Sterling fikk debuten sin - Pulisic scoret i hjemlandet

Over 20 spillere fikk nye minutter i beina mot FC Charlotte natt til torsdag. Raheem Sterling fikk sin debut, mens Christian Pulisic scoret i hjemlandet sitt.

Direkte tekstoppdateringer

01:00: Hei og velkommen til chelsea.no sin dekning av Chelseas andre treningskamp denne sommeren. Det er Charlotte FC fra Nord-Carolina i USA som er motstander. MLS-laget er midt i en sesong, så de bør by på en god fysisk økt for Chelsea. Det er 30 grader i Nord-Carolina, men det er ventet nedbør og kan faktisk bli litt uvær. Lagoppstillingen ser du ovenfor.

01:15: Kampen er utsatt på grunn av uværet. Ukjent til hvilket tidspunkt.

01:23: Det høljer ned i Nord-Carolina. Alle supportere må trekke inn og det samme gjelder spillerne, så her vil det nok gå en god stund før kampen starter. Når det grønne lyset for spill kommer må spillerne inn, sannsynligvis oppvarme på nytt, mens fansen også skal inn på stadion igjen. Spørs om vi er i gang før 03-tiden her...

01:57: Da har vi fått ny tid for avspark. Kampstart blir altså 02:35 norsk tid.

02:30: Da kommer lagene ut på banen og vi er straks i gang! Endelig.

CHELSEAS LAG 1. OMGANG: Mendy; James, T. Silva, Emerson; Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Alonso; Ziyech, Batshuayi, Pulisic.

CHELSEAS LAG 2. OMGANG: Mendy; Sarr, Colwill, Chalobah; Chilwell, Ampadu, Gallagher, Kenedy; Sterling, Havertz, Mount.

Kampen

'1 Vi er i gang!

'5 Lite som har skjedd de første fem her. Lagene føler litt på hverandre. Mye rot. Ingen sjanser.

'6 Hudson-Odoi skjærer inn i banen og skyter utenfor fra ca. 18 meter.

'9 Mateo Kovacic og Michy Bathusayi kombinerer, før førstnevnte løsner skuddet, men det blir altfor enkelt for Charlotte sin keeper. Ziyech kombinerte også med spissen ett minutt tidligere, men rotet seg bort med noen overstegsfinter. Har vært bra så langt, Batshuayi. Kombinerer fint.

'11 Men der har Batshuayi et fryktelig touch når Ziyech spiller han gjennom. Hadde vært alene med keeper, men får altså et horribelt touch på ballen og skusler den bort. Ellers er Hudson-Odoi frisk på siden. Får ballen ofte. Gode løp. Aktiv.

'15 Kovacic spiller som det skulle vært en Premier League-kamp og er strålende utpå matta. Briljerer. Denne gangen finner han Ziyech, som fyrer ballen utenfor. Greit forsøk av marokkaneren. Det er for øvrig Chelsea som styrer det meste, som forventet. Charlotte har fremme på en visitt eller to, men ikke skapt noen farligheter. Ser svake ut bakover.

'17 GULT KORT: Christian Pulisic. Går for ballen inne i boksen med en sklitakling. Har knottene fremme og foten høyt. Riktig gult kort. Unødvendig.

'20 STOR SJANSE CHARLOTTE! Farlig innlegg og fullstendig markeringssvikt i Chelsea-forsvaret. Karol får hodet på den, men Mendy er der. Sjokkerende forsvarsspill og da er det altså hjemmelaget som har stått for den største sjansen her. Emerson og Alonso som må ta skylda der. Rett og slett grusomt.

'24 STOR SJANSE CHARLOTTE! Yordy Reyna smeller den i stolpen fra distanse. Og det som ble skrevet om at Chelsea styrer det meste, stemmer defintivt ikke lenger. Amerikaneren som har dominert de siste ti minuttene. Chelsea-spillerne blir løpende etter!

'30 MÅÅÅÅÅÅÅL! 0-1 CHELSEA! CHRISTIAN PULISIC! Det er amerikaneren som sender Chelsea i ledelsen! Michy Batshuayi skyter fra distanse - ballen går via et Charlotte-bein. Da faller den rett til Pulisic inne i boksen. Han er helt alene med keeper og kan bare lempe ballen i hjørnet. Charlotte-spillerne roper på offside, men til ingen nytte. Pulisic er på riktig side.

'34 Fin sjanse for Chelsea. Glitrende innlegg av Ziyech. Pulisic slenger seg foran og får tuppen av foten på ballen, men ikke nok til å skifte ballens retning til mot mål. Typisk Ziyech der - øyeblikk med kvalitet. En spiller som kan dra fram ting få andre kan - men ikke ofte nok.

'35 Jorginho med en flott pasning i bakrom til Batshuayi. Belgieren bruker for lang tid, får spillere rundt seg, klarer ikke sette ballen i mål. Keeper redder til corner. Bør få til noe bedre der. Corneren ender i ingenting. Alonso avslutter etter hvert et angrep med et skudd som keeper kan holde i fast grep.

