Lampard: – Jeg trodde aldri Chelsea-jobben kom til å være et langtidsprosjekt

Frank Lampard sin tid i Chelsea er over for en god stund siden, men for første gang snakker han skikkelig ut om tiden i et intervju med tidligere Mancheter United-spiller og Valencia-manager og nåværende ekspert for Sky Sports, Gary Neville. 

Se hele det times lange intervjuet i vinduet ovenfor. Her går vi gjennom det mest interessante med Chelsea-øyne:

Chelsea-legenden snakker varmt om året han hadde i Derby før han gikk til Chelsea, og sier de innledende samtalene med Chelsea var positive. 

– Det var en fin samtale med Marina (Granovskaia, Chelsea-direktør red.anm.), sier Lampard. 

– Forventingene var ikke høye da jeg kom med overgangsnekten. For meg var Hazard en av de beste spillerne i ligaen, og du kunne føle at laget hadde lent seg på ham de siste årene da jeg kom der. Alle visste vi hadde vanskelige forutsetninger med overgangsnekten, men jeg kan sitte å si på pressekonferansen at jeg er fornøyd om vi unngår nedrykk. Du må si de rette tingene. Men jeg tenkte litt for meg selv "hvor går vi fra her?"

Lampard sier han var fornøyd og likte seg i jobben det første året, og han følte laget gjorde det bra. 

– Jeg gjorde noen endringer taktisk og i trenignsrutinen, så fikk vi brukt flere unge spillere, men også de erfarne spillerne var viktig. Det var blandede følelser om for eksempel Willian blant Chelsea-fansen, men han var fantastisk for meg. Jeg visste at hans naturlige talent ville hjelpe oss så lenge han var i god fysisk form, og N'Golo Kante gjør hva som helst for deg. Du kan plassere ham hvor du vil. 

– Vi var ikke perfekte, men jeg tror Chelsea-fansen vil se tilbake på den tiden med glede. Noen kamper spilte vi utrolig bra. Jeg husker vi spilte mot Brighton og de kom seg ikke ut av sin egen banehalvdel. Da husker jeg at jeg tenkte "detter er laget jeg vil ha". Ikke alle uker var som det, men det var det vi jobbet for. 

Når det gjelder Lampards kommunikasjon med styret det første året, sier han at det tidvis var samtaler med direktøren Marina Granovskaia. 

– Jeg snakket av og til med Marina, så fikk vi inn Petr (Cech) som var en fin mellommann siden vi er venner og jeg kjenner ham godt. Jeg følte ikke jeg var alene, og mange lagte et stort nummer av at jeg ikke snakket med Roman Abramovitsj, men jeg trengte egentlig ikke det. Jeg følte støtten til klubben og er takknemlig for at de ga meg jobben. Det var ikke noe kaldt forhold til styret i det hele tatt. 

Lamprd svarte kontant da spørsmålet kom fra Neville om Lampard følte det ville være annerledes for han å trene klubben (mtp faren for å bli sparket) på grunn av statusen hans i klubben.

– Nei. Hvorfor skulle det være det? Det er ikke rom for følelser og sentimentalitet. Du er der for å gjøre en jobb. Da jeg kom til klubben forventet jeg at dette ville være et kortidsprosjekt, for å være ærlig. Jeg trodde ikke dette var et fem års-prosjekt, for jeg kjenner historien til Chelsea. 

– Hvem er det som tar avgjørelsene om trenere i Chelsea, spesielt når de sparkes, spør Neville. 

– Eieren. Du får det ikke alltid direkte fra han, men eieren tar avgjørelsen. Jeg respekterer det og har alltid respektert det. Hadde det ikke vært for han hadde ikke jeg satt komfortabelt her med deg nå, og ser du tilbake på Chelsea-historien har han tatt noen gode avgjørelser, for å være rettferdig, ler Lampard. 

En populær tanke blant mange har vært at overgangsnekten var en fordel for Lampard og gjorde det enklere for ham. Det er en tankegang han ikke er helt med på. 

