Stor oversikt: Slik har overgangsvinduet vært for Chelseas kvinnelag

Chelseas kvinnelag er klar for en ny sesong, med damefotballen i full utvikling, og de har gjort store endringer i troppen. 

Sesongen 2021/2022 må vel kunne kalles en suksess for Emma Hayes sine kvinner. Nok et ligatrofe andre år på rad og en tredje FA-cup triumf på  Wembley i mai. Vi har lenge vist at Emma Hayes sine kvinner er vinnerskaller. Det beviste de da de slo Manchester City på Wembley etter at superspissen Sam Kerr satte inn 3-2 i ekstraomganger. De måtte også slå Manchester United i siste seriekamp for å ta tittelen. Igjen viser Sam Kerr seg som en målscorer av rang og viser hvorfor hun må være fast inventar i laget.

Laget har generelt vært sterke i flere år med gode unge spillere i blant annet skotske Erin Cuthbert, kanadiske Jessie Flemming og Lauren James men har også mye rutine i laget. Kaptein Magdalena Eriksson, Millie Bright, Fran Kirby for å nevne noen. Vi må heller ikke glemme våre norske kvinner Guro Reiten og Maren Mjelde som nylig har kommet tilbake fra et langt skadeopphold. Sistnevnte har signert for de blå ut 2022/2023 sesongen.

Chelsea har fått nye eiere før sesongen og de gjenspeiles tydelig i overgangsmarkedet. Todd Boehly som fungerer i rollen på dette området har åpenbart vært opptatt av å styrke klubben med midler og signeringer. Det var også en av forutsetningene når de skulle ta over klubben. Roman Abramovitsj spyttet mye midler inn i damelaget og om vi ser på signeringene som er gjort så langt for damelaget, så er det åpenbart at Todd Boehly ønsker å gjøre det samme.

Chelsea Women har i de siste årene hatt stor fremgang under langvarig trener Emma Hayes. Det har medført at de har tiltrukket seg store stjerner og spillere som spiller fast på sine respektive landslag. Her kan vi trekke frem nettopp Sam Kerr men også den danske spissen Pernille Harder. Men også solide signeringer i den nederlandske landslagstopperen Aniek Nouwen og den tyske landslagskapteinen Melanie Leupolz som nå er gravid og ute i permisjon.  Dette viser at man har tro på det som gjøres i klubben.

Spillere inn

  • Ève Périsset
  • Kadeisha Buchanan
  • Katerina Svitkova
  • Johanna Rytting Kaneryd
  • Lucy Wattson

Ève Périsset

Først ut er den 27 år gamle franske høyrebacken Ève Périsset. Hun kommer fra klubben Bordeaux men har tidligere i sin karriere spilt for toppklubbene PSG og Lyon. Hun har også figurert på aldersbestemte landslag og var fast inventar under EM i England i år. Der noterte hun seg for en særdeles avgjørende straffe i kvartfinalen mot Nederland. Hun viste også hvilke gode offensive kvaliteter hun har med gode innlegg og løp på Frankrikes høyre flanke.

Det lover godt for Emma Hayes som ofte bruker med en tre-backs linje og vingbacker ikke helt ulikt slikt Tuchel gjør med herrelaget.  Det er stor sannsynlighet at hun vil figurere som back i en bakre 4'er i Chelsea. Man kan også spekulere om hun vil bli utviklet som vingback også med tanke på hvordan Emma Hayes har komponert laget i det siste. Solide defensive kvaliteter kan hun også skilte med god løpsstyrke og trygghet med ballen i beina.

Emma Hayes sa følgende om Ève Périsset:

– Eve kommer med mye erfaring og er en fleksibel spiller som kan spille både back på begge sider og midtbane. 

Kadeisha Buchanan

Neste ut er den 26 år gamle kanadieren Kadeisha Buchanan. Kadeisha har spilt som fast som midsstopper sammen med rutinerte Wendie Renard i Lyon siden 2017. Hun har med det, vunnet blant annet både Division 1 Féminine (den franske ligaen) og Champions League hele 5 ganger. Dette er en serievinner som vet hva det vil si å vinne og hva som skal til for å vinne. Som nevnt overfor spiller ofte Emma Hayes med 3 stoppere og Kadeisha vil uten tvil styrke forsvare sammen med allerede rutinerte Magdalena Eriksson og Millie Bright som nylig vant EM med England.

Emma Hayes sa følgende om Kadeisha Buchanan:

– Kadeisha er en vinner som spiller sin beste fotball for tiden. Jeg er ikke i tvil om at vi signerer en spiller i verdensklasse som har bevist hva hun kan på den største scenen. 

Kateřina Svitková

26 år gamle Kateřina Svitková kommer fra 2 år i West Ham. Hun vil komme inn å forsterke midtbanen til Chelsea hvor Melanie Leupolz er ut i permisjon og Soo-Yun Ji som forlot klubben på slutten av forrige sesong.  Den tsjekkiske landslagspilleren debuterte på landslaget som 17 åring under kvalifiseringen til VM i 2014 og har 48 kamper for senior landslaget. Hun er kåret til beste tsjekkiske spiller hele 4 ganger og har tillegg til dette notert seg for 21 scoringer for landslaget.

Hun spiller vanligvis som en angripende midtbanespiller men Emma Hayes sier selv om signeringen at hun også kan figurere som vingback. En interessant fakta om Svitková er at hun spilte med guttelaget Viktoria Plzeň i tidlig alder.  

