Svakt Chelsea knust av Arsenal: – Forferdelig

Chelsea tapte mot Arsenal. 

Foto: Sky Sports

Chelseas lag: Mendy; James, Chalobah, Thiago Silva, Emerson, Gallagher, Jorginho (c), Mount, Sterling, Havertz, Werner.
Benk: Bettinelli, Sharman-Lowe, Alonso, Azpilicueta, Chilwell, Ampadu, Koulibaly, Sarr, Kovacic, Hudson-Odoi, Pulisic, Ziyech, Batshuayi.

Direkte tekstoppdatering (reprise)

'0 Velkommen til nattens livedekning av Chelseas treningskamp mot Arsenal. Det nærmer seg avspark og lagene er ute. Chelsea stiller relativt sterkt, men spillere som Chilwell, Koulibaly og Kovacic er på benken - og det er nok spillere som vil starte i en toppet ellever. Arsenal spiller nok med samme ellever de vil starte med i deres første ligakamp om to uker. Klokka er 19:00 i Florida og det er rundt 30 grader. Også spennende å se hvilken formasjon det blir: kan være både 4-3-3 og 4-2-2-2, men ser i det minste ut som det er et forsvar på fire spillere. 

'1 Martin Ødegaard og Jorginho utveksler vimpler, før kampen sparkes i gang og det skjer.... DER! Kampen er i gang! 

'5 Sterling med et fint gjennomspill til Timo Werner, men skuddet kommer ikke raskt nok og Saliba klarer til corner. Tror uansett Werner var i offside. Chelsea spiller for øvrig i en slags 4-3-3. 

'6 STOR SJANSE ARSENAL! På den påfølgende corneren mister Chelsea ballen, og Arsenal kontrer. Saka ender opp helt alene med Mendy, men sistnevnte står godt og redder. Dårlig organisering i forsvar av de blå der. 

'8 Chelsea er i kjempetrøbbel her så langt. Arsenal presser høyt, og Chelsea klarer ikke spille seg ut. Skal på død og liv spille ut fra forsvar, men det kan man faktisk ikke gjøre hvis man har så lite kontroll som Chelsea har nå. Svak start. Arsenal som er best. 

'13 Chelsea får ikke låne ballen. Dette er gutter mot menn enn så lenge. 

'15 Ødegaard finner en svært ledig Zinchenko, som, til tross for han har rundt fire timer på seg til å skyte fritt på Mendy, ender opp med å få skuddet sitt blokkert. 

'16 MÅL ARSENAL! Gabriel Jesus! 1-0. Det måtte komme, og det kommer av et så ubegripelig dårlig forsvarsspill av gutta i blått. Horribel pasning fra en stresset Chalobah blir ikke fanget opp av Gallagher på midten. Martinelli spiller da gjennom Jesus, som helt alene med Mendy enkelt chipper ballen over sisteskansen. Arsenal kunne like gjerne spilt mot et MLS-lag her. Enorme hull i Chelseas forsvar. 

'19 Frispark til Arsenal. Emerson har ikke vært veldig god i starten her (han heller), men dagens dommer blåser veldig mye. Synd at man ikke kan spille mest mulig i en slik kamp heller, men så fortsetter jo spillerne med å legge seg så fort de kjenner noe, så de kan vel klandres like mye.

'20 Ødegaard med et greit forsøk, men den sniker seg en liten meter over. Blir ikke noe ut av hjørnesparket. Chelsea får et pust i bakken. 

'21 James finner Mount med en flott pasning. Mount finner så Werner i boksen, men tyskeren skusler bort ballen. Chelsea holder nå oppe et lite press høyt i banen for første gang i kampen. 

'25 Fint tempo i kampen så langt. Problemet er bare at det er for høyt for Chelsea så langt. Emerson skaffer seg et frispark i innleggsposisjon, men Arsenal klarerer. 

'27 Drikkepause. Den trenger Chelsea. Både Arteta og Tuchel i intense diskusjoner med lagene sine. 

'30 Chalobah med en lang ball opp til Werner. Rekker den akkurat, men klarer ikke få kontroll på ballen. 