'40 Etter et øyeblikks magi med Ziyechs innlegg til Pulisic roter han nå bort ballen unødvendig. God oppsummering på det man ofte ser med den talentfulle vingen, uten at man skal være for kritisk i pre-season.

'45: PAUSE. CHARLOTTE FC - CHELSEA 0-1. Av de som trenger overbevise er det vel ingen av de som har gjort det. Batshuayi startet bra med noen fine kombinasjoner, men har ikke tatt vare på sjansene sine og dette er et lag en god spiss skal score mot på 45 minutter. Så ærlig må man være. Emerson og Alonso har ikke fungert i det hele tatt der bak. Hudson-Odoi frisk fra start, men dabbet av. Ziyech og Pulisic med gode øyeblikk, men roter det også ofte til. Kovacic og Jorginho har styrt det bra på midtbanen.

-------

'46 Andre omgang er i gang. Raheem Sterling debuterer. Mason Mount kaptein. Laget i 2. omgang: Mendy; Sarr, Colwill, Chalobah; Chilwell, Ampadu, Gallagher, Kenedy; Sterling, Havertz, Mount.

'47 GULT KORT: Jasoph Mora. Drar ned Kenedy, som dro seg fint forbi ham. Frispark i innleggsposisjon. Mount sender den inn i feltet - heades ut til corner. Svakt slått.

'50 Mye nytt i dette laget, men dette kan vel fort være angrepsrekken som spiller den første ligakampen denne sesongen: Sterling, Havertz, Mount. Hadde vært spennende å se dem med Kovacic og Jorginho på midten, men det er ikke det denne kampen er til. Dette er fysikktrening.

'52 Fantastisk av Mason Mount som drar av seg en spiller på nydelig vis. Finner Pulisic, som er nære å finne Sterling på bakre, men den blir brutt i grevens tid.

'53 GULT KORT: Quinn McNeill. River ned en Chilwell i full fart på vei fremover

'58 Kenedy finner Sterling, som blir taklet like utenfor boksen. Der skal jo Mora ha sitt andre gule, men helt greit å ikke gi det i en treningskamp. 11 mot 10 her hadde vært meningsløst. Mount skyter over på frisparket.

'60 Levi Colwill lager frispark i farlig posisjon. Altfor sent ute - ikke stygt, men svakt. Mora skal prøve seg her. Blåser den over.

'62 Ben Chilwell er rusten i denne kampen også. Veldig bra at han får en full pre-season, for det er helt tydelig at han trenger det.

'65 Fin sjanse for Charlotte FC! Et innlegg går via Chalobah, og en Charlotte-spiller får nesten foten på den til å forlenge den i nettet. Ender med hjørnespark, som ender i en avslutning, og Mendy må strekke litt på seg. Ny corner. Chelsea har vist lite denne omgangen. Charlotte friske.

'68 Chilwell med en bra corner. Chalobah header, men langt unna og får ikke nok kraft på den. Marks redder enkelt.

'70 Sterling danser seg gjennom og dribler av flere spillere! Fine takter, men innlegget er ikke like bra. Kenedy holder den i spill. Ender imidlertid ikke i en sjanse.

'73 Charlotte tabber seg ut i forsvar. Havertz med et uforståelig dårlig touch, og sisteskanse Marks kan plukke opp ballen igjen og puste lettet ut.

'75 God sjanse for Chelsea. Mount skyter rett på Marks. Hjørnespark.

'78 Kenedy frisk på kanten. Får ekstremt mye rom. Gallagher tar løpet inn i boks - får ballen, men skuddet er for dårlig. Klager på dårlig pasning - ville hatt den lenger foran seg. Greit det, men må få til noe bedre enn det der uansett.

'79 God sjanse for Charlotte. Bra corner finner et hodet. Ballen fyker like utenfor.

'82 Sterling skruer på turboen igjen og rister av seg et par spillere. Angrepet ebber dessverre ut i ingenting.

'84 Gallagher vinner ballen. Finner Havertz, som lemper ballen i bakrom. Der er Sterling på løp og kommer alene med keeper, men fra skrå vinkel og klarer dermed ikke overliste sisteskansen.

'90+1 STRAFFE CHARLOTTE FC! Ampadu mister ballen. Chalobah feller en spiller.

'90+2 MÅÅÅL! CHARLOTTE FC! DANIEL RIOS! Setter straffesparket.

'90+3 SLUTT: CHARLOTTE FC - CHELSEA 1-1. Scoringen fra Christian Pulisic blir kampens eneste. Lite fint spill, men mange med viktige minutter i beina. Fortsatt det det handler om på dette stadiet. Raheem Sterling fikk debuten sin og spilte bra, men manglet kanskje litt på sluttprodukt. Det gjorde for øvrig alle andre også. Charlotte FC utliknet med det siste sparket i kampen. 52.673 var på tribunen for å se kampen.

----

Vi har visst en straffesparkkonkurranse også som skal gjennomføres her. Selvsagt har vi det.