Svitková har heiet på Chelsea hele livet og sa følgende når hun signerte for Chelsea:

– Jeg lever drømmen min. Jeg har hatt lyst å spille for denne klubben hele livet mitt og har heiet på dem siden jeg var barn. Jeg setter virkelig pris på denne spennende muligheten. Chelsea er en enorm klubb med en fantastisk historie for både herrelaget og kvinnelaget. De har de beste spillerne og trenerne, og jeg gleder meg til å møte alle. Chelsea har også de beste supporterne og jeg ser fram til å møte dem på Kingsmeadow. JEg vil vinne alt, og vet at med Chelsea - er det mulig. 

Johanna Rytting Kaneryd

Om du har fulgt med på Sverige under EM så må du ha lagt merke til den 25 år gamle vingen Johanna Rytting Kaneryd. Den svenske høyrekanten markerte seg i EM med flere gode dribbleraid og innvolveringer . Kaneryd har tidligere spilt for FC Rosengård og kommer nå til Chelsea fra svenske  Häcken hvor hun har notert seg for 15 mål på 55 kamper.  Kaneryd har flere år bak seg på aldersbestemte landslag og selv om hun ikke startet alle kampene for Sverige i EM var det vanskelig å ikke bemerke seg hva hun tilførte laget når hun kom på banen.

Som spiller er Kaneryd kjent for å være en direkte spillertype som har fart fremover i banen og med god ballteknikk. På Häcken har Kaneryd fungert på høyre og venstre vingposisjon. En skal ikke utelukke at hun også kan komme til å figurere som vingback på enten venstre eller høyre side.

Emma Hayes sier følgende kom Kaneryd:

– Vi har sett Johanna utvikle seg over de siste 12-18 månedene og hun har hatt en utrolig sesong i Sverige. Hun er ekstremt rask, direkte og i en god alder. Hun er profilen vi har lett etter. Johanna kommer med en annen dynamikk og vi ser fram til hennes karriere her med oss i Chelsea. 

Lucy Wattson

Engelske Lucy Watton er bare 18 år gammel men deburterte for Sheffield United som 16 åring. Før hun dro til Sheffield debuterte hun som 15-åring for Doncaster Belles. Hun har flere år bak seg allerede for aldersbestemte landslag og beskrives som et spennende talent.  Tanken er å sende 18-åringen på lån for å sørge for at hun får mye spilletid.

Som spiller er Wattson både kjapp og rapp med ballen. Emma Hayes sa følgende om Wattson:

– Lucy er en av de beste unge angriperne i landet, så vi er veldig fornøyd med at hun har blitt en del av klubben. Vi har fulgt Lucy sin utvikling i lang tid siden hun var i Donny Belles, der Paul Green har vært trener og det er åpenbart at hun har et naturlig talent og egenskap. Lucy har utviklet seg veldig bra hos Sheffield United og vi føler at hun er klar til å ta det neste steget. 

Spillere ut

  • Jonna Andersson

  • Drew Spence

  • So-Yun Ji

Jonna Andersson

Det er ikke bare gode signeringer inn i klubben. Det er også et par knallgode spillere som har forlatt klubben i sommer.  Den svenske venstrebacken Jonna Andersson forlater klubben til fordel for Hammarby IF. Hun fikk 123 kamper for de blå og noterte seg for 4 scoringer for klubben. Hun har vært fast inventar som venstreback og vingback og har spilt en stor del i laget helt siden hun kom I 2018.

Emma Hayes sa følgende om Andersson når det ble klart at hun forlater klubben:

– Jonna har vært en fantastisk spiller sammen med oss. Hun har vært instrumentell for vår suksess. Hennes forpliktelse til laget har vært uvirkelig.

Drew Spence

Chelsea legende Drew Spence forlater klubben. Hun kom til klubben som 16-åring og hun rakk og få hele 238 kamper for de blå noe som er klubbrekord på damelaget til Chelsea. Hun har vært med på vinne alle 11 trofeer som laget noensinne har vunnet. Noe som forteller noe om Drew sin lidenskap og kjærlighet for klubben var det hun sa når nyheten kom ut om at hun skulle forlate klubben:

– Dett er sannsynligvis den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt. 

En ekte baute forlater klubben til fordel for Tottenham Hotspur hvor hun signerte en to års kontrakt nylig.

So-Yun Ji

En annen bauta som er på vei ut er den sør koreanske midtbanegeneralen So-Yun Ji. Slik som Drew Spence var har hun vært med på å vinne alle 11 trofeer som klubben har vunnet I WSL (Womens Super League). Hun kom til klubben I 2014 og har notert seg for 68 scoringer for klubben pluss en hel haug med assists.  Med 204 opptrender for klubben er hun en ekte Chelsea legende. Hun er blitt kåret til Sør Koreas beste spiller 6 ganger og ble I 2020 utnevnt som første kvinnelige ko-president noensinne I Korean Pro-Footballers’ Association.

Emma Hayes sa følgende om den sør koreanske stjernen når nyheten kom ut:

– For en ære og et privelegium det har vært å trene en av de beste spillerne WSL har sett. Det er ingen tvil om at hun er en av de mest suksessfulle spillerne utenfor vår liga. Ji har hjulpet klubben vokse på og utenfor banen og hun er en fabelaktig karakter som vil bli savnet. Jeg er så takknemlig for alt hun har gjort for denne klubben. Vi er på et mye bedre sted på grunn av det.  

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.