor, slik at vinkelen blir vanskelig for Marega, og han skyter i føttene på sengaleseren. Bra stykke keepererarbeid, det! 

'53 Diaz vil ha straffespark, men der er det bare Azpilicueta som kommer foran han og presser han av ballen. Andre halvdel har ikke vært så ulik første omgangen så langt, men nå er det mer med vilje at Chelsea legger seg lavt og lokker Porto frem. 

'55 Porto med sitt tiende hjørnespark for kvelden, og de har vel også hatt tre frispark i innleggsposisjon. 

'57 Stor sjanse for Porto! Marega gir ballen til Diaz rett utenfor boksen. Han er kjapp i bevegelsen, før han fyrer av, men ballen stryker stolpen. Hadde fortjent en scoring her, Porto. Ingen tvil om det. 

'60 Mange aktuelle bytter for Tuchel her. N'Golo Kante kommer nok inn om rundt ti minutter. Werner har bidratt med lite, og kan vel kanskje erstattes med Tammy Abraham eller Olivier Giroud. 

'62 Snakker om sola! Giroud skal inn for Chelsea, og det skal Christian Pulisic også. 

'63 Gult kort: Chancel Mbemba. Sparker etter Chilwell, riktignok uten å treffe, men helt riktig å gi gult for slike taklinger. Frispark til Chelsea ute på kanten. 

'64 Den skal du sette, Azpi! Reece James dunker den inn på første stolpe, men spanjolen får ikke styrt den videre i lengste, og header heller rett fram og utenfor. 

'65 Bytte Chelsea: Christian Pulisic og Olivier Giroud inn. Timo Werner og Kai Havertz ut. 

'70 Blir spennende å se om Porto får scoringen sin her, eller om Chelsea tar med seg samme utgangspunkt før hjemmekampen, som de gjorde mot Atletico Madrid, nå som vi går inn i de siste tjue minuttene. Porto har hatt nok av sjanser, og de har absolutt ikke gitt opp. Ser fortsatt farlige ut når de får spilt ballen inn i bakrom. 

'72 Marega vil ha straffespark etter en liten dytt fra Azpilicueta. Ber om VAR-sjekk, og får det, men den sjekken er over etter fem sekunder. Ingen straffe. 

'74 N'Golo Kante sendes ut på oppvarming. 

'75 Gult kort: Sergio Conceicao. Porto-manageren stopper ballen utenfor teknisk sone. 

'80 Bytte Chelsea: Reece James og Mason Mount ut - Thiago Silva og N'Golo Kante inn. 

'83 Bytte Porto: Wilson Manafa, Otavio og Moussa Marega ut - Fransisco Conceicao, Toni Martinez og Fabio Vieira inn. 

'84 Pulisic i tverren! Blir spilt gjennom, og smeller den i metallet fra en vanskelig vinkel. Stor sjanse. 

'85 MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 0-2 Chelsea. Ben Chilwell! Jesus Corona roter det fullstendig til da han skal motta en ball i forsvar, men får et altfor hardt touch. Chilwell er våken, snapper opp ballen og er alene med Marchesin. Backen runder keeperen, som om han skulle vært verdens mest rutinerte spiss, og dobler ledelsen. 0-2 Chelsea! 

'90 Tre minutter lagt til. 

'90+1 Bytte Chelsea: Emerson inn - Mateo Kovacic ut. 

'90+3 Chelsea vil gi Porto nok en sjanse på frispark i innleggsposisjon. 

'90+4 SLUTT: Porto - Chelsea 0-2. Et klinisk Chelsea sikrer seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret om en kort uke. Porto hadde fortjent et mål, men Chelsea sto imot, og utnyttet sjansene de fikk. Et øyeblikks magi fra Jorginho og Mount sendte de blå i ledelsen, men en våken Chilwell dro fordel av en tabbe av Portos Jesus Corona, da han økte ledelsen like før slutt. To bortemål og et clean sheet. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.