Valg av ny styreleder: Dette er kandidat Charlotte Mæland

Chelsea Supporters Norway skal ha ny styreleder. Vi presenterer kandidatene fra mandag-torsdag. 

Navn: Charlotte Mæland
Alder: 35
Bosted: Oslo
Sivilstand: Singel

– Hvorfor stiller du til valg som styreleder? 

– Jeg kunne nok skrevet en lang novelle om bakgrunnen for lidenskapen min for fotball og Chelsea. Fra å være megafan av Tore André Flo til å stå og hoppe og skrike som en gal på Pokalen mens tårene strømma av glede 29. mai 2021. Chelsea har en meget spesiell plass i hjertet mitt, og da jeg flytta til Oslo, var det ikke unaturlig å søke opp et miljø der jeg kunne dele gleder og skuffelser. Det starta trått, men da jeg først fikk ei lita tå innafor CSN, ble kjent med personer, så åpnet en ny verden for meg. Den verdenen, eller arenaen om du vil, ønsker jeg å være med å åpne for flere. Over tid har jeg vært engasjert i Viking Oslo, en gjeng som ikke har styre eller ledere. Men også der tok jeg ansvar tidlig og har vært med å arrangere cupfinal-show, turer til inn og utland, kontakt med klubb, spillere og andre viktige personer, for å få sykt god stemning og ikke minst store opplevelser. Jeg har sett hvor mye det betyr for andre Viking-supportere å ha det miljøet, ha det fellesskapet, og nå, når jeg stiller til som styreleder, er det noe av det viktigste jeg tar med meg.

– Hvilke tanker gjør du deg om ledervervet? 

– Å lede en gjeng som dette krever mye. Men jeg håper at gleden og engasjementet hos medlemmene skal gi meg god energi og gjøre jobben til en lek. Jeg har dog hatt lederverv tidligere, og er godt vant, og ikke minst meget komfortabel, med å ha et lederverv. I CSN handler det dog ikke bare om ledervervet, men også om de andre i styret, og sammensetningen av personer med mye erfaring, kunnskap og ikke minst ønsket om å få til noe bra. Som leder vil jeg aldri være en person som stikker av med hele æren, jeg vil aldri kaste noen under bussen. Det viktigste en leder kan gjøre er å bygge opp de rundt, samtidig som man tar de tøffe beslutningene og er den som står i de vanskelige tidene slik at resten av gjengen kan få jobbe uforstyrra.

– Hva blir den viktigste jobben din som styreleder? 

– For meg vil det være viktig å bli kjent med medlemmene personlig. Jeg ønsker også knytte et sterkere bånd til de mange Chelsea-supporterne som sitter i det ganske land. Allerede gjøres det mye bra i andre byer enn Oslo. Alle som har Chelsea i hjertet skal føle at de hører hjemme i CSN, og slik skal vi også plukke opp dem som ikke er medlemmer. Vi er også avhengige av å vokse, og en viktig bit i det er å få medlemmene til å føle at de er en del av noe større, at deres stemme også høres, at de også blir tatt imot når de kommer alene på pub for å se kamp. Vi kan også utvikle oss på andre ting – hvilken påvirkning har vi utad? Kan vi stå sammen i større samfunnssaker og vise at vi også bryr oss? Det digitale, har vi gode nok løsninger, som passer for medlemmene våre? Klarer vi nå dem der de er og gjøre det lett for dem å ta del i det som skjer?

– I hvilken retning ønsker du å ta CSN? 

– Klubben vi elsker er på en god retning, og den skal vi være med på. Vi skal være inkluderende og ivaretagende – vi skal bygge et fellesskap. Vi skal bli sett og lagt merke til, og gi supporterne våre i hele Norge det de trenger for å få det til. Vi skal bli bedre enn de andre supporterklubbene i Norge til å feire med brask og bram, og våre helter skal ivre etter å komme til Norge for å delta på sommerfest eller julebord. Vi skal bruke allerede nevnte Flo til å sikre oss en enda større posisjon hos Chelsea FC. Med god hjelp fra egne kontakter på damelaget og folk rundt klubben, er jeg sikker på at vi får det til. Dette samsvarer også godt med formålet til CSN. Chelsea som klubb har vært en av pionerene i satsing på kvinnefotball, så også arbeidet mot diskriminering på alle områder. Jeg ønsker i all hovedsak at vi som supportergruppe også skal være kjent for dette. Det har vært så gledelig å se menn som engasjerer seg som bar det i kommentarfeltet når kvinnene spiller i CL eller mot de største lagene i England.

– Er det noe annet du ønsker å fortelle velgerne i CSN? 

– Jeg er nok kanskje ukjent for mange, og mange lurer nok på «hvorfor henne?». Men med meg får du lidenskap, stå-på-vilje, evnen til å tenke utenfor boksen, og ikke minst samlende. Jeg digger folk, og alle har hver sin historie å fortelle om du bare gidder ta deg tid. Jeg skal ta meg tid, og jeg skal være med å bygge videre på det formidable arbeidet til Øystein Vinje og passe på at vi i løpet av de to neste årene står enda sterkere, er enda mer kjent og respektert enn noen gang før. Og så kan det være at jeg også må være med å ta CSN til gull i supportercupen! 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.