– Kanskje, men hvis jeg går tilbake i tid ville jeg hatt muligheten til å kjøpe noen spillere. Jeg følte vi hadde mangler i to eller tre posisjoner, og når du kommer inn som ny manager setter du ofte tonen med hva du vil ha fra spillerne med den type spillere du kjøper, så å ikke ha den muligheten var vanskelig, men jeg forstår tanken. Folk så på oss litt annerledes. Det hjalp nok med tanke på akkurat det. 

Tilbake til den vanskelige andre sesongen og overgangsvinduet før det.

– Jeg var fornøyd med overgangsvinduet og hadde god kommunikasjon med styret. Så jeg var fornøyd, men med Timo (Werner) og Kai (Havertz) vet du at det vil være tilpasningsproblemer. De var nok sjokkerte over de fysiske kravene i Premier League. Ben Chilwell var en spiller jeg alltid hadde hatt lyst på. Men etter et så aktivt overgangsvindu, endrer synet fra folk på utsiden seg med en gang og du er under press med en gang. 

– Jeg følte troppen burde vært mindre på det tidspunktet. De gikk videre til å vinne Champions League, så jeg innser det høres litt dumt ut, men vi hadde tre venstrebacker og bare en kunne spille, og vi hadde fem midtstoppere. Jeg måtte la en av de være hjemme fra kamper. Det var veldig vanskelig. 

Tidlig i sesongen der han etter hvert ble sparket var Lampard fornøyd med tingenes tilstand. 

– Det var bra. Jeg er alltid klar for at noe negativt kan komme rett rundt hjørnet, men vi hadde 17 kamper uten tap og slo Sevilla 4-0 i Spania med et reservepreget lag. Vi følte oss veldig bra, så i desember taper vi noen kamper og ting endre seg raskt. 

43-åringen var ikke overrasket da han fikk beskjeden om at han var ferdig i klubben. 

– Jeg begynte å høre rykter og visste jo at når du taper noen kamper som Chelsea-manager så er jobben din i fare. Sånn er det - jeg klager ikke over det. Klubben har hatt stor suksess med å endre managere. Jeg er ikke dum, så jeg visste at det kunne komme. 

Videre forteller han om øyeblikket han fikk beskjed om å forlate klubben som manager. 

– Vi hadde slått Luton i cupen og dagen etter fikk jeg melding fra daglig leder Bruce Buck om å utsette treningen og komme på et møte i styrerommet. Da visste jeg det. Jeg møtte opp og det var veldig høflig. Du klarer ikke helt føle på det akkurat der og da, men jeg er takknemlig for perioden. De skal gå videre uten deg, og du kan ikke gjøre noe med det. Det er som det er, og du må bare ta det. Som manager vet du at den beskjeden kan komme og som Chelsea-manager så vil den sannsynligvis komme. 

– Det var tøft og trist de første ukene, men jeg er en som går videre uten å tenke for mye på det emosjonelle. Jeg har kanskje et emosjonelt øyeblikk hjemme med Christinee (kona), men jeg kommer meg videre. Nå er jeg ute å gå tur med hunden og tilbringer fin tid med familien. Jeg ser etter fremtidige muligheter og gleder meg. Alt er en del av prosessen. 

– Da jeg så Champions League-finalen kan jeg tenke at en del av det er meg. Målet i Champions League gikk fra Mendy til Chilwell til Mount til Havertz, og jeg tenkte det målet er litt meg, sier en halvt spøkende Lampard, før han utdyper: 

– På den andre siden ville jeg aldri tatt eierskap av den triumfen. Jeg fikk noen meldinger etterpå som sa "det er ditt lag" og jeg tenkte "nei, det er det ikke." Det er sånn jeg er. All honnør til Tuchel og klubben for å ta de så langt. Det var tøft å se den kampen - jeg skal ikke legge skjul på det. Jeg sitter ikke med Chelsea-drakten og jubler, det vet alle som har vært manager. Det er annerledes, men når jeg kom over den følelsen tenkte jeg at det er klubben jeg heier på og vil alltid være det. Så kan jeg ta noe glede fra spillere som Mason (Mount), Reece (James) og Tammy (Abraham). Thiago Silva sendte meg en flott melding etter kampen og takket meg. Når du reflekterer over alle disse tingene kan du se tilbake på ting på en positiv måte. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.