'35 MÅL ARSENAL! Martin Ødegaard! 2-0. Dette er sjokkerende. Mendy - helt upresset - bare lemper ballen ut til Thomas Partey. Han kombinerer med Ødegaard, før Ødegaard finner Martinelli. Han snur seg rundt en gang, og det er tydeligvis nok til å forvirre Chelsea-spillerne. Ingen plukker opp Ødegaard, som har løpt inn i boksen. Han er rask i avslutningøyeblikket og setter den i lengste. 

'38 Reece James med et hardt innlegg via bakken, men ingen er på den. Ikke i nærheten, faktisk. Denne kampen har ikke gitt noe mer trygghet til at Havertz skal være Chelseas eneste spiss denne sesongen. 

'43 BYTTE CHELSEA: Trevoh Chalobah ut. Malang Sarr inn. Chalobah fikk en liten skade. Ikke noe alvorlig. 

'45 Det legges dessverre til fire minutter her. 

'45+3 STOR SJANSE CHELSEA! Raheem Sterling finner Mount. Fra rundt 16 meter smeller han ballen i stolpen. 

'45+4 PAUSE: Arsenal - Chelsea 2-0. Det er vanskelig å finne noe positivt å ta med seg fra omgangen. Arsenal er bare mye bedre. Mye skarpere. Chelsea blir tidvis totalt rundspilt. Leder fortjent 2-0 - det kunne vært mer. Rett og slett terningkast 1 fra Tuchels menn. 

----------

'46 Andre omgang i gang. Cesar Azpilicueta, Marcos Alonso, Mateo Kovacic og Christian Pulisic kommer inn. Ut går Emerson, Conor Gallagher, Timo Werner og Raheem Sterling. Endrer da formasjon til tre stoppere og vingbacker. 

'50 GULT KORT: Mason Mount. Takling.  

'52 Chelsea bedre i denne omgangen. Har ballen mer. Høyere tempo. 

'55 Xhaka skyter fra distanse. Langt over. I andre enden finner Kovacic Havertz med en flott pasning. Sistnevnte er for treg og mister ballen. Ingen store hendelser i andre omgang, men som nevnt er Chelsea mye mer med, og styrer faktisk spiller nå. 

'60 Litt temperatur utpå her nå. Tavares skaffer seg et billig frispark, og går opp i ansiktet på James av en eller annen grunn. James responderer med å dytte han bort. Xhaka løper bort, men det roer seg etter kort tid. Mest underholdende som har skjedd denne omgangen. 

'64 BYTTER CHELSEA: Mason Mount og Kai Havertz ut. Hakim Ziyech og Michy Batshuayi inn. 

'66 MÅL ARSENAL! Bukayo Saka! 3-0. Patetisk forvarsspill av Alonso, som blir en kjegle mot Saka. Det gjør at Arsenal er i boksen og får avfyrt noen skudd. Mendy gir en svak retur på det ene skuddet, og da er Saka på returen. Arsenal setter sitt tredje. Var imidlertid en ganske klar offside, men linjedommeren holdt flagget nede. Ingen VAR her. 

'70 Praktfullt innlegg av Hakim Ziyech, men White klarere før Alonso kommer på den. 

'71 Arsenal gjør en haug med bytter. Solide spillere som kommer inn. Har fått seg en god tropp, Arsenal. 

'72 BYTTER CHELSEA: Ethan Ampadu, Kalidou Koulibaly og Callum Hudson-Odoi inn. Thiago Silva, Reece James og Jorginho. 

'76 GULT KORT: Marcos Alonso. Havner bakpå og må felle en Arsenal-spiller. 

'77 GULT KORT: Ethan Ampadu. Havner bakpå og må felle Tavares. 

'78 GULT KORT: Martin Ødegaard. Feller Pulisic på vei fram. 

'87 Bare rot nå. 

'89 GULT KORT: Kalidou Koulibaly. For sent inn i en takling. 

'90 MÅL ARSENAL! Lokonga! 4-0. Flott innlegg på bakerste. Lokonga helt alene. Header inn 4-0. Krise. 

'90 SLUTT: Arsenal - Chelsea 4-0. En grusom første omgang gjorde at Arsenal tidlig stakk av med denne kampen. Chelsea var bedre med i andre omgang, da de endret fra fire bak til fem bak - den mer vante formasjonen. Arsenal så rett og slett mye skarpere ut, og det virket som de var fire-fem kamper lenger fremme i årets pre-season både fysisk, mentalt og teknisk. Her er det mange bekymringer å ta tak i før sesongstart om to uker